Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши рачно направени веб страни

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Влатко...Незнам од каде да почнам со критики за форумов. Само те молам, искрено кажи ми, дали е пиратска верзија форумот или е лиценциран? Премногу VB форуми никнаа, премногу хостинзи беа супсендирани заради тоа.

Сигурен сум дека е нулиран. Колку што знам во футерот мора да седи Powered by vBulletin а не тие тоа што го имаат напишано. :zbunet3: Се извинивам ако грешам. :)

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Оригинаел е па и вие, аман... :D
http://forum.pcarena.mk/validator.php
6pt05w.jpg

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Ако има off-shore hosting све ОК, али ако нема а таму од vBulletin можи малце да се налутат и... :)

Papa Benedikt

hello world
1 јули 2010
110
8
Еве еден сајт од мене се е мое започнат е од 0 ( празен лист )
http://viktorce.byethost18.com/
Дајте мислења !

Едит: Сајтот е правен за едни вонредни колеги од факултетот како проект по интернет програмирање !

austweb

read-only
9 февруари 2010
4
0
Здраво на сите,прилично сум нов на форумот,па да се преставам со нешто кратко.

www.heyy.com.mk/wp

Ова е една од моите Custom Направени Wordpress Теми.

Сајтот ги содржи следниве работи -

1.) AutoThumb Resizer ( Free Open Source php script )
2.) Админ Панел за целиот сајт.Секој дел или бокс може да се контролира и да се ставе статија која сакате да ја прикажува.
3.) Контролирање на 5 банер позиции.

Имено стилоот на позициите и некој од боите се земени како идеа од www.kajgana.com .
Но во натре од .css до хтмл и пхп се лично мое.

Еве неколку Слики -

11280053474.png

21280053652.png

31280053752.png

41280053825.png

Иметно темата е направена да се продава онлајн,но е исфрлена од игра,зошто била премногу комплицирана :ermm: :O

Сајтот работи на 2.7 па погоре верзиите на Wordpress.Доколку некој сака да ја користи за ЕДУКАТИВНИ ЦЕЛИ би ја дашол слободно.

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Not bad, треба уште малце да ја досредиш... Инче кој ја има одбиено, ThemeForest? И што е толку комплицирана? Мислам ја немам видено темата одвнатре, али гледам има(ш) посебена страница за уредување и + можно е да користиш сопствено поле за сликичките на почетна.

austweb

read-only
9 февруари 2010
4
0
Хехехе,требе да,али ја баталив пошто ми замина мотивацијата. Да ThemeForest така пишаа во маилот.

Темата работи премногу едноставано.Иначе сликите се прикажуваат како thumb автоматски се прилагодуваат со резолуцијата која ке му ја дадеш од админ панелот.

Доколку сакаш да превземеш статија од некаде потребни се некаде околку минута.Премногу едноставано :)

Jovan.74

hello world
6 јуни 2010
209
6
Skopje
Немој да лажиш ова не си го праел ти :) Како прво напишано е на којзнае кој јазик, второ викаш за еден ден си го направил :LOL:

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Немој да лажиш ова не си го праел ти :) Како прво напишано е на којзнае кој јазик, второ викаш за еден ден си го направил :LOL:

Lorem Ipsum ;) Тоа е за кај се прикажува и каков е текстот и сл.

@eXample
Само дизајнот ти е или го имаш и искдодирано?

delix

lurker
7 април 2007
702
23
nezaboravaj.net23.net

прв целосен проект откако почнав да учам пхп пред 2 месеца, дизајнот на темплејтот не е мој но програмирањето е целосно мое (освен една функција за валидација на дата)
во план ми е да го регистирирам под мој домен

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
delix
НОВО - сите регистрирани корисници можат да наведат своја електронска пошта во пределот на поставки на профилот и со тоа да добиваат известување за своите белешки

ме интересира како го автоматизираш процесот ако воопшто е автоматизиран на праќање на мејлови.

VixA

read-only
9 септември 2009
27
5
Не бе, до сеа немало такви случки... само те суспендират и толку.

Грешка си :) Прво те контактираат лично тебе, ти понудуваат да купиш лиценца и да си го задржиш форумот, а потоа го контактираат хостингот и со закана дека ако не го тргне форумот, ќе го тужат. Ете така работи тоа :D

@Jovan.74
Lorem ipsum dolor sit amet е целиот израз и не е напишано на „којзнај кој јазик“, туку на латински и буквално не значи ништо, т.е. зборовите се random... И овој текст се користи (како што кажа кузманов) за прикажување на текстот кој би бил на вебсајтот.

@it_guy
Инаку за да го тргнеш тоа „Powered by vBulletin“ немора да е nulled (пиратски), туку исто така можеш и да си доплатиш $180 (не сум сигурен за цената, али нешто околу 180 беше) и да си напишеш што сакаш... Можеш да напишеш и „vBulletin е срање“ али за тоа си платил :)

delix

lurker
7 април 2007
702
23
@dimitars:имам пхп скрипта која проверува во датабазата кои постови имаат закажано известување, го земам времето кога е закажано, проверувам дали тоа време е во следните 15 минути и ако е ја пракам пораката со функцијата mail(), а во cPanel на хостот имам опција да закажам крон (cron job) каде подесувам пхп скриптата која ја направив да ја стартува на секои 15 минути

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Хостингот ти е бесплатен? Бидејќи ретко кој бесплатен хостинг има cron job, затоа и те прашав. Додуше се наоѓа ама мене кога ми требаше, ми требаше на 1 минута, а имаше ограничување на 1 сат каде што барав.

Jovan.74

hello world
6 јуни 2010
209
6
Skopje
Денес го закачив сајтот, треба да го одобрат админите, пишува дека требало 24 часа да завршат еве некои слики:

img11289331793.jpg

image21289331813.jpg

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
noviot web sajt za Youth CAN - Macedonia ,seuste vo podgotovka no moze da poglednete do kade e stignata rabotata http://youthcan.hopto.org
Sajtot e zakacen kaj mene na server i raboti samo dodeka mi pusten serverot a toa znaci deka ne e postojano dostapen
Sajtot e praven vo Joomla ,template-ot e celosno moja izrabotka zaedno so logoata i banerite

NoLander

hello world
11 ноември 2007
216
15
noviot web sajt za Youth CAN - Macedonia ,seuste vo podgotovka no moze da poglednete do kade e stignata rabotata http://youthcan.hopto.org
Sajtot e zakacen kaj mene na server i raboti samo dodeka mi pusten serverot a toa znaci deka ne e postojano dostapen
Sajtot e praven vo Joomla ,template-ot e celosno moja izrabotka zaedno so logoata i banerite

Што значи сега си уклучен
Нешто боите не ми штимат ,а не сум луд по дизајни тоа е веќе лошо

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно