Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

YouTube Premium

389mk

hello world
16 јануари 2020
293
332
YouTube Premium memberships based in Turkey require a form of payment issued in Turkey.

‌

To maintain your membership, please update your form of payment to one issued in Turkey before 12 December 2024. If you do not update your form of payment, your membership will not renew automatically and you will lose access to your YouTube Premium benefits
Толку беше, баш да видам google one до кога ќе ми го дозволат

28 ноември 2014
1.226
824
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
1731528694921.png

Купено за 6 месеци преку z2u чисто за проба со нов гугл акаунт. Продавачот гледам од 2020 е на платформата па ми делува во ред, инаку е индиски јутуб. Па, ќе видиме како ќе биде.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
ОК го решив проблемот со YouTube за беспари.

На iOS (мобилен) и windows десктоп инсталирав BRAVE броусер и од сега ќе ми е default броусер. Има sync на пасворди на iOS нешто шо јас користам од броусер а не од iOS Passwords. Базирано е на Chromium но има доста повеќе privacy ствари.

Најбитно од се нешто шо масовно го рекламираат моментално е дека може да се гледа YouTube без реклами. Пробано и работи.

На iOS има опција за background playback автоматски само за АУДИО ... но со идење на REQUEST DESKTOP SITE работи и PiP (picture in picture!!!).

Значи со BRAVE BROWSER е покриена YOUTUBE PREMIUM функционалноста на десктоп и ајфон.

За АНДРОИД има многу опции, но стрикно мене за на ANDROID TV ми заврши работа SMARTTUBE. Фантастично е и дури и подобро од официјалната јутуб апликација би рекол.

--------------------

Заклучок: Кога неќе Гугл да му плаќаме за јутуб преку други земји сеа нема да му плаќам уопште повеќе!

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.175
roka.mk
Заклучок: Кога неќе Гугл да му плаќаме за јутуб преку други земји сеа нема да му плаќам уопште повеќе!
Поинаква им е математиката. Ќе ти сервира реклами од кои повеќе е заработат него ли од тие 2евра месечно...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
Поинаква им е математиката. Ќе ти сервира реклами од кои повеќе е заработат него ли од тие 2евра месечно...

Не прочита дека нема реклами со Brave и со SmartTube? Значи ниту ми сервира ниту му плаќам. А можеше да продолжам да си плаќам.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.175
roka.mk
Не прочита дека нема реклами со Brave и со SmartTube? Значи ниту ми сервира ниту му плаќам. А можеше да продолжам да си плаќам.
Те прочитав, нивната математика е таква. Они сметаат дека на овој начин ќе заработат повеќе.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Веројатно се раководат од менталитетот на луѓето во западните земји. Освен студенти, не верувам дека некој се замара со наоѓање торенти, brave браузери, VPN, и слично. Башка што некои од овие работи се казниви таму (ама реално казниви, не како кај на на хартија само).
Затоа се додека цената на нив таму на запад на обичните луѓе не им стане висока, јутуб, нетфликс и останати нема да се замараат.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Сервисот и онака е претворен во една тешко комерцијална шема на купени/спонзорирани/инструирани/тенденциозни т.н. субјективни мислења. Ако се изземе аспектот музика (што реално не е некоја јака страна со оглед каков лош квалитет се, а и музика сама по себе после флак/мп3 никад не била проблем да се чува/складира) - се друго се бљувотини, усилени т.н. содржини, во недостаток на инспирација - тешки глупости, небулози, фантазмагории и остали чудесии (зборам за канали што штанцаат содржини секој ден).

Чесни исклучоци се одредени продуценти кои работат на содржина по неколку недели/месеци па потоа ја презентираат, е таму има што да се види, но овие на прсти се бројат.

Гугле аздиса, стана она наспрема кое иницијално опонираше и по стана познат - комерцијалните бљувотини од типот АоЛ, Јахуу, итн.

Не учат од Нокиа, Блекбери, еве сега Интел.

Кај мене Хром е заменет со Еџ (јесте знам е хромиум базиран), Јуџуб го плаќав по аргентински но сега исклучив и терам Реванцд на телефон а на ТВ ги јадам рекламите (гледаш на пример тек видео, ти излегува турчин како пее 90 секунди, весеље - ме мисли гугл, разонода малце што да не),
Нетфликс е исклучен откако решија да ме препрограмираат со Ел Џи Би Ти Кју Мен-он-Мен, Блек мејл-Уајт Фимејл, Гирл-он-Гирл и остала "либерална" фалусотресина, терам Hbo/Max/Streamio сега.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Сервисот и онака е претворен во една тешко комерцијална шема на купени/спонзорирани/инструирани/тенденциозни т.н. субјективни мислења. Ако се изземе аспектот музика (што реално не е некоја јака страна со оглед каков лош квалитет се, а и музика сама по себе после флак/мп3 никад не била проблем да се чува/складира) - се друго се бљувотини, усилени т.н. содржини, во недостаток на инспирација - тешки глупости, небулози, фантазмагории и остали чудесии (зборам за канали што штанцаат содржини секој ден).

Чесни исклучоци се одредени продуценти кои работат на содржина по неколку недели/месеци па потоа ја презентираат, е таму има што да се види, но овие на прсти се бројат.

Гугле аздиса, стана она наспрема кое иницијално опонираше и по стана познат - комерцијалните бљувотини од типот АоЛ, Јахуу, итн.

Не учат од Нокиа, Блекбери, еве сега Интел.

Кај мене Хром е заменет со Еџ (јесте знам е хромиум базиран), Јуџуб го плаќав по аргентински но сега исклучив и терам Реванцд на телефон а на ТВ ги јадам рекламите (гледаш на пример тек видео, ти излегува турчин како пее 90 секунди, весеље - ме мисли гугл, разонода малце што да не),
Нетфликс е исклучен откако решија да ме препрограмираат со Ел Џи Би Ти Кју Мен-он-Мен, Блек мејл-Уајт Фимејл, Гирл-он-Гирл и остала "либерална" фалусотресина, терам Hbo/Max/Streamio сега.
За се си во право ама HBO/Max? Буквално три документарци против Трамп исфрлија во период од 30 дена пред изборите :)

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Не ја тераме Кајгана, ама ми нема логика да го лажеш Гугл со Аргетински, Турски или какви и да се сметки за да поминеш по ефтино, а од друга страна со помалце труд ги добиваш премиум опциите од Јутуб бесплатно.

И со самото отворање сметки во други држави ги кршиш правилата на Гугл. Кога веќе ги кршиш, зошто да плаќаш?

Респект за тие што си плаќаат регуларно. За сите други побрзо ќе завршат работа со revanced и Ublock Origin.

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Не ја тераме Кајгана, ама ми нема логика да го лажеш Гугл со Аргетински, Турски или какви и да се сметки за да поминеш по ефтино
Исто нема логика да плаќаме цена по Европски стандард (дури и поскапо) па затоа ако не дупи Гугл ќе пробаме и ние со иста мера, засега ни успеваше, од сега ќе се снаоѓаме.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.387
Не ја тераме Кајгана, ама ми нема логика да го лажеш Гугл со Аргетински, Турски или какви и да се сметки за да поминеш по ефтино, а од друга страна со помалце труд ги добиваш премиум опциите од Јутуб бесплатно.

И со самото отворање сметки во други држави ги кршиш правилата на Гугл. Кога веќе ги кршиш, зошто да плаќаш?

Респект за тие што си плаќаат регуларно. За сите други побрзо ќе завршат работа со revanced и Ublock Origin.
Тоа е брат, глупи се овие од гугл, за безпари јас им гледам, којгиебе..

• ми се допаѓа
Реакции: marv

claus

hello world
13 април 2020
121
184
Погледнете го атачментот 143211

Купено за 6 месеци преку z2u чисто за проба со нов гугл акаунт. Продавачот гледам од 2020 е на платформата па ми делува во ред, инаку е индиски јутуб. Па, ќе видиме како ќе биде.
И јас со овој метод терам еве веќе втора година од истиот продавач - мислам дека лани платив некои 15тина долари за цела година, а сега малце качено околу 16-17 долари така нешто, исто за цела година.

Секако, акаунтот што го дадов за да ми направат претплата беше еден стар што не го користам - не би им верувал до толку да им дадам главен акаунт. Исто така, како додатна сигурноста постапка, го менувам пасвордот пред да им дадам акаунт, па кога ќе ми го вратат пак го менувам пасвордот, правам логоут од сегде, и вклучувам 2FA.

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
И јас со овој метод терам еве веќе втора година од истиот продавач - мислам дека лани платив некои 15тина долари за цела година, а сега малце качено околу 16-17 долари така нешто, исто за цела година.

Секако, акаунтот што го дадов за да ми направат претплата беше еден стар што не го користам - не би им верувал до толку да им дадам главен акаунт. Исто така, како додатна сигурноста постапка, го менувам пасвордот пред да им дадам акаунт, па кога ќе ми го вратат пак го менувам пасвордот, правам логоут од сегде, и вклучувам 2FA.
Може ли да пишеш кој е продавачот?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

claus

hello world
13 април 2020
121
184
Може ли да пишеш кој е продавачот?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
SaketSam. Гледам дека има 99% позитивен селер рејтинг, а воедно е и најефтиниот понудувач колку што гледам од кај мене.

13.70 долари е моменталната цена, има и конкуренција па си бутаат цени како на Амазон ФБА .

Ако ви треба линк пишете ми дм ќе ви пратам, не сум сигурен дали е дозволено вака у тема.

krema

OG
24 јуни 2009
15.769
15.851
youtu.be
До 5 да внесеш официјална аргентиска картичка, а 27 декември ти е крајот од последната претплата за тековниот месец.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно