Во W10 нешто што највеќе ми е корисно, кога имаш еден куп прозори отворено и земеш тој што ти треба и го тресеш лево десно, сите други ги минимизира.
За ова зборам Aero Shake се викало, изгледа не е толку познато меѓу народ
View: https://www.youtube.com/watch?v=okcBQ4ytDaU&t=9s
Некој со W11 да провери да не го тргнале случајно?
Овие сериозно ставиле линк до Dell да ти шиткаат нови лаптопи? Колку ли платиле за рекламава.
Кога од овде ќе стиснеш Device Specifications
Погледнете го атачментот 104956
Те носи овде, па на Shop for new PC
Погледнете го атачментот 104957
Ете ти заговор.
И Dell-от не е AMD.Овие сериозно ставиле линк до Dell да ти шиткаат нови лаптопи? Колку ли платиле за рекламава.
Кога од овде ќе стиснеш Device Specifications
Погледнете го атачментот 104956
Те носи овде, па на Shop for new PC
Погледнете го атачментот 104957
Ете ти заговор.
И Dell-от не е AMD.
Мислам дека е јасно дека циркузот Windows 11 е дело на маркетинг департментот на инфериорниот Интел во следните 2 генерации. Alder Lake лета на Windows 11 а Ryzen suffers performance drops поради "баг" во scheduler-от.
Дај те ми ебен брејк.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Windows одсекогаш подобро работи на Интел.Не само на Alder Lake Windows 11 работи многу подобро на интел на последниве генерации 8 па нагоре,иначе да Windows 11 е правен за Alder Lake
Windows одсекогаш подобро работи на Интел.
Дури и несреќниот Pentium 4 беше постабилен од AMD Athlon
(пред се мислам на плочите односно чипсетите)
Гледајте ја пошироката слика. Све некои чудни BSOD-ови специфични за не-интел чипсети
Не знам по која метрика дојдовте до тој заклучок?Да у право си Windows од секогаш работел подобро на интел
И Dell-от не е AMD.
Мислам дека е јасно дека циркузот Windows 11 е дело на маркетинг департментот на инфериорниот Интел во следните 2 генерации. Alder Lake лета на Windows 11 а Ryzen suffers performance drops поради "баг" во scheduler-от.
Дај те ми ебен брејк.
За почеток, не им е прв пат да оправаат перформанси со microcode апдејти на AMD.Не знам по која метрика дојдовте до тој заклучок?
www.techspot.com
Не знам по која метрика дојдовте до тој заклучок?
Од секогаш се. Не е да ја терам работава кон теорија на заговор но во пракса испаѓа дека им ставаат сопки на секој чекор.Не знам за понови, ама до Седмица во Critical Device Database (список на уреди што Windows ги познава и ги иницијализира при boot без да има драјвери и можеби во Safe Mode) имаше само Интели (секакви уреди), а АМД многу ретко. Тоа е доказ дека беа во кревет со Интел.
И Dell-от не е AMD.
Дај те ми ебен брејк.
Make intel great again
Ако архивата е креирана со AES-256 заштита, ништо од бизнисот (сите архивери го користат по дифолт)Make intel great again
Него не ми одговори никој на прашањето, a моментално се осеќам како плавуша. Немам инсталирано никаков архивер (rar / zip) а имам архива заштитена со пасворд, која вградениот архивер во самиот вин 11 не дава никаква опција да внесам пас, туку едноставно прави грешка и не отпакува ништо ? Освен инсталирање на друг софтвер дали некој нашол чаре за проблемов?
Aбе знаеш, ме фати инатБи сакал да ти помогнам, ама вграден архивер не би користел ниту пари да ми дадат.
Е сега ме утепаАко архивата е креирана со AES-256 заштита, ништо од бизнисот (сите архивери го користат по дифолт)
Ако е правена со стандарден WinZip и е користен ZipCrypto методот за заштита тогаш може да се отвори (се појавува прозор за внес на пасворд)
Е сега ме утепа![]()
Make intel great again
Него не ми одговори никој на прашањето, a моментално се осеќам како плавуша. Немам инсталирано никаков архивер (rar / zip) а имам архива заштитена со пасворд, која вградениот архивер во самиот вин 11 не дава никаква опција да внесам пас, туку едноставно прави грешка и не отпакува ништо ? Освен инсталирање на друг софтвер дали некој нашол чаре за проблемов?
Тоа е, нема чаре за твојотЕ сега ме утепа![]()
Сите останати ќе користиме 7zip
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден