Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.232
Како стојат сега работите со добивање на SMS - и при two step verification на Телекабел?
Колку што се сеќавам имаше такви проблеми опишани во почетокот на темава.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Како стојат сега работите со добивање на SMS - и при two step verification на Телекабел?
Колку што се сеќавам имаше такви проблеми опишани во почетокот на темава.
Microsoft, Google, Instagram, ProtonMail, Twitter, LinkedIn, WhatsApp работат без никакви проблеми.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
И паднаа моментално. Ни повици ни интернет, СМС само функционира :)

EDIT: Се вратија во нормала. :)

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Какви брзини одржува мобилниот интернет на тк во Аеродром/Ново лисиче? И дали е неограничен или има политика на фер користење?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
12 април 2017
1.918
1.259
Какви брзини одржува мобилниот интернет на тк во Аеродром/Ново лисиче? И дали е неограничен или има политика на фер користење?
Колку што прочитав, не најдов фиксен лимит туку:

Ќе се смета дека Претплатникот го злоупотребил користењето на Повластените Услуги доколкуво текот на 24 часа при користење на услугата – пренос на податоци „мобиленинтернет„ остварил вкупно реализиран мобилен интернет сообраќај (вкупно download/upload)кој според проценките на Операторот предизвикува штета согласно точка 2 од посебнитеуслови за користење.

Е сега баш и мене ме интересира точно колку е, и колкава брзина имаат.

Доста примамливо е 1500 ден со неограничен интернет.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Колку што прочитав, не најдов фиксен лимит туку:

Ќе се смета дека Претплатникот го злоупотребил користењето на Повластените Услуги доколкуво текот на 24 часа при користење на услугата – пренос на податоци „мобиленинтернет„ остварил вкупно реализиран мобилен интернет сообраќај (вкупно download/upload)кој според проценките на Операторот предизвикува штета согласно точка 2 од посебнитеуслови за користење.

Е сега баш и мене ме интересира точно колку е, и колкава брзина имаат.

Доста примамливо е 1500 ден со неограничен интернет.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Ограничен е интернетот од 1500 ден има и документ на нивната страна, а и овде се разговараше за тоа.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
148
Кога само ќе се сетам дека не така одамна 5-6 години не повеќе, му спомнав на Киш ''газдата" на Теле, шо не се прошират со продажни/наплатни центри низ Ск, некако надмено ми одговори, шо има Ние да одиме кај нив, Они нек не бараат. Сега преку 10 салони отвориле низ градов, и пак џабе, заглибуваат у калта се појше...

12 април 2017
1.918
1.259
Само што се јавив во Телекабел, само рекоа: Да, вистина е нема ограничување. Колку користите, толку.

Околу користењето за интернет ако се одлучиш за третиот пакет каде што имаш “неограничен“ да знаеш дека имаш ептен зезната политика, т.е ако приметат дека во период од 24часа потрошиш 30гига ќе ти лимитираат брзина. Не ме држи за збор со бројкиве, види неколку страни назад имаше за ова... На фан страната исто имаше многу лоши коментари за ова... А еве го и документот.

Плус минус 50гб ако не се лажам.

Ограничен е интернетот од 1500 ден има и документ на нивната страна, а и овде се разговараше за тоа.

Ги знам претходните одговори, али ниеден не е исто со друг... Главен проблем ниванта неконцизност во полиитката за фер користење.

Како што видов, некој го исклучиле после 89GB, што е доста добар сообраќај.

Ваква политика на фер користење дури ми звучи и незаконска. Некој правник да се јави?

S

Sukhoi

Гостин
6007595575.png

Телекабел, пакет 500, локација Куманово.

S

Sukhoi

Гостин
Кој е овој пакет 500? На бакар оваа брзина?
Мобилен пакет е, затоа и постирав у темата тука.
Од септември претходна година сум кај нив, задоволен сум, искрено и онака 10 гига не сум ги стигнал никогаш до крај па ајде викам да тестирам брзина и онака не сум одамна проверил. Не можам да зборам генерално за цела држава, но во Куманово покриеноста си е супер. Се додека се без договор, не ги менувам.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Да не имате проблем со мобилниот интернет последниве денови доколку сте корисници на Телекабел па и Телеком? На моменти знае целосно да затаи, има мрежа се тоа, не е проблем, но кај 4G иконата стои само upload иконата кога е проблемот, истото е и за 3G. Вклучување/исклучување Airplane Mode го решава проблемот но сепак, нервира :)

I

itstheigyg

Гостин
Како стои со мрежата телекабел, на телеком ли ја користат?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно