Од тој рутерот на вип, земи лан кабел и штекни го во wan портата на Xiaomi рутерот.Не можам да најдам соодветна тема - па ќе пишам тука.
Ми стигна Xiaomi Wifi Router.
Користам VIP Combo 3 пакет за интернет/тв/телефонија.
Сакам да го сменам рутерот од ВИП со овој новиот.
Овој рутерот од ВИП користи некој коаксиален (или каков и да е) кабел за добивање интернет сигнал. (Technicolor)
Мене ми треба обичен етернет кабел да брцнам у Xiaomi-во и да го користам него за делење интернет.
Чаре ?
подобро да исклучи. не е добро да се мешаат два 2.4гхз во толкав простор.Не друг Доксис рутер, нема да работи... Башка имаш веќе еден таков...
Етернет од техниколорот до Ми-то, исклучи вифи на техниколорот (или не исклучувај, сеедно), сетирај го Ми-то и тоа е.
Ке пичиш на 5гхз само ак оси во стан и немаш многу дебели ѕидови помеѓу собите. 5гхз е многу послаб од 2.4 гхз во домет. Многу му сметаат дебели ѕидови.Си реков дека вака некако ќе е, ама си викам way to simple ќе е за ова да му биде лекот
Штета немам лан кабелче при рака, ќе земам утре ќе пробам па ќе кажам шо сум направил.
btw, Xiaomi-во има 5GHz мрежа така да планирам таа да ја користам на лаптопов и телефонот, пошо да, во зграда живеам и се мешат многу комшиските сигнали
Гости што ќе идат (со постари уреди) слободно нека пичат на 2.4.
п.с. Ако може некој мод да ги премести мислева во VIP (ВИП) Оператор , мислам дека оваа е порелевантна тема за последново, фала.
Еве го договорот Али не пишува за тоа никаде или јас не можам да го видам.Погледнете го атачментот Lycamobile (1).pdfАко добро се сеќавам, имаше некоја точка во законот што го штитеше операторот од вакви заебанции и мислам дека беше 6 месеци треба да си на друг оператор пред да се вратиш. Али не ме држи за збор, ова е ми некое бледо сеќавање од пред 4-5 години.
И јас мислам дека е еден месец Али не сум сигурен,ако е така ми одговара.Според законот, регулирано е со правилник на АЕК и треба барем 30 дена да си кај операторот кај што си го пренел бројот за да иницираш ново пренесување на бројот.
Одлично ти благодарам
и ви фи рутерот од вип(техниколорот) има 5GHz мрежа.Си реков дека вака некако ќе е, ама си викам way to simple ќе е за ова да му биде лекот
Штета немам лан кабелче при рака, ќе земам утре ќе пробам па ќе кажам шо сум направил.
btw, Xiaomi-во има 5GHz мрежа така да планирам таа да ја користам на лаптопов и телефонот, пошо да, во зграда живеам и се мешат многу комшиските сигнали
Гости што ќе идат (со постари уреди) слободно нека пичат на 2.4.
п.с. Ако може некој мод да ги премести мислева во VIP (ВИП) Оператор , мислам дека оваа е порелевантна тема за последново, фала.
и ви фи рутерот од вип(техниколорот) има 5GHz мрежа.
незнам,но мислам дека нема да може.Да, приметив отпосле у сетинзите, ама немав време многу да чепкам да го подесувам.
Кажи ми ако знаеш, дали има опција да истовреме ги емитува обете фреквенции и да прави автоматски свич на подобрата?
(пошо ова го има Ми рутерчево)
Која е админ лозинката за влез во рутерот?Да, приметив отпосле у сетинзите, ама немав време многу да чепкам да го подесувам.
Кажи ми ако знаеш, дали има опција да истовреме ги емитува обете фреквенции и да прави автоматски свич на подобрата?
(пошо ова го има Ми рутерчево)
Не можеП.С и дали може бројот да ми остане на припејјд ?
2 Броеви ми се купени пред 4 години на припејд и решив да си ги префрлам на постпејд за да не менувам броеви бидеќи ми ги знаат . Нема логика овоа купени мои броеви префрлени од припејд на постпејд и да ми ги одземат.Не може![]()
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден