Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Што мислите за овој https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=211907

не ми треба нешто посебно марка смарт, за мојте е да гледаат лига шампиони, ипс панел е? пошто овие викат 178 агол ?
Zemaj koj bilo smart tv;) samo gledaj cenata da e sto poniska!
Za kvalitetot na slika i TV marka gajle nemaj;), samo pod uslov da ima 2 ili povece godini garancija!
Другото е се дрн, дрн јариња!!;)

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Zemaj koj bilo smart tv;) samo gledaj cenata da e sto poniska!
Za kvalitetot na slika i TV marka gajle nemaj;), samo pod uslov da ima 2 ili povece godini garancija!
Другото е се дрн, дрн јариња!!;)
Како може квалитетот на сликата да биде дрн-дрн јариња? И јас се согласувам дека нема разлики у опциите, ама во квалиетот на сликата, на дупе да паднеш колкави разлики има. А цело време тоа ти е најважното кај телевизорот - гледањето.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Здраво,
Го имам овој телевизор дома Loewe ACONDA 9281 ZW http://www.amazon.co.uk/Loewe-9281-Aconda-Silver-Television/dp/B0000C6YMC .
Телевизорот не работи, т.е. при вклучување само титка/штрака на одредени интервали како прекидач некој, а нема слика. Се јавив во аудио центар во сервис и ми рекоа дека може да е напојувањето и/или трафо прегорено. За поправка ми дадоа цена од 3000-5000ден во зависност од дефектот со вклучена дијагностика мислам...ама не се сеќавам точно бидејќи беше поодамна. Телевизорот немам намера да го поправам и сакам да го дадам.
Прашањето ми е дали во оваа состојба ТВ-то има некаква пазарна вредност, или би имал вредност за некој кој му треба некој дел. Доаѓа и со метално постоље со тркалца.
Aconda_zpsrtrqfhen.jpg
Ако го шиткаш постољето, тури слика или димензии од него и цена. ТВ-то не вреди да се поправа. За делови дади го некаде ако некој има што да искористи од него. Додуша јас би му ги отчепил звучниците. Претпоставувам дека има квалиетни стерео звучки, а можда и вуферче.

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Ako e CRT TV so takvoto strakanje i nasiot CRT pred 2 meseca imase isti simptomi. Do mreznoto kolo e, ke mu smenat nekolku kondenzatori, integralci, dzr - mr, 1000-1200 den kostase kaj nas barem u Stip. Ako mu e zdrav ekrano nosi go kaj nekoj majstor u graza so raboti, touku ke ti trazat.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Како може квалитетот на сликата да биде дрн-дрн јариња? И јас се согласувам дека нема разлики у опциите, ама во квалиетот на сликата, на дупе да паднеш колкави разлики има. А цело време тоа ти е најважното кај телевизорот - гледањето.
Зависи што ќе гледаш на телевизорот!? Со ова што го имаме за глдање на домашниов пазар само околу 10% има улога квалитетот на сликата на телевизорот, се друго е останато,....дрн, дрн јариња!;):cry:
П.С.
Шетај по форумов, па се ќе ти биде појасно што значи "СЕ ДРУГО"?!;):D
Инаку, ако имаш намера да го користиш ТВ наместо компјутер, ништо од тоа!? Компјутер (сметач) си е компјутер, а смарт ТВ си е Смарт ТВ,....;)
Ајде поздрав,

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Зависи што ќе гледаш на телевизорот!? Со ова што го имаме за глдање на домашниов пазар само околу 10% има улога квалитетот на сликата на телевизорот, се друго е останато,....дрн, дрн јариња!;):cry:
П.С.
Шетај по форумов, па се ќе ти биде појасно што значи "СЕ ДРУГО"?!;):D
Инаку, ако имаш намера да го користиш ТВ наместо компјутер, ништо од тоа!? Компјутер (сметач) си е компјутер, а смарт ТВ си е Смарт ТВ,....;)
Ајде поздрав,
Хелоу? 2015-та година сме или мене ми брза календаров? Торенти, КОДИ, чат пат некој ХД канал? Па дури и СД да гледаш пак има разлики огромни...

igoooor7

hello world
17 февруари 2015
229
503
Veles
igoooor7's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 10600K + be quiet Dark Rock Slim
Motherboard
MSI B460M Mortar
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + SSD M.2 2280 Gigabyte NVMe 512GB + HDD WD 1T Caviar Black
PSU
CM G650M
RAM
2 x 8 GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury Black CL16 RGB
Video card
MSI GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING X 8G
Case
be quiet Pure Base 500 Window Black
Mouse
Logitech G402
Keyboard
Logitech Mechanical G413 Carbon
Audio
Logitech Z506
Monitor
Gigabyte G27QC - Curved Gaming Monitor | VA Panel | 1440p | 165Hz | 1ms MPRT
OS
WINDOWS 11 Pro 64bit
Тоа дека сите се исти нема блага веза. Дома имам три различни LED телевизори QART, LG i SONY. Според мене глупост е да кажеш дека нема разлика во квалитетот на сликата и во СМАРТ опциите кој ги нудат (доколку ги нудат).

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Тоа дека сите се исти нема блага веза. Дома имам три различни LED телевизори QART, LG i SONY. Според мене глупост е да кажеш дека нема разлика во квалитетот на сликата и во СМАРТ опциите кој ги нудат (доколку ги нудат).
Море, малеее,... изјаснисе што гледаш на тие силни ЛЦД телевизори и колку саати (часови) имаш на располагање во денот за гледање па да ја видиш разликата во сликата или разликата е во нешто друго?!....
Друже гледаш што сакаш да гледаш или само ја споредуваш сликата во телевизорчињата?
Секој ТВ има опција на нагодување по свој вкус и слух на слика и звук! Тој е прв чекор, потоа следат натамошни кораци,..
Фала му на Господ дека има разлика во квалитет на слика кај разни марки на телевизори!
Телевизорот како приемник не е во 2015г туку во 2020г па и понатаму, но дистрибутериве (провајдериве) или како милувате речете ги, се уште се во 20 век, а да не зборам за домашниве па и странскиве телевизиски куќи, нарочито со бедната опрема и стручниот кадар,...
Ајде позззз,....;)

Последна промена:

igoooor7

hello world
17 февруари 2015
229
503
Veles
igoooor7's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 10600K + be quiet Dark Rock Slim
Motherboard
MSI B460M Mortar
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + SSD M.2 2280 Gigabyte NVMe 512GB + HDD WD 1T Caviar Black
PSU
CM G650M
RAM
2 x 8 GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury Black CL16 RGB
Video card
MSI GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING X 8G
Case
be quiet Pure Base 500 Window Black
Mouse
Logitech G402
Keyboard
Logitech Mechanical G413 Carbon
Audio
Logitech Z506
Monitor
Gigabyte G27QC - Curved Gaming Monitor | VA Panel | 1440p | 165Hz | 1ms MPRT
OS
WINDOWS 11 Pro 64bit
Море, малеее,... изјаснисе што гледаш на тие силни ЛЦД телевизори и колку саати (часови) имаш на располагање во денот за гледање па да ја видиш разликата во сликата или разликата е во нешто друго?!....
Друже гледаш што сакаш да гледаш или само ја споредуваш сликата во телевизорчињата?
Секој ТВ има опција на нагодување по свој вкус и слух на слика и звук! Тој е прв чекор, потоа следат натамошни кораци,..
Фала му на Господ дека има разлика во квалитет на слика кај разни марки на телевизори!
Телевизорот како приемник не е во 2015г туку во 2020г па и понатаму, но дистрибутериве (провајдериве) или како милувате речете ги, се уште се во 20 век, а да не зборам за домашниве па и странскиве телевизиски куќи, нарочито со бедната опрема и стручниот кадар,...
Ајде позззз,....;)
Што сакам гледам јас на мојте ТВ :cool:, а тебе не те разбирам, тука полемизираме за квалитетот на одреден ТВ (од слика, звук, изработка, можности кој ги нуди .........) или како јас го минам моето слободно време, колку саат гледам јас ТВ, што гледам па до опремата во некоја ТВ куќа стручноста на нивните кадри. Ми делува како да сакаш да доловиш некоја поголема слика од она што е на ТВ-то :crazy:.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Еве пример: Купуваш силна кола и само ја гледаш и се фалиш со неа!?
Колата не е само за фалење туку е и за возење. Ако не ја возиш џабе е силна и скапа. Така ти е со телевизорот: џабе е скап и убав кога на него не гледаш телевизија?!;)
Ајде поззз

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Еве пример: Купуваш силна кола и само ја гледаш и се фалиш со неа!?
Колата не е само за фалење туку е и за возење. Ако не ја возиш џабе е силна и скапа. Така ти е со телевизорот: џабе е скап и убав кога на него не гледаш телевизија?!;)
Ајде поззз
Ти пишав и погоре. Телевизиските апарати на денешницата немаат само една функција - да гледаат телевизија преку антена...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Самсунг или Сони од новите модели.Новиве телевизори уште клима да имаат и слободно би си легнал до нив :)
Хахаха, и таман ќе се изгаси кога ќе затвориш очи ;)

Така после 1 месец женати ќе го фрли даљинскиот преку прозор сигурно, па ти ќе си инсталираш одма Апликација за Коди, за Ми Рутер, за Ми Бокс и за Ми ТВ и на крај ќе го фрлиш ти телефонот низ прозор :) :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Убаво си вика ЛЦД, ќе купат телевизор од 1000 евра со демек "џам слика" и следен чекор им е да му пуштат некоја од нашиве телевизии или џутуб. У најдобар случај некој постар филм(2013) :) у "HD" на KODI. Ретко кога и ретко кој го искористува потенцијалот на тој телевизор или народски кажано џабе фрлени пари.
Еден комшија кога сеуште имаше аналогна телевизија со желба да пријатно ги изненади своите родители отишол им купил лцд тенко телевизорче (врв на технологијата во тоа време). Го ставил на местото на стариот црт телевизор кој го однел у подрум. Пуштил татко му да гледа фудбал и што ќе види, тревата кафеава :eek:h:. Што е работава сега, како може толку скап тв да дава таква слика. Отишол у салон а таму му рекле дека решението на проблемот е во дигиталната телевизија. Земал се јавил у кабловска дошле му стаиле дигитална. Пушта дигитална гледа ништо посебно. Мајка му и татко му викаат стариот тв ни имаше подобра слика. Се изнервирал го земал новиот тв го однел у подрум а стариот го вратил назад.
Пак ќе кажам, многу е побитен медиумот и подесувањата.

Последна промена:

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Убаво си вика ЛЦД, ќе купат телевизор од 1000 евра со демек "џам слика" и следен чекор им е да му пуштат некоја од нашиве телевизии или џутуб. У најдобар случај некој постар филм(2013) :) у "HD" на KODI. Ретко кога и ретко кој го искористува потенцијалот на тој телевизор или народски кажано џабе фрлени пари.
Еден комшија кога сеуште имаше аналогна телевизија со желба да пријатно ги изненади своите родители отишол им купил лцд тенко телевизорче (врв на технологијата во тоа време). Го ставил на местото на стариот црт телевизор кој го однел у подрум. Пуштил татко му да гледа фудбал и што ќе види, тревата кафеава :eek:h:. Што е работава сега, како може толку скап тв да дава таква слика. Отишол у салон а таму му рекле дека решението на проблемот е во дигиталната телевизија. Земал се јавил у кабловска дошле му стаиле дигитална. Пушта дигитална гледа ништо посебно. Мајка му и татко му викаат стариот тв ни имаше подобра слика. Се изнервирал го земал новиот тв го однел у подрум а стариот го вратил назад.
Пак ќе кажам, многу е побитен медиумот и подесувањата.
Bitno e tie so davat 1000-2000 evra i go otplakjat na 60 rati poubavo se osekjat so idejata na um: Iam TV od 2000 euros. A nemat pojma deka ja poubavo se osekjam od niv so iam TV od 300 euros i deka za nivnite pari ke smenam 6 televizora :p

CyberTm

hello world
21 ноември 2009
448
81
До сега веќе 3 години имам Panasonic TX-L37E5B 37" FULL HD so IPS панел и сум презадоволен. Panasonic се малку поскапи во однос на другите, но мислам дека вреди во однос на тоа што се нуди на нашиот пазар.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Штовие на вас бе со тој комплексот, демек сите паралии се ретардирани/дегенерици..стереотипов вришти......
На добар телевизор од 5000 евра (1000 се малце) , има Шарпови модели по 5000 во просек...да пуштиш на нив и од антена, пак ќе има разлика со телевизор од 200 евра.....од панел до панел и како е изведено позадинското осветлување има огромна разлика....Пример, Sharpov панел uv2a ,кој го користат повеќето Philips телевизори/модели, истиот тој панел ставен во 5000 евра Sharpov модел, пошо позадинското кај него не е Edge Led туку RGB LED full array dimming , t.e. преку целиот екран , а не поставено само локално на одредени делови од екранот како кај EDGE позадинското....итн...Има разлика....Па и TN да е панелот со full array diming пак ќе излгледа подобро сликата во однос на EDGE local dimming....

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Сите знаеме дека задоволството и квалитетот се плаќа и си кошта и пак се прават такви глупи муабети од типот боље3 телевизори од 300 евра одколку еден од 1000.

Конкретен пример е со машинка за бричење, три пати купував некои евтини, прво од 1000, па 1200, па 1500 денари и тоа во рок од година-две, за на крај да си отидам да си купам една асалана од 4000 и веќе трета година немам гајле. Да сум бил паметен уште во старт ке сум ја земел и ке ме коштала 4000 а не 7700. И ај сега што е подобро? Трите што ми ефтини што ми седат така или едната скапа што ми ја брка работата.

Тука природно се наметнува и споредбата со дечките по огласи што инсталираат виндовси за 300 денари а за 1000 ти прават и сајт, а се жалите дека ради нив неможете вие да наплатите некоја услуга соодветно, а е нормално поквалитетна.

Целата поента е да се најде компромис меѓу потребата, можноста, цената и перформансите. Разлика помеѓу телевизорите си има, друг муабет е дали е таа разлика е оправдана, затоа секој си одлучува. Мене на пример после користење на ИПС монитор ДЕЛЛ, ми е многу тиња да гледам во нешто друго. Можеби разликата не вреди 100 евра плус за некого, ама мене ми вредеше. Некој ке рече за тие пари ке земеше 27 инчен, ама мене ми е побитна сликата од големината.

P.S. Двапати имав прилики, во салон да седнам и да погледнам и чујам Bang and Olufson сетап. Ако добро паметам само телевизорот беше околу 30К евра...тоа беше лудило, незнам како да го опишам, драма!!! Ама за мене не вреди 30К, а една од причините е што немам 30К за телевизор, на многу други работи ке се потрошат претходно.

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
мене ми беше муабетот за некој да не има конкретно искуство со тие телевизори, дали поише се кварат итн... не за машинки за бричење... како што кажав за мојте е и ке гледааат само лига шампиони, лига европа и некоја туркса серија преку кабелска

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
мене ми беше муабетот за некој да не има конкретно искуство со тие телевизори, дали поише се кварат итн... не за машинки за бричење... како што кажав за мојте е и ке гледааат само лига шампиони, лига европа и некоја туркса серија преку кабелска
По петти пат на форумов - лани за нова година купив Самсунг од Анхоч. Наводно имал HDMI-CEC , ама се испостави немал. Седмиот ден, телевизорот и амбалажата ги однесов кај Тања у сервис и за 10 минути ми одобрија 16 илјади и нешто (целата цена) на кредитна картица. Си купив LG со HDMI-CEC од друго место. Има разлика у сликата - ЛГ ми е некако помалку дречава и помека и повеќе ми се допаѓа. Самсунгот е дреч упм.
И сега:
1. Види ги на лице место и спореди ги различните телевизори и гледај сликата да биде што поматна (така ќе си ја сакаат твоите 99 и 102.5%). Земи си материјал на УСБ најсличен до она што би го гледале они.
2. Разговарај у дуќан колку дена имаш да го вратиш телевизорот ако не ти се свиѓа. Законска обврска е да ти кажат и ако те трујат, збори со шефот - имаш право да го пробаш и да го вратиш (и пари назад) само за да немаш фрка после збори си однапред. И ако те дрват слободно спомни Државна Пазарна Инспекција, мамичете ќе им го одерат, 4.000 евра е глоба. Или земи си од Анхоч :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Кој и да го земеш на кабловска телевизија ќе вади срање слика затоа најдобро ти е да го земеш најефтиниот со најдолга гаранција у случајов.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно