Meecol KM 7, две години го имам, не се сеќавам на некој проблем, путер мазен кога ќе споредам со Шаоми боксот, мислам дека е дискутирано во темава.Не спомнав ниедна фирма конкретно, сакам да знам шо се препорачува сега за 4к тв, кој андроид бокс
Meecol KM 7, две години го имам, не се сеќавам на некој проблем, путер мазен кога ќе споредам со Шаоми боксот, мислам дека е дискутирано во темава.Не спомнав ниедна фирма конкретно, сакам да знам шо се препорачува сега за 4к тв, кој андроид бокс
Користам Mecool M8S Pro L веќе петта година. Далечинското почнува веќе да зеза, одредени копчиња сакаат посилно да се притискаат и сл. Веќе дава душа. Нема веќе никакви надградби на системот(имаше само еден ОТА апдејт како што се сеќавам) Знае некогаш да зеза со мрежата ама генсрално е ок уред.Meecol KM 7, две години го имам, не се сеќавам на некој проблем, путер мазен кога ќе споредам со Шаоми боксот, мислам дека е дискутирано во темава.
Fire TV Stick 4K Max, одличен е сеа за сеаДечки, да ја освежиме темата малку - кој андроид бокс би го препорачале за 4К тв?
Незнам зошто не го сакате Mi Box S не кој знае што БУУМ но го имам веќе година и половина и да ви кажам сум презадоволен од работата како работи одма по одпакувањето и инсталирањето си направи апдејт и сега скоро исто апдејт и си работи супер и со 4К сум пробал ОК си вози дури иако некои викаа дека е невозможно јас купив и му пишав на еден член на групава ме праша на УСБ портот му закачив УСБ Хаб па после УСБ то ЛАН и наместо на ВИФИ јас го фурам на ЛАН со кабел, и како што реков не е Бум но за тие пари е супер има и поскапи и подобри и имам втор бокс директно од Америка ONN TV и тој е супер мало одлично е но нема синхронизација кога го користиш само како хромкаст аудиото и видеото не се синронизирани едино работи само со VLC и тоа кога одиш на Plaback има опција Render и само така се синхронизирано но аудиото е послабо и нема опција за зголемување.Го видов ова сабајлево на јт, страшна работа. Ќе биди еден од трите: chromecast, xiaomi tv stick или fire stick 4k. Ви благодарам на препораките![]()
Ме интересира, ако знаеш некој сличен ваков без Виндоус? Колку поефтино би било без таа лиценца?Aлатернатива:
Претпоставувам дека нема да игра улога... Веројатно затоа што не ја плаќаат лиценцата.Ме интересира, ако знаеш некој сличен ваков без Виндоус? Колку поефтино би било без таа лиценца?
вторава продавница нуди гледам 2генерација а сите ревју што го купиле гледам им е 1генерација зар толку не приметиле ?Излегол новиот Xiaomi Box, со Google TV, побрз процесор, 5.2 bluetooth, меморијата останува иста (2GB + 8GB), dolby сертифициран ...
Очекував поголеми подобрувања, во најмала рака 16гб ром меморија ама ок
Алиекспрес 1, Алиекспрес 2
Прават вакви финти за да го искористат претходниот висок рејтингвторава продавница нуди гледам 2генерација а сите ревју што го купиле гледам им е 1генерација зар толку не приметиле ?
streamview.com
И јас го гледав пред некој ден и добрата работа е што го има на computer universe за 100тина евра (плус остали трошоци)Нова препорака од мене за уредов наместо Nvidia Shield Pro 2019
Nokia StreamBox 8010
![]()
Nokia Streaming Box 8010 | 8010
Android 11 4K Ultra HD Box with streaming and media player functions. Upgrades any TV to a Smart TV on Android via HDMI. Access to thousands of apps via Google Play.streamview.com
Ако прочачкаше ке видеше дека го произведува компанијата Sei Robotics 深圳感臻智能股份有限公司SEI Robotics - Google-Certified Android TV Set-top Box, Dongle, Smart Speaker OEM/ODMШто е толку добар уредот за тие пари? Нокиа сега се некои Кинези, така?
Имам Xiaomi stick и бокс и Amazon Fire TV stick. И веќе не морам да те следам, да живее Игнорирај го корисникотСе појави kirev контрашот
Сертифициран Android уред е. Не се работи за root-иран бокс каде што секој кинез и брат му ќе те хакираат.
Android TV е уредот
Фала. Баш тоа што го реков. Туку зошто е толку добар уредот штом е подобар од Nvidia?Ако прочачкаше ке видеше дека го произведува компанијата Sei Robotics 深圳感臻智能股份有限公司SEI Robotics - Google-Certified Android TV Set-top Box, Dongle, Smart Speaker OEM/ODM
а како партнери се наведени Android TV , YouTube и ред други играчи во АндроидТВ светот.
Нокиа или HGM Global само им ја дава лиценцата да го брендираат под нивно име.
Fire TV 4К некако е најсмут, ама сега го користам тој Xiaomi Box S мислам беше (стикот е бавен од Xiaomi). Не сум захтевен многу, така што супер се погодија (нема што не сум пробал од тие кинезариите, и све е за у ѓубре@kirev и како си задоволен од стиковите. Кој е подобар? Има постар плазма тв, па да му вдахнам јутуб и хрт канали.
1. DDR4 РАМ наместо DDR3 ram.Имам Xiaomi stick и бокс и Amazon Fire TV stick. И веќе не морам да те следам, да живее Игнорирај го корисникот
Мислењето е автоматски споено:
Фала. Баш тоа што го реков. Туку зошто е толку добар уредот штом е подобар од Nvidia?
Изгледа доволно. Немам Шилд, ќе го ставам во ред за набавка.1. DDR4 РАМ наместо DDR3 ram.
2. HDMI 2.1 наместо 2.0
3. 32ГБ флеш наместо 16
4. Wifi 6 наместо AC
5. Подршка за AV1 кодек
Малку е? Сето тоа за 90 евра поефтино од Шилд. Шилд е перфектен уред ама нема ревизија од 2019 година.