Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

YouTube Premium

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.866
5.577
Не ми е јасно зошто и како држави ко Турција, Украина, Аргентина итн. имаат посебни тарифи за интернет претплати а ние немаме. Стандардот во ТУрција и Украина на пример е доста повисок од кај нас веќе ама цените за онлајн претплати им се драстично пониски.

Треба ли државата да прати барање со некој доказ дека сме дотепани и сиромашни или?
За другите не знам ама не дека Турција има баш некој стандард. Плус минус тука сме негде. Е сега они се огромен пазар заа разлика од нас. Кај нив финтек и остали индустрии на пример молат државата да ги пушти да влезат, а ние ги молиме нив да дојдат.

Sent by ME using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.606
8.250
Мелмак
Благодарам. Ова се сепак мислења и океј валидно ама сигурно ако се направат анализи колку се плаќа преку странски држави за поевтино а колку ќе се изгуби ако не може така - сметам дека повеќе би добиле ако стават достапни цени. Ама ете може стварно не им е гајле за загубени потенцијални профити од мал број луѓе.

Иако сигурно 15 минути работа е за некој таму да лансираат посебен тарифник и за Македонија.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.410
5.570
Благодарам. Ова се сепак мислења и океј валидно ама сигурно ако се направат анализи колку се плаќа преку странски држави за поевтино а колку ќе се изгуби ако не може така - сметам дека повеќе би добиле ако стават достапни цени. Ама ете може стварно не им е гајле за загубени потенцијални профити од мал број луѓе.

Иако сигурно 15 минути работа е за некој таму да лансираат посебен тарифник и за Македонија.
Апсолутно е така.
Ама најверојатно тој за кого што е 15 минути работа ова да го направи, не го прави и не смее да го направи на своја рака. Тие што треба да кажат, треба да направат анализа што ќе им земе многу повеќе од 15 минути и најверојатно имаат некој праг над кој прават анализи, под кој не прават. А ни едните ни другите нема да видат ништо од евентуалниот ќар за фирмата што би го овозможиле со овие активности. И затоа никој ништо не прави.

Типично е за сите големи корпорации.

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124

Македонија има регионален ценовник. Веројатно е направена одредена анализа и се одлучија сегашните цени.

• Turkey - 1.59€
  • Brasil - 3.79€
  • Romania - 5.29€
  • Bulgaria - 5.49€
  • Poland - 6.49€
  • Serbia - 6.49€
  • Slovenia - 7.12€
  • North Macedonia - 8.49 USD
  • Bosnia-Herzegovina - 8.49 USD
  • Canada - 8.64€
  • Croatia - 9.99€
  • Australia - 10.29€
  • Germany - 12.99€
  • UK - 12.99€
  • Switzerland - 15.99€

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.606
8.250
Мелмак
Аха значи скапнати се глобално цените ама кај нас се оставени пониски, ама ете Србија пак е 20-30% колку и да е поевтино од кај нас. Отприлика 230 МКД плаќавме последно со аргентинското, сеа ќе треба за фамилијарен план 730 отприлика. 317% поскапо е тоа.

Ако се ова подоле цените во МК пошо цел ден ми шалта гугл со различни цени прво ми даваше нешо 22.99 долари затоа попиздив.

1723480332194.png

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
дали има некој пробано да реактивира премиум после добиен емаил за signup country inaccurate?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
На Youtube Music ми даде бесплатен premium preview 13 дена. Важи само за Youtube Music а не и за Youtube.

Немам никогаш воопшто земено претплата за premium Youtube. Дали вака некој друг го добил?

Ми се појави нотификација Our gift to you ја кликнав и имаше таму за одобрување и одобрив. 1000007701.jpg

Alex3

hello world
20 декември 2018
218
262
На Youtube Music ми даде бесплатен premium preview 13 дена. Важи само за Youtube Music а не и за Youtube.

Немам никогаш воопшто земено претплата за premium Youtube. Дали вака некој друг го добил?

Ми се појави нотификација Our gift to you ја кликнав и имаше таму за одобрување и одобрив. Погледнете го атачментот 141229
мене веќе со месеци веќе ми излегува исто како кај тебе, да активирам еден пробен месец за беспари а потоа да наплаќаат. не сум пробал до сега

1727154747504.jpg

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
мене веќе со месеци веќе ми излегува исто како кај тебе, да активирам еден пробен месец за беспари а потоа да наплаќаат. не сум пробал до сега

Погледнете го атачментот 141241
Мене ми се појави нотификација само да вклучан или да не вклучам. Не ми побара внесување податоци од картичка.

Туку како да наместам да биде на Македонки јазик?

Alex3

hello world
20 декември 2018
218
262
Мене ми се појави нотификација само да вклучан или да не вклучам. Не ми побара внесување податоци од картичка.

Туку како да наместам да биде на Македонки јазик?
и на мене сега ми се појави нотификација, веројатно е некоја јутуб маркетинг кампања

1727158137539.jpg

македонски е веројатно дека телефонот ми е поставен на македонски, не се сеќавам да сум менувал нешто во јутуб

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Го гористев Tunnel Bear како впн и барем до сега, за мојот акаунт сеуште ми проаѓа (Украински). Ми наплаќа месечно и ок е.

За пријател, исто со Tunnel Bear му креирав акаунт и ниту една држава не ја пронаоѓа т.е вика „We could not verify your country".

Има некој впн да му направам аргетинско/украинско/филипинско?

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Го гористев Tunnel Bear како впн и барем до сега, за мојот акаунт сеуште ми проаѓа (Украински). Ми наплаќа месечно и ок е.

За пријател, исто со Tunnel Bear му креирав акаунт и ниту една држава не ја пронаоѓа т.е вика „We could not verify your country".

Има некој впн да му направам аргетинско/украинско/филипинско?
Јас плаќав преку Филипини. Инаку, со UrbanVPN го имав активирано и траеше 8-9 месеци. Ми имаја cancel самите напраено и бараа да напрам re-subscribe. Баш ко пробав да напрам re-subscribe го добив истото "We could not verify your country".

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.866
5.577
И сега како рековме е најевтино по најново? Пошто со наши картици нејќе веќе аргентина, тѕрција, украина... Ајде најнов начин 3,2,1 пуцајте :)

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
И сега како рековме е најевтино по најново? Пошто со наши картици нејќе веќе аргентина, тѕрција, украина... Ајде најнов начин 3,2,1 пуцајте :)
Се потресов сабајле празнично кога го добив мејлот дека толку од евтин YT Premium. И мене ме интересира дали има друго решение или да почнам да им барам пари на останатите што ми се у Family plan.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Кај мене уште тера со Аргентискиот без проблем, но имам ставено картицка од Skrill (со адреса Холандија).
Може затоа ме немаат скинато. Пробајте со некоја картица што не е од МК (Wise, Payoneer, Revolut etc)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.866
5.577
Кај мене уште тера со Аргентискиот без проблем, но имам ставено картицка од Skrill (со адреса Холандија).
Може затоа ме немаат скинато. Пробајте со некоја картица што не е од МК (Wise, Payoneer, Revolut etc)
Нејќе. Мора да е издадена од банка од земјата каде сакаш да ти е Јутјуб. Кај да е ќе те скинат. И мене релативно долго ме трпеа

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно