hipo
user
А бе терористи секаде пикаат тоа дисковите.
Ај провери го со оваа алатка:Anyone?
Случајно си реков да направам тест и го добив ова:Погледнете го атачментот 38888
Што е ова поточно и колку е опасно? Бројките од секоја сеунда се зголемуваат.
Не јави никава грешка.Пробај скенирај со официјалната алатка од Seagate и види што таа ќе ти каже.
Исто и оваа програма не јави грешка, кажува дека све е во ред.Ај провери го со оваа алатка:
http://www.hdsentinel.com/download.php - симни го првото
Иначе за Reallocation Event Count:
Description
Reallocation Event Count S.M.A.R.T. parameter indicates a count of remap operations (transferring data from a bad sector to a special reserved disk area - spare area).
The raw value of this attribute shows the total number of attempts to transfer data from reallocated sectors to a spare area. Unsuccessful attempts are counted as well as successful. Since this is a count value, it can only increase.
Ќе форматирам уште малце, ионака овој диск беше планиран само за сториџ, ама ни на крај памет дека може да испушта душа. Користен е само година и пол.Одма прај бекап и мењај диск, ситуационен нихт гут, капут.![]()
Опасно е. Треба да се следи. Покрај ова имаш и Raw Read Error Rate и Seek Error Rate што укажува дека најверојатно дискот доживува потреси (ќе видиш ти ко ќе се побунат машините. Ко во Терминатор..)Anyone?
Ако под потреси мислеше на буквални потреси за тоа сум сам виновен. Лаптопот цело време беше оставен на кулер пад кој ужасно вибрираше. Кога излезе грешка на привот тест, веднаш се посомневав на ова, па сега кулер падот е во контињер.Опасно е. Треба да се следи. Покрај ова имаш и Raw Read Error Rate и Seek Error Rate што укажува дека најверојатно дискот доживува потреси (ќе видиш ти ко ќе се побунат машините. Ко во Терминатор..)
Инсталирај и направи ги кратките тестови со GSmartControl. Reallocation Event Count значи дека одредени сектори се означени како нестабилни (да! покрај bad sectors има и unstable sectors) кои подоцна, ако се прочита од нив ќе бидат означени како исправни.
Уште еднаш -GsmartControl > Ctrl+T > Perform Tests > Conveyance Self Test и Short Self Test или ако ти се чека направи и Extended Test
Само логото од виндовсот или од матичната?Користам Винд. 10 про и кога го вклучам ПЦ-то и само логото лоадира и нејќе да крева Виндоусот и прво си помислувам ХДД ми ојде веќе трет пат години пред тоа, и што може да е друга причина и што го предизвикува да ми заебе ХДД ??? А можно е не е до ХДД и што може да е друго што не ми крева Виндоусот???
Само логото на виндоусот,а матичната си е нормално логото си подигнува ,а само Виндоус лого не ?Само логото од виндовсот или од матичната?
И мене истото ми го праеше, паднат ми бил windowsot, идеше до логото и закочуваше.Само логото на виндоусот,а матичната си е нормално логото си подигнува ,а само Виндоус лого не ?
Баш тоа ми праеше ниту репаир нејќе да работи,ај ќе пробам преинсталација фала инаку дали ќе може да се направи Safe Mod и како се активира ?И мене истото ми го праеше, паднат ми бил windowsot, идеше до логото и закочуваше.
Пробај да му напраиш репаир, или па види што ке ти каже некој поискусен ама ја го решив ова со преинсталација зошто на репаирот ми даваше дека неможе.
Пробај па пиши дали ќе го напраиш.Баш тоа ми праеше ниту репаир нејќе да работи,ај ќе пробам преинсталација фала инаку дали ќе може да се направи Safe Mod и како се активира ?