Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Имаш 55 инчен Хитачи за 36-7 илјади (во амц мислам).

Јас ако има добра слика и бар 2-3 години гаранција таа опција би ја гледал.

И за сите шо плукаат по АМЦ на форумов - јас иам телевизор од АМЦ кој имаше фабрички 2-3 штрафчиња внатре отштрафени - сервисот беше овластениот за Филипс (кој и да е во мк) - поштено дојдоа на лице место одма средија.

Да не се лажеме, во МК стално сервиси и гаранции ти се HIT and MISS - па ако сака од Свети Петар нека е издадена. Како ќе имаш среќа така ќе е ако дојде до сервис, но најчесто се океј и услужливи сите поголеми фирми кај нас. Keyword најчесто.

Пак ќе нагласам дека сум имал лоши и добри искуства со сиве фирми кои ги фалите/плукате. Јебеш му, Македонија е. Но и не само македонија, на Newegg да отидеш за врвни компании ќе најдеш луѓе со лоши искуства со поддршка и сервис.

Така да, ако сакаш да добиеш максимум за 40 илјади, гледај шо поголем со подобра слика. Ги неам видено хитачито али според големина и спецификации се best-buy.

EDIT: http://www.pricerunner.se/pr/2-3077059/TV/Hitachi-55HZT66U-recensioner

Британциве го фалат сите, брз гугл резултат со рецензии.

Цената е 39 илјади, грешка бев дека е 36-7.

Е само толку им се крш сајтовите на нашиве фирми шо за пола работи немаат напишано гаранции или тешко е да ги најдеш. Се надевам помогнав. Поз.
Подалеку од Hitachi.Во обложувалница кај нас донесоа 4 телевизори.
Hitachio 5o инчи
Од 4 телевизори 3 се расипаа уште во првите 2 недели.:mad::mad:
А четвртиот за чудо работи сеуште.Да биде интересно сите 3 се расипаа на сличен начин.Угасија и не сакаа повеќе.

Наспорти тоа имаме и три од Quart 50 инчи смарт веќе 4 месеци.И претходните телевизори ни се повеќето Quart aли незнам зашто смениле овие нашиве сега,па да си ставаат беља на глава
Quart ни работат дење ноќе и смрт немаат.Не ги гледајте хитачи.Право ѓубре се со Ш изработка

Quart се милион пати подобри и поевтини.Ваков отпад како Хитачи и Фуего досега немам видено.Благодарение на Хитачи,сега муштерииве си гледаат утакмици на еден телевизор :confused: наместо на 4.

Последна промена:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Panasonic беа одлични до скоро. Док не рикнаа и не ја сменија политиката. Вградуваа нивни ИПС панели кои беа едни од најдобрите.
Сега Panasonic се просечни телевизори како и сите други.
Мислам дека користат Самсунг панели, треба да се провери, и со квалитет се далеку зад конкурентите.
Јас би ги заобиколил.
Сакаат да се вратат со 5год на некој модели, али тешко оди...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Подалеку од Hitachi.Во обложувалница кај нас донесоа 4 телевизори.
Hitachio 5o инчи
Од 4 телевизори 3 се расипаа уште во првите 2 недели.:mad::mad:
А четвртиот за чудо работи сеуште.Да биде интересно сите 3 се расипаа на сличен начин.Угасија и не сакаа повеќе.
Ова е тешко за верување. Мислам дека нешо до струјата ви е таму.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак

Затоа спомнав гаранција а и гледав рецензии од други луѓе. Искрено не кажуваш ни од кај се земени, ни какви модели (можда се некои refurbished или пак постари модели итн.)

Искрено многу ме нервира коа ќе каже некој дека нешто е срање врз основа на едно искуство, макар биле 3/4. Кладилница или не кој не би сакал да заштеди некој денар коа зима телевизори шо ќе се користат на вака јавни места - сосема е можно да се земени refurbished.

И пак, не ни кажуваш дали ги замениле бидејќи сигурно барем 1 година гаранција имаат. Ако не значи биле од некаде без гаранција земени и тоа е тоа - на старо и сосема е поверојатно телевизор со непозната историја да се расипе - макар бил и самсунг.

Поентава на муабетот е ставајте релевантни детали во репликит:

Земавме 4 НОВИ телевизори од ТАМУ И ТАМУ,
по 4 месеци 3 цркнаа. Имаа ТОЛКУ И ТОЛКУ гаранција
но фирмата ТАА И ТАА не ни ја призна и ептен се заебавме.

Пример за информативна реплика.

Пример за неинформативна реплика:

Ау брендот НЕКОЈ БРЕНД е шит затоа шо ние земавме (кој знае од каде и какви) таков бренд производи и 3/4 беа шит.

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Ова е тешко за верување. Мислам дека нешо до струјата ви е таму.
И ние мислевме исто.Но и Quartot работат на истата струја нели и тоа веќе долго време.
Затоа спомнав гаранција а и гледав рецензии од други луѓе. Искрено не кажуваш ни од кај се земени, ни какви модели (можда се некои refurbished или пак постари модели итн.)

Искрено многу ме нервира коа ќе каже некој дека нешто е срање врз основа на едно искуство, макар биле 3/4. Кладилница или не кој не би сакал да заштеди некој денар коа зима телевизори шо ќе се користат на вака јавни места - сосема е можно да се земени refurbished.

И пак, не ни кажуваш дали ги замениле бидејќи сигурно барем 1 година гаранција имаат. Ако не значи биле од некаде без гаранција земени и тоа е тоа - на старо и сосема е поверојатно телевизор со непозната историја да се расипе - макар бил и самсунг.

Поентава на муабетот е ставајте релевантни детали во репликит:

Земавме 4 НОВИ телевизори од ТАМУ И ТАМУ,
по 4 месеци 3 цркнаа. Имаа ТОЛКУ И ТОЛКУ гаранција
но фирмата ТАА И ТАА не ни ја призна и ептен се заебавме.

Пример за информативна реплика.

Пример за неинформативна реплика:

Ау брендот НЕКОЈ БРЕНД е шит затоа шо ние земавме (кој знае од каде и какви) таков бренд производи и 3/4 беа шит.
Не зборам од каде се земени,бидејќи не сум одговорно лице во обложувалницата каде што работам и не би сакал да си имам проблеми утре и да бидам истеран од работа.Чисто сакав само да информирам,а ако не веруваш купи си слободно

Телевизорите беа нови и ни ги смениа,нормално за други марки и не беа refurbished(кој зема вакви,тоа евентуално сет знае да прави дубари,ама за среќа не се од таму):noonecare:

Интересно е што ни се расипа ни изгаси еден и го гледавме.Се мислевме што е.Да не се батерии,ова она.На крај по 5 минути гледање и менување штекери сфативме дека починал телевизорот.
Се јавивме во фирмата да дојдат со замена бидејќи нечини,и бидејќи најчесто секогаш зиаме од кај нив,договоривме да пратат екипа и да го заменат за два дена.Во меѓувреме наредниот ден се расипа уште еден,па наредниот пак уште еден.И луѓево кога дојдоа се стаписаа
Викаат што е ова,ние само еден тв носиме за замена

Што да помислам бате,кога 3 телевизори се расипуваат речиси одеднаш??Ни ги замениа за Quart 49 инчи од 24000 ден
Разликата ми се чини беше 7000 денари поевтина на Quart oд Хитачи со оглед на тоа што hitachi беше 1 инч поголем.
За трите Хитачи добивме 4 Quart телевизори(така се совпадна цената) кои стојат на нивно место и верувам дека ќе служат како и останативе.Сега засега едниов Hitachi се држи,се надеваме дека нема да почине и тој на млади месеци поточно недели како и браќата негови:annoyed:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак

Damn! Тоа е жив малер. Искрено во МК јас ќе ти кажам 2 од 3 самсунга еџ плус шо ги пробав јас имаа хардверски дефект. Па сеа ти мисли дали никогаш нема да земеш самсунг или си разочаран од фактот дека во МК на секаков производ можеш да налеташ. Затоа лично не избрзувам со заклучоци никогаш.

Јас ја иам таа среќа и Самсунг или Сони телевизор да зеам да има 50-50 шанси да биде дефект хахаха.

Гледав на нет за конкретниов модел ти викам ни едно лошо ривју за Хитачито не најдов, ама океј после вакво искуство пак ќе кажам би бил во дилема за зимање.

Јас чисто го посочив ко опција со многу добра цена за тоа што добиваш. Па сеа некој ако го купи, и му цркне веројатно би било исто - пари назад или друг бренд со исти спецификации - а затоа што сме во МК и поддршката не е толку добра валјда нема толку лесно да си добиеш друг 55 инчен телевизор коа нема по таа цена. :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Пак ќе кажам, квартот кај мене и уште кај тројца други 3 години тераат без никаков проблем. Гледам и на форумов на никој не му рикнале. Не за џабе имаат 5 години гаранција.

Последна промена:

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Го земавме LG-то, и многу ми се свиѓа! Иако моментално е поврзан преку скарт ( утре ќе се смени со CA Moдул), на далечина од 2.5-3 метри, не се приметува дека сликата е во.. 576I резолуција, и изгледа солидно. Е од поблиску.. поинаква приказна е, али може да пројде сепак.
Панелот незнам како да дознаам каков е, но има одлични агли на видливост па претпоставувам дека е IPS или евентуално VA, и доста добар е.
Изненаден сум од тоа колку опции има внатре поготово за слика... температури, нијанси.. лед светлото можам да го контролирам..па боја на кожа, небо, динамички опсег... и уште мал милион опции..
Звукот е задоволувачки, не е идеален али е доста подобар од претходниот Vivax со катодна цевка. :D
Не е смарт, и нема никаква конекција со интернет, има 1 hdmi & 1 Usb приклучоци и тоа е тоа.
Воедно и 42 инчи... што знам, за мене како љубител на големи екран, не дека е мал, али би сакал барем 65-70 инчи. :)
Во иднина би сакал да го направам Smart, со некое мини PC во форма на dongle, па што препорачувате од нив ?
Chrome cast е добро решение? Raspberry ?
Незнам што од нив e прифатливо океј, за да се “опамети“ телевизоров. :)

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Koj model toj li na promocija?

So zdravje da se sluzite dobar izbor :)
Да тој за кој што ме посоветува :)
Ете заборавив да изразам благодарност.
Фала ти многу друже на помошта, мислам дека е одличен избор :)
Подобар да си купиш. :)

bobipp

hello world
13 ноември 2009
454
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Да тој за кој што ме посоветува :)
Ете заборавив да изразам благодарност.
Фала ти многу друже на помошта, мислам дека е одличен избор :)
Подобар да си купиш. :)
Со здравје да се користи, немаш грешка со LG-то :rolleyes:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.123
14.259
Панелот незнам како да дознаам каков е, но има одлични агли на видливост па претпоставувам дека е IPS или евентуално VA, и доста добар е.

Заборавив да пишам, со здравје да се користи.

На панелот начекуваш или паузираш бела слика, го фотнуваш од близу со никонот и гледаш какви се пикселите.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/content/panel_technologies_content.htm

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Пишав пред некое време овдека за црни флеки кои се покажаа на екранот на самсунг х6400. Беа две, но сега се покажаа и други. Го однесов на сервис (под гаранција) и без проблем го прифатија и ми рекоа дека ќе има замена на панел, да почекам десетина дена да дојде и да го сменат. Може ли некој да ми каже каков панел користи тв сега, да не ме заебат и ми стават некој неквалитетен, и како да проверам каков панел ќе ми стават
20160216_152508 (2).jpg

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Аууууууу, како те сјебале....Ти ставиле најефтин кинески панел, стварно се ѓубриња...
Да одиш да се жалиш! Дур е време.
И продолжи да чепкаш по сервисното мени, сигурно после чепкањето ке треба и МБ да ти сменат. И да знаеш, само кинески заменски делови вградуваат овде кај нас.
Најдобро би било да го однесеш во овластениот сервис во Швајцарија, и онака е интернационална гаранцијата, ке ти важи. И што е најважно нема да те заебат.

p.s.
Не ми се верува....Боже...

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@SaleSk

Ама те нак*рчи од сабајле човекот... hahaha

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Аууууууу, како те сјебале....Ти ставиле најефтин кинески панел, стварно се ѓубриња...
Да одиш да се жалиш! Дур е време.
И продолжи да чепкаш по сервисното мени, сигурно после чепкањето ке треба и МБ да ти сменат. И да знаеш, само кинески заменски делови вградуваат овде кај нас.
Најдобро би било да го однесеш во овластениот сервис во Швајцарија, и онака е интернационална гаранцијата, ке ти важи. И што е најважно нема да те заебат.

p.s.
Не ми се верува....Боже...
Bravo sekoja cest za postov. Bidejki nemam iskustvo samo prasav, a vo servisno meni ne cepkam, samo vlegov da go vidam tipot na panelot. Ama ne mora odma da se napadne, nemoze da se odgovori na ubav nacin.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
А бе не ме накурчил.
Прво носиш телевизор во овластен сервис.
Исто како да си однел кола под гаранција во овластен сервис, ти рикнал моторот, ти го менуваат со нов, и сега прашуваш дали во тојотата ти ставиле мотор од Југо колку да оди.
Нема логика.
Додека ми е телевизорот под гаранција, и ако се расипе, ако сака во него нека стават и кинезчиња со лопати да ги ложат пикселите да светат ако сакаат.
И заборавете ги тие митови дека во сервисите вадат оригинални делови и ставаат половни...

Прво панелите се различни. Второ ако стават различен панел од тој што е деклариран да одговара на тој телевизор, односно два три модели кои се компатибилни, ке треба да прават софтверска калибрација која што никогаш нема да ја направат како во фабрика.
Да не зборувам за DUMP-от кој треба да биде компатибилен со вградените делови. Ставаш друг панел, има други ознаки, може да се случи да не ти запали.
+ Т-CON-от треба да е ист, напојувањето за беклајтингот и уште еден куп други работи.

И да не зборувам за времето кое ке се потроши за овие експериментирања кои на крајот можат да бидат и неуспешни или делумно успешни.

И на крај влегуваш во сервисно мени, проверуваш нешто за кое што не знаеш ни што значи, и пример несакајќи ке стиснеш нешто за кое нема да знаеш ни дека си го стиснал, а потоа ке ти се угаси телевизорот и нема да ти се запали.
Пак ке одиш во сервис и ке се лигавиш како телевизорот ти се угаснал сам и не сакал да се вклучи...
И дополнително ке им одземеш пола ден тражејќи го дефектот на сервисерите, пошто ако им кажеш дека ти си го угаснал чепкајќи по СМ ке им требаат 10 минути да го средат...

И на крајот. Поставуваш прашање за панелот. Каков ти ставиле...
Додека гуглаше да видиш како се влегува во сервисно мени, потроши 3 часа, те мрзеше уште 10 минути да гуглаш за да ги најдеш кодните ознаки за панелот?
Или викаш да си прашам, шо ке се мучам уште време.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
А бе не ме накурчил.
Прво носиш телевизор во овластен сервис.
Исто како да си однел кола под гаранција во овластен сервис, ти рикнал моторот, ти го менуваат со нов, и сега прашуваш дали во тојотата ти ставиле мотор од Југо колку да оди.
Нема логика.
Додека ми е телевизорот под гаранција, и ако се расипе, ако сака во него нека стават и кинезчиња со лопати да ги ложат пикселите да светат ако сакаат.
И заборавете ги тие митови дека во сервисите вадат оригинални делови и ставаат половни...

Прво панелите се различни. Второ ако стават различен панел од тој што е деклариран да одговара на тој телевизор, односно два три модели кои се компатибилни, ке треба да прават софтверска калибрација која што никогаш нема да ја направат како во фабрика.
Да не зборувам за DUMP-от кој треба да биде компатибилен со вградените делови. Ставаш друг панел, има други ознаки, може да се случи да не ти запали.
+ Т-CON-от треба да е ист, напојувањето за беклајтингот и уште еден куп други работи.

И да не зборувам за времето кое ке се потроши за овие експериментирања кои на крајот можат да бидат и неуспешни или делумно успешни.

И на крај влегуваш во сервисно мени, проверуваш нешто за кое што не знаеш ни што значи, и пример несакајќи ке стиснеш нешто за кое нема да знаеш ни дека си го стиснал, а потоа ке ти се угаси телевизорот и нема да ти се запали.
Пак ке одиш во сервис и ке се лигавиш како телевизорот ти се угаснал сам и не сакал да се вклучи...
И дополнително ке им одземеш пола ден тражејќи го дефектот на сервисерите, пошто ако им кажеш дека ти си го угаснал чепкајќи по СМ ке им требаат 10 минути да го средат...

И на крајот. Поставуваш прашање за панелот. Каков ти ставиле...
Додека гуглаше да видиш како се влегува во сервисно мени, потроши 3 часа, те мрзеше уште 10 минути да гуглаш за да ги најдеш кодните ознаки за панелот?
Или викаш да си прашам, шо ке се мучам уште време.

Друже значи баш поради тоа што чепкав по нет, знам дека има неколку производители на панелите на самсунг. До кај што моѓев побарав на нет, но како што кажав немам толку искуство и затоа се обратив тука. Се работи за панел, а не за некое делче. Во сервисно мени само влегов да го видам моделот, не ни имам намера да чепкам . Гаранцијата завршува за пет месеци, сакав само колку можам да се информирам, не обвинив никого, само прашав. Со нашиве фирми во МК, можеш све да очекуваш.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Само отварање и читање што пишува.
Ако толку те интересира.
Така ништо нема да заеебш.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Само отварање и читање што пишува.
Ако толку те интересира.
Така ништо нема да заеебш.
И сега можеш да ми помогнеш. Имам читано дека постојат четири вида панели за самсунг кои се разликуваат во квалитет.
A — panel manufacturer (A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT)
Дали ако има панел на пример со ознака А, може да ми стават панел со ознак I
Пак ке кажам, имам читано дека се разликуваат по квалитет, дали е точно незнам.
На мојот тв мислам дека е панел на Самсунг со ознака А.

Последна промена:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Ти реков, тоа од како ке го отвориш телевизорот и ке видиш кои плочи се внатре, какви конектори има и што имаш на залиха од резервни делови.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.374
12.016
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
@aleksandar grujoski
Како што ти кажа Сале, и да ти монтираат панел во којшто неколку џеки ченовци ќе ги млатат пикселите со лопата, пак ќе биде подобар од твојот, нов и исправен, ќе го добиеш бесплатно, и твое е само да го гледаш и да уживаш.
Не штракај по сервисното мени, една најмала грешка и мочај му се на телевизорот после, иди објасни им дека само си сакал да ѕирнеш каков панел има тв-то. Без Service Manual и огромно искуство со такви работи, не само ти, него никој не треба да пипа таму, и ја си играм со тие работи, ама осеќам дека некој ден скапо ќе ме кошта радозналоста.
Дури и само да гледаш што има таму, по влегувањето во сервисно мени, командите од даљинското знаат да бидат изреметени, а згора на се, излез од сервисно мени знае да бара специфична процедура, не само да го угасиш од струја или од копче, ретко, ама и тоа се случува.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Препорака за 50-ка или 55-ка од средна класа, поточно меѓу 45-55к денари?

3D не мора да има, херцажата не ми значи дали е 800 или 1,000. Се гледа квалитет на слика и општо квалитет на уред. Од тоа што видов вчера, Sony и Samsung водат...

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
@aleksandar grujoski
Како што ти кажа Сале, и да ти монтираат панел во којшто неколку џеки ченовци ќе ги млатат пикселите со лопата, пак ќе биде подобар од твојот, нов и исправен, ќе го добиеш бесплатно, и твое е само да го гледаш и да уживаш.
Не штракај по сервисното мени, една најмала грешка и мочај му се на телевизорот после, иди објасни им дека само си сакал да ѕирнеш каков панел има тв-то. Без Service Manual и огромно искуство со такви работи, не само ти, него никој не треба да пипа таму, и ја си играм со тие работи, ама осеќам дека некој ден скапо ќе ме кошта радозналоста.
Дури и само да гледаш што има таму, по влегувањето во сервисно мени, командите од даљинското знаат да бидат изреметени, а згора на се, излез од сервисно мени знае да бара специфична процедура, не само да го угасиш од струја или од копче, ретко, ама и тоа се случува.
Во право си, и јас сум таков иако знам дека и најмало невнимание може да го сјебе тв.
Подобар панел од сегашниов сигурно ќе биде, бидејќи е овој е расипан, ама па несакам ако сегашниов панел е од подобрите типови( кој не се погодил, јеби га ) да ми стават некој китајски кој што дава послаб квалитет на сликата.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.374
12.016
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Е да, само што разликата помеѓу мене и тебе е тоа што ја и да заебам работа, ќе си каснам од газот и ќе си го направам сам, а ти треба да трчаш по сервиси ;)
Тебе најпаметно ти е да си напраиш една салата (има убави млади марулчиња сеа), да си сипеш едно ракииче, да седнеш пред тв-то и така под гас да ги глеаш флеките и да им се смешкаш, знаејќи дека за десетина дена ќе ги снема :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно