Frozen.
hello world
- 4 октомври 2015
- 179
- 232
Мораш со нив, пробај преку АЕК некаква жалба и сл. Зашто за префрлање ќе треба фирмата да склучи нов договор со Т-Хоум, па после на физички лица и ...Овие од ВИП се толку необучени и толку неинформирани за своите услуги што со еден збор објаснето КАТАСТРОФА. 5 пати идам да пренесам број од фирма на физичко лице и потоа од тоа лице на мое име и секогаш различни одговори добивам и никако да си го средат "системот".
Како иде процедурата да се пребацам на Т-дома ?![]()
Во ред е јас ја користам.Случајно некој да ја инсталирал апликацијата на Телеком од PlayStore? Кај мене единствено што прај трепка цело време како Fade In/Out ефект. Некој ако ја има користено да потврди дека е во ред апликацијата т.е. дека е нешто до мене или едноставно апликацијата не е во ред?
Прашај во контакт центар.Дечки дали некој знае што е проблемот со 3G интернетот на ВИП? Веќе 4 дена е ужасно спор. За да отвори една страна понекогаш му требаат цели 2-3 минути. Иначе не го имам проблемот само јас, и мајка ми и татко ми го имаат истиов проблем
Знае некој што може да е работава и колку ќе трае?
Дечки дали некој знае што е проблемот со 3G интернетот на ВИП? Веќе 4 дена е ужасно спор. За да отвори една страна понекогаш му требаат цели 2-3 минути. Иначе не го имам проблемот само јас, и мајка ми и татко ми го имаат истиов проблем
Знае некој што може да е работава и колку ќе трае?
Ова што моментално го имам деновиве не е ни 1 мегабит. Симињањето е буквално со брзини од 10 килобајти во секунда. Неподносливо споро се отвара било што.3g на вип е лимитиран на 1 мегабит. Со кој памет 3г....само 4G за ѕвер како Ноте.
Изгледа тоа ќе да е. Ај да се надеваме дека за брзо време ќе го средат проблемот. Фала ти за инфото.Пред една недела скоро цел ден немаа интернет, имаа и известување за тој проблем. После тоа некако тиња нетот им е. Можно причинител да е тоа.
Досега интернетов го пробав на неколку локации. Го пробав во Аеродром кај Бисер, во Аеродром кај мостовите близнаци, во Ново Лисиче, во селото што е до Ново Лисиче и кај новата железничка станица. Каде и да пробував резултатот беше секогаш ист, со некои минимални небитни варијации.@filipkir
Исто ли е низ цел град или ова е ситуација само во твое маало (кога си закачен на најблиска базна станица)?
^ This, + port, двете треба да се празни...Aj odi vo Mobile Networks -> Access Point Names klikni na internet profilot na vip i izbrisi ja ajpi adresata vo poleto Proxy i vo Server ako ima nesto i napravi save. Znaci prazno da bide poleto, se drugo ostavi kako sto e.
Го пробав тоа неколку пати додека разговарав со типот од техничка поддршка, ама не помогнаAj odi vo Mobile Networks -> Access Point Names klikni na internet profilot na vip i izbrisi ja ajpi adresata vo poleto Proxy i vo Server ako ima nesto i napravi save. Znaci prazno da bide poleto, se drugo ostavi kako sto e.
Еве со каков интернет јас сум веќе 10 дена. Ако интернетов не ми се среди за 1 месец ќе го откажам бројот од ВИП и ќе си се префрлам на Т-мобиле. Јест да се поскапи овие од Т-мобиле, ама барем кај нив ги нема овие глупости.
А да си го смениш СИМот? Има зошто ти вртат, смени си го со време, на истата тарифа ако не сакаш да мењаш...Звучи чудно ама јас користам стар договор од ОНЕ мега5000 и скоро секој ден ми вртат од вип за да ми напомнат дека симот е лимитиран и можни се проблеми со комуникација и интернет, што факт е дека има... вчера имав интернет колку weather 10 секунди да рефрешира, види дали ти е до договорот зашто се упорни да направат нови договори.
Да се крстиме нов оператор да дојде кога тогаш![]()
Ова сериозно!?ребрендирање од вип во а1
Телеком Австрија донесе одлука сите свои брендови да ги обедини под едно име „А1“ со цел да дојде до унифицирање во сите земји каде има мобилни оператори. А1 е името кое е одбрано бидејќи го претставува мобилниот оператор во Австрија кој има добиено најдобри оценки, па токму таа доверба на корисниците и позитивниот впечаток треба да ги засили и останатите оператори вклучувајќи го и македонскиот Вип.Ова сериозно!?
ќе видиме, барем за крисмс и нова година ваљда ќе има некојаРебрендирањето на голема фирма е скапа работа, затоа и не верувам дека ќе има некои специјални понуди во однос на ребрендирањето.
Сега скоро имаа роденденски понуди.
Како и да е добро е да се знае дека ќе се ребрендираат.
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25
395,00 ден