Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Телекабел не одговараат на приговорот а тие од техничка "поддршка" не знаат како да помогнат.
Кој ќе пише пак приговор до АЕК аман.
АЕК на првите два се уште не одговориле.

Добро бе, можно е само јас да имам проблем со смс во роаминг? Никој друг не патува?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Телекабел не одговараат на приговорот а тие од техничка "поддршка" не знаат како да помогнат.
Кој ќе пише пак приговор до АЕК аман.
АЕК на првите два се уште не одговориле.

Добро бе, можно е само јас да имам проблем со смс во роаминг? Никој друг не патува?
Ќе пишам за 10тина дена, како е турција. Пошто го користи малата, не сум имал можност да го проверам периодов дали опраиле нешто со роаминг. Ама пошто со интернационални смс од мк немаат опраено се сумљам и за ова

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Ама пошто со интернационални смс од мк немаат опраено се сумљам и за ова

Навистина не се праќаат пораки меѓународно од МКД кон светот?

Ќе пишам за 10тина дена, како е турција
Ваљда за земји - туристички дестинации им е средено.

Изменето од модератор:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Не ни наплаќаат, пошто пораката не ни искача. Ја нема ни во детална сметка ни никаде

муабетот е, основна телекомуникациска услуга е.
неа ја немате. согласно договорот се намалува на претплатата.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
муабетот е, основна телекомуникациска услуга е.
неа ја немате. согласно договорот се намалува на претплатата.
Искрено, не ми дошло до зорт, и ме мрзи да одам по салони, а сум се јавил на техничка и сами си се уверија во проблемот. Најпрост пример е на Шаоми неможеш да уклучиш синхронизација на контакти и фајнд дивајс, пошто не праќа смс до тамошниот центар. Не работи кон пробан оператор во Германија, кон УК кон еден работи кон други не, итн...

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Искрено, не ми дошло до зорт, и ме мрзи да одам по салони, а сум се јавил на техничка и сами си се уверија во проблемот. Најпрост пример е на Шаоми неможеш да уклучиш синхронизација на контакти и фајнд дивајс, пошто не праќа смс до тамошниот центар. Не работи кон пробан оператор во Германија, кон УК кон еден работи кон други не, итн...

сега се јавив викаат кон кој број праќате и дали знаете на кој оператор е бројот кон кого праќате смс.
не ми се верува.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
сега се јавив викаат кон кој број праќате и дали знаете на кој оператор е бројот кон кого праќате смс.
не ми се верува.
А на мене не ми се верува како сеуште не си ги откачил телекабел? :eek:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
не ми се верува.
Јас им дадов уште пред 2 месеца и броеви и оператори. И одговорот беше буквално "Ауууу да бе. Стварно. Ќе средиме.". Уствари првин рекоа дека можеби сум блокиран кај странците. Викам како до вчера небев на ВИП. Аааа, да да вас ви е портиран бројот. Можеби до тоа е. Викам ваш проблем.
И еве 2 месеци средуваат.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Јас им дадов уште пред 2 месеца и броеви и оператори. И одговорот беше буквално "Ауууу да бе. Стварно. Ќе средиме.". Уствари првин рекоа дека можеби сум блокиран кај странците. Викам како до вчера небев на ВИП. Аааа, да да вас ви е портиран бројот. Можеби до тоа е. Викам ваш проблем.
И еве 2 месеци средуваат.

нема да се среди ова за брзо, а нема ни да ми одговорат на приговорите.
ќе морам да се жалам.
погоре тролот праша „не ми се верува како сеуште не си ги откачил телекабел?“
-тоа е најлесниот пат, но мене портација ќе ме кошта 283 денари, што за нецели два месеци како сум на Телекабел ќе ми дојде да платам ~500 денари само за портации.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Не ми е јасно што е толку проблем да се среди со СМС услуга кога е нешто пре-basic thing. Очигледно (фала богу) немаат проблеми со меѓународни повици и повици во роаминг па тотално да си отсечен. Дефинитивно имаат проблем (или незнаат да средат за жал) со СМС сервисниот центар кој е одговорен за примање/испраќање на СМС пораки. Штом корисникот погоре сподели дека воопшто ни во нивен систем не ги регистрира тежок фејл е кај нив.

Мада па кога ќе видиш у Грчка се им работи. Зошто па ваму само се работи изгледа ни тие ме знаат.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Штом корисникот погоре сподели дека воопшто ни во нивен систем не ги регистрира тежок фејл е кај нив.

Не ни знаат кон кого, како и кој број е користен. Никаква евиденција не постои.
Се портирам на 01.07 назад во ВИП.
Имаа премногу време да средат наједноставна работа - не мрднаа со прст.
Јас загубив, нели, како краен корисник премногу.
Сега со жалби преписки дрн дрн јариња морам да си вратам дел од парите како и да ми одобри АЕК бесплатна портација.
Две цели месеци тешки проблеми. Ај не.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Не ми е јасно што е толку проблем да се среди со СМС услуга кога е нешто пре-basic thing. Очигледно (фала богу) немаат проблеми со меѓународни повици и повици во роаминг па тотално да си отсечен. Дефинитивно имаат проблем (или незнаат да средат за жал) со СМС сервисниот центар кој е одговорен за примање/испраќање на СМС пораки. Штом корисникот погоре сподели дека воопшто ни во нивен систем не ги регистрира тежок фејл е кај нив.

Мада па кога ќе видиш у Грчка се им работи. Зошто па ваму само се работи изгледа ни тие ме знаат.
И кон грчка не е се најсветло. Кон Водафон и Космоте се праќаат, кон Винд не.

Не ни знаат кон кого, како и кој број е користен. Никаква евиденција не постои.
Се портирам на 01.07 назад во ВИП.
Имаа премногу време да средат наједноставна работа - не мрднаа со прст.
Јас загубив, нели, како краен корисник премногу.
Сега со жалби преписки дрн дрн јариња морам да си вратам дел од парите како и да ми одобри АЕК бесплатна портација.
Две цели месеци тежки проблеми. Ај не.
Пиши како си поминал со АЕК.

Изменето од модератор:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Им пишав за броевите 1300X дека покажува "непостоечки број" па ќе видиме што ќе направат.

Интернетот за цената е стабилен што ми е единствениот мотив да останам кај нив.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Им пишав за броевите 1300X дека покажува "непостоечки број" па ќе видиме што ќе направат.

Интернетот за цената е стабилен што ми е единствениот мотив да останам кај нив.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Во МКД сѐ е во ред бе дебел, ама надвор е катастрофа невидена.
Еве денес изгубив бааги што не можев на колега во Шпанија да вратам смс во врска со една одлука.
Кога често патуваш како мене убиствено е.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Дипетар, ако било толку битен одговорот во странство немало да се ослониш да ги користиш услугите на Телекабел.

Од кај да знаеш дека вака ќе бидат :) сите се залетуваме по цената, и пакетите.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Од кај да знаеш дека вака ќе бидат :) сите се залетуваме по цената, и пакетите.
Цената не е нешто особено ниска.
Истиот пакет во ВИП е 650 денари.
Таму имаш бесплатни смс плус.

Дипетар, ако било толку битен одговорот во странство немало да се ослониш да ги користиш услугите на Телекабел.
Срц, а од каде да знам дека смс кон странство не се праќаат?

Изменето од модератор:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Срц на жена ти дома.
После првото одење во странство и двата приговора до АЕК ти уште ги користиш, а се ти зависи од тие фунцкионалности.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Срц на жена ти дома.
После првото одење во странство и двата приговора до АЕК ти уште ги користиш, а се ти зависи од тие фунцкионалности.
Не бе, прв пат пробав смс да пратам кон станство од дома. Не отиде.
Прв пат дознавам дека не одат смс кон странство.
И толку е. Чекам портирање.
Сеа имам 5 во АЕК приговори.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно