Нормално дека на сите не им се допаѓа да има линкови од српски вести на македонски агрегатор веб сај.И пак бегате од МОЈАТА тема, барем кажете за тоа збор два?
Ако ми е до српски вести ќе отворев Time.rs или некој друг каде се само српски вести.
Нормално дека на сите не им се допаѓа да има линкови од српски вести на македонски агрегатор веб сај.И пак бегате од МОЈАТА тема, барем кажете за тоа збор два?
Па не баш. Очигледен е биасот на тиме.мк особено во преносот на вестите од Украина и Иран. Ама за да го приметиш тоа треба навистина да знаеш што се случува во земјата и светот па да приметиш дека се biased. Иначе ако ти се единствен извор на вести, како ќе си свесен?
Не е тиме.мк со биас, туку медиумите наши препишувачки кои ги зема како избор. Знаеш она garbage in garbage out.Па не баш. Очигледен е биасот на тиме.мк особено во преносот на вестите од Украина и Иран. Ама за да го приметиш тоа треба навистина да знаеш што се случува во земјата и светот па да приметиш дека се biased. Иначе ако ти се единствен извор на вести, како ќе си свесен?
Не е точно. Има повеќе вести. Твојата вест никогаш не се прикажува. Како на грид што цело време читаш како прва вест бугарска трибуна, така и на шлајм читаш левичарска пропаганда. Се друго е подоле во линковите што не можеш да ги кликнеш. Секогаш исти портали се први за кликање. Епа тоа е биас и водење политика. Нема ништо лошо во тоа. Но мора да си свесен дека постои. А штом постои таква страна, тогаш пазарот сигурно треба да добие избор и за други опции. Тогаш ќе си гледаш вести од различни извори, па ќе си видиш што е точно.Не е тиме.мк со биас, туку медиумите наши препишувачки кои ги зема како избор. Знаеш она garbage in garbage out.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Фактите викаат се спротивно од она што напиша. Еве во моментов во инкогнито броусер.Не е точно. Има повеќе вести. Твојата вест никогаш не се прикажува. Како на грид што цело време читаш како прва вест бугарска трибуна, така и на шлајм читаш левичарска пропаганда. Се друго е подоле во линковите што не можеш да ги кликнеш. Секогаш исти портали се први за кликање. Епа тоа е биас и водење политика. Нема ништо лошо во тоа. Но мора да си свесен дека постои. А штом постои таква страна, тогаш пазарот сигурно треба да добие избор и за други опции. Тогаш ќе си гледаш вести од различни извори, па ќе си видиш што е точно.
Темата е вметнување на српски линкови. Ги става за да има повеќе од 2 линка на една вест. Или ќе видиш дека нешто не е како што треба.
Царот е гол.
каква врска има инкогито браусер? што има врска тоа?Фактите викаат се спротивно од она што напиша. Еве во моментов во инкогнито броусер.
Погледнете го атачментот 151439
Да не речеш ете сум читал претходно нешто, па кукис, па ми дало такви резултати намерно итн... Ете биасот да го тргнам.каква врска има инкогито браусер? што има врска тоа?
Не го разбираш зборот или како функционира биасот на тајм. Не го интересира ти што сакаш. Ти сервира негова пропаганда. Какви колачиња какви преференци. Он пука на цела МК публика со истите срања. Сега нема биас. Сега нема извори. Кога имаше, се што можеше да прочиташ е квазилевичарски срања.Да не речеш ете сум читал претходно нешто, па кукис, па ми дало такви резултати намерно итн... Ете биасот да го тргнам.
Него, суштински имаш нешто? Мислам која е поврзаноста на скриншотот погоре со твоето тврдење?
Да бе заборавив дека само ти го разбираш. Како бе тоа јас не сум приметил квази левичарски (што и да ти значи тебе тоа) срања, или па квази десничарски кога сме веќе тука. Тоа што пишуваат/пишувале нашите индексирани портали тоа ми искачало, ако тие имале биас, а немале пошто за да имаш биас не треба само да препишуваш, тогаш има и тиме. Уствари имале биас, кон власта, а не кон одредена опција. А отсекогаш имало и ќе има медиуми наклонети кон една или друга опција. Значи што тие ќе произведат (ќе им издиктираат) и зависно кој е на власт (соодветно на тоа им истура паричка) тоа ќе доминира во медиумскиот простор нажалост.Не го разбираш зборот или како функционира биасот на тајм. Не го интересира ти што сакаш. Ти сервира негова пропаганда. Какви колачиња какви преференци. Он пука на цела МК публика со истите срања. Сега нема биас. Сега нема извори. Кога имаше, се што можеше да прочиташ е квазилевичарски срања.
Ко што кажав, немам проблем со тоа он да застапува некаква опција и политика.
Што ли ти значи квазилевичарски?можеше да прочиташ е квазилевичарски срања.
Квази левичарски се оние што на име се левичарски, а работењето им е фашизоидно, Ко што кажав сто пати, немам проблем што држи страна, тоа си е негово. Во Америка на пример јавно си кажуваат медиумите за кого навиваат. Но тајм имаше биас иако цело време кажува дека е неутрален, а се едни исти портали беа први за клик.Што ли ти значи квазилевичарски?
Чекај сега, само до трета страна сме. Таму докај 12-та страна па ќе се затвори сама тематаГо прогласувам темава за умрено. Администрација, може едно затворање на темава, ептен се забега а ми беше одговорено на прашањето
Остај ги луѓето нека си направат муабет на споредна тема, одма “наставничке наставничке“Го прогласувам темава за умрено. Администрација, може едно затворање на темава, ептен се забега а ми беше одговорено на прашањето
Ама генерално се сложувам со твојата констатација. Тиме.мк не би требало да меша странски вести. Тоа е македонски портал за вести од македонски извори.Го прогласувам темава за умрено. Администрација, може едно затворање на темава, ептен се забега а ми беше одговорено на прашањето
Се донесе законот во април. Инаку и од самиве коментари на темата можам да увидам какво влијание имал time.mk. Овде може да кажеме дека повеќето сме едуцирани луѓе и пак гледам дека информациите за новостите многумина ги црпеле исклучиво од time.mk и така си граделе една своја реалност без да знаат дека time.mk и тоа како форсира одредени вести и медиуми, потиснува други итн.Супер што потегнале порталиве да им се регулира превземањето содржина од тајм мк. Е сега како што некој кажа, 90% од нив никад не би ги отворил да не сум ги начекал таму и само сум кликнал на наслов. И да, ако е вистина за профитот на тајм.
Да, можеби би требал да им плаќа одреден процент, поддржувам да.
НО. Тогаш е ред да се стават и порталите во ред. Да се регулира што се може да се нарече портал, колку вработени новинари треба да има, колку оригинална содржина, импресум објавен и се со ред вака лаички што ми текнува.
Па кога ќе ги снема објавувачите на партиски известувања и преводи од српски портали, од 50 портали ќе станат 20 со оргинална квалитетна содржина, тогаш нека се тепаат кој да искочи у први 5 линка на тајм и тајм нека им плаќа соодветно.
А до тогаш, тајм нема да отвораме... ако преживее со српски објави, супер за него.
Да се забрани на форумов воук културата. Доколку некој има различно мислење од другиот не значи дека е 100% спротивно .Се донесе законот во април. Инаку и од самиве коментари на темата можам да увидам какво влијание имал time.mk. Овде може да кажеме дека повеќето сме едуцирани луѓе и пак гледам дека информациите за новостите многумина ги црпеле исклучиво од time.mk и така си граделе една своја реалност без да знаат дека time.mk и тоа како форсира одредени вести и медиуми, потиснува други итн.
Што е толку тешко после толку години користење интернет да имате 3-4 медиуми кои ви се омилени и директно да ги посетувате за да се информирате? Секако барем еден нека ви биде од "спротивната" страна. Така многу подобро ќе креирате слика за тоа што навистина се случува кај нас и во светот.