Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 11

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.507
Неготино
Хмм,

Арно го постира ова, за малку ќе направев апдејт :ROFLMAO:. Ај за година дена ќе апдејтирам кога ќе го испеглаат, таман некоја официална лиценца да си најдам во меѓувреме.
Терам јас на R5 3600. Знае да зезне тука-таму понекогаш. Поготово ме нервира на сред гејмање коа сецка курсорот ако го префрлиш на втор екран ..

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
За да инсталирате Windows 11 на некомпатибилен процесор се додава во регистри:
  • Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
  • Name: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
  • Type: REG_DWORD
  • Value: 1

Потоа стартувате инсталациона медиа преку Windows 10.

Повеќе инфо на:

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
854
737
Да не изиграваа трудни пилиња со хардверот сега ќе имаше маса на народ кој без многу прашуење ќе преминеше на Windows 11 ама, не!
Некое overeducated ку*ле кое живее на релација кампус <> дома се има досетено дека е супер фора ѓутуре да прогласиш еден куп компоненти за некомпатибилни.

Затоа ќе им се случува ова:

И сега што? Со што ќе го оправаат? Со Микрокодови?
Абе ај таму! Нека легнат и нека се преправаат дека се умрени.

Балмер врати се! Се ти е простено.

[edit]
Официјално

[edit 2]
Џабе не ги викаат Intel, Microsoft, IBM мафија!
Windows 11 е намерно напревен за Alder Lake, има многу факти кој го покажуваат тоа

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
CS:GO не работи на W11.
кренав 3 ранкови веќе на CS GO на W11.
Мислењето е автоматски споено:

Модерен archiver конструиран од 7-zip направен за Win11. Со Context menu fork.

Мислењето е автоматски споено:

explorer_RkimRZDEJt.jpg

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Нема опција да го ставиш саатот на таскбар кај сите монитори како што е на 10-ката туку само на главниот има саат а останатите зјаат празни. Ситница ама кога ја нема сфаќате колку фали.

Иначе јас се вратив на Windows 10. 11-ка убава на лик ама барем сега за сега премногу експериментална и со недовршени функции. А чашата ја прелеа што имав критични багови со дисплеј таблата што ја користам за работа, се пореметуваше скроз и стануваше неупотреблива. Не знам дали е до драјверот на XP-Pen или до Windows, во секој случај не е средено како што треба.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Јас би ви препорачал на сите кои го користите со стариот таскбар од лево да престанете и да се адаптирате на новиот во средина.
Едноставно додадете ги сите апликации што најчесто ги користите таму, ова е дефинитивно „инспирирано“ од Mac OS.

screen-shot-2020-06-22-at-2-11-39-pm.png

Генерално би требало да ви е побрзо ако е апликацијата директно достапна, отколку да одите Start > Апликација. И јас вака користев, ама новиот метод би требало да е побрз.
Старт менито е осакатено до максимум, верувам во следна верзија ќе го направат како Launchpad на Mac OS, едноставно да ги листа сите апликации. Не гледам никаква потреба да се користи во моментов.

Од аспект на продуктивност, на пример со десен клик за copy/cut/paste има големи подобрувања и контекстуален пристап - што ми се допаѓа.

П.с. АМД имаат day 1 update на драјверите.
а што е новото тука освен шминка, одамна има опција pin to taskbar, новото е шминка и опција за средина, друго исти функционира коконцепт од win7 навака.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Ја до 2025 ќе ја терам 10-ката, таман тогаш време ќе дојде на нова конфа па ќе го пробаме 11.
До 2025 ако го управат гејмингот на линукс...ќе биде чао џамови ситуација :ROFLMAO: .

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.133
а што е новото тука освен шминка, одамна има опција pin to taskbar, новото е шминка и опција за средина, друго исти функционира коконцепт од win7 навака.

Novo e sto start menito e celosno unisteno i bez funkcionalnost.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Таскбар по јузер експиријанс треба да стои горе како кај линукс (некои). Окото ти е фокусирано во горниот дел и целото кликање е горе (глувчето, поставеноста и движетењет), исто како кај веб страните што се менијата и сите кликови :)

Со таскбарот горе ги имаш:
1. Сите икони од апликации ти се горе.
2. Ако користиш хром по дифолт сите табови и апликации ти се горе па можеш лесно да ги менуваш.
3. Се ти е горе и нема потреба да гледаш долу што се имаш вклучено.

Ок може сега оние што се со таскбар долу и мек о ес уреди да почнете да ме линчувате :D.

Сериозно, пробајте таскбар горе, ќе ми бидете благодарни. За еден месец се навикнувате.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Па богами како што се тргнати, има шанси. Доста игри веќе тераат без проблем на линукс.
Apex т.е. ez anti cheat го средија (ради steam deck ) нишо чудно уште наредна година да мигрирам на линукс ,таман ќе се вратиме на факс со физичко присуство и windows би ми бил тотално за џабе.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.133
Една работа која екстремно многу ја користев, а верувам и многу други - е drag & drop работи во апликации на таскбар.
На пример, симнуваш слика од нет, од Chome download bar ја влечеш директ во Photoshop и ја работиш.

Ова го тргнале.
Стварно се морони.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Реално сега пак кога се вратив на 10 сфатив јас колку ич не ги користам tiles-от, всушност целото старт мени го отварам само за да направам Shut Down или да отворам директно некоја од библиотеките со слики, документи, видеа итн.. За друго ништо.

Една работа која екстремно многу ја користев, а верувам и многу други - е drag & drop работи во апликации на таскбар.
На пример, симнуваш слика од нет, од Chome download bar ја влечеш директ во Photoshop и ја работиш.

Ова го тргнале.
Стварно се морони.

Во право си, тоа мора да го вратат, нон-стоп така отварам слики во PS.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.507
Неготино
Реално сега пак кога се вратив на 10 сфатив јас колку ич не ги користам tiles-от, всушност целото старт мени го отварам само за да направам Shut Down или да отворам директно некоја од библиотеките со слики, документи, видеа итн.. За друго ништо.

Во право си, тоа мора да го вратат, нон-стоп така отварам слики во PS.
Јас реално старт користам само за игрици да си пуштам. Не знам зошто ете, се навикнав така и тоа е.
1633633651805.png

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Јас реално старт користам само за игрици да си пуштам. Не знам зошто ете, се навикнав така и тоа е.
Погледнете го атачментот 104925

Епа тебе како што ти е чист десктопот горе, јас таму ги редам игриците по хоризонтала. А стартот ми е хаос со некои дифолт глупости од МС расфрлани без врска.
Се врати и ти на 10 а :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје

Ова го тргнале.
Стварно се морони.
работи ова, сега тестирав баш, симињам слика, нели искача доле download bar от, влечам во photoshop и си ја отвара

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.133
работи ова, сега тестирав баш, симињам слика, нели искача доле download bar от, влечам во photoshop и си ја отвара

Кај мене што и да повлечам во taskbar ми дава ваква икона врз фајлот и ништо не можам да правам.

not-allowed-icon-4.jpg

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Последна промена:

389mk

hello world
16 јануари 2020
282
316
Не може да ти работи кога не е ставена како опција, може да го влечеш во прозорец, или со алт таб, ама не и во икона на таскбар. Го немаат како опција. Нешто едноставно и најнормално. Каква смешка е вин 11, страшно.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Не може да ти работи кога не е ставена како опција, може да го влечеш во прозорец, или со алт таб, ама не и во икона на таскбар. Го немаат како опција. Нешто едноставно и најнормално. Каква смешка е вин 11, страшно.
аха не сум ве разбрал, дека било да се повлече доле на таскбар иконата место во апп прозорот ..

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно