Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Како стои со мрежата телекабел, на телеком ли ја користат?

Да, јас сум на телекабел и искрено сум задоволен од интернетот. Не „крадат“, имаш детален приказ на нивната веб страна за потрошеност на интернет. Overall топ за парите.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Да, јас сум на телекабел и искрено сум задоволен од интернетот. Не „крадат“, имаш детален приказ на нивната веб страна за потрошеност на интернет. Overall топ за парите.
Средија ли роаминг, смс, секјурити кодови и слично? До лани роамингот и СМС со/од странство беше на среќа како ќе ти се погоди.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Средија ли роаминг, смс, секјурити кодови и слично? До лани роамингот и СМС со/од странство беше на среќа како ќе ти се погоди.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

За роамингот не знам, немам тестирано. За смс со кодови и такви работи си функционира без проблем. Имаше на почеток но сега е надминат, барем за FB, Google и се друго што бара верификација стига смс без прпоблем.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

ceo45

read-only
11 јули 2019
14
0
Здраво, направив акаунт на скрилл и сега сакам да направам депосит. Кога бара основни податоци за картица, исто бара и мобилен телефон. Јас имам број од телекабел со 074, и кога ќе го внесам ми вика invalid number. Пробав секако и со +38974.. и со +389074 и 074.. не сака никако. Дали е проблемот од страна на телекабел?

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Знам дека во темава се пишуваше за проблеми со активација на број, не ми текнува дали имате пишано за Microsoft

Кога пробувам да го додадам бројот на Мајкрософт сајтот ми го дава овој ерор
0daNdzI.png

Пробав и со и без 0

На гугл, фејсбук, инстаграм и други сајтови фукнционираше добро, само на Мајкрософт ми направи проблем

Има решение?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Знам дека во темава се пишуваше за проблеми со активација на број, не ми текнува дали имате пишано за Microsoft

Кога пробувам да го додадам бројот на Мајкрософт сајтот ми го дава овој ерор
0daNdzI.png

Пробав и со и без 0

На гугл, фејсбук, инстаграм и други сајтови фукнционираше добро, само на Мајкрософт ми направи проблем

Има решение?
Не глеам како корисник би го решил проблемов, мора да им се каже на Телекабел или евентуално Мајкрософт.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Дали добивате повратна информација за испратена СМС (Delivery Report)? Денес приметив дека барем кај мене не стига таква потврда.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Го средија проблемот со меѓународните смс-и?
Незнам баш пријателе немам луѓе надвор со кои контактирам толку. За верификациски кодови стигаат и лично тестирано: Microsoft, Google, Facebook, Twitter, ProtonMail, Amazon, Adobe, Twitter, LinkedIn така да овој проблем мислам го имаат решено веќе бидејќи скоро година мислам еве не ми се јавил проблем со овие сервиси.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.785
33.895
roka.mk
@Rukfash имаш српски форуми прогуглај. Овде официјален јазик е македонски, те молам почитувај го тоа. Следнот пост напишан на кретенско српски ќе следи со соодветна казна за не пoчитување на правила.

18 септември 2020
930
871
Македонија
Некој да има искуство со мобилната на телекабел во селата, како се со покриеност, колку брзина вади и дали вреди за цената која ќе ја платиш?
Се мислам во иднина да земам едно бројче и да го испробам, бидејќи имаат и наефтини 10Гига и неограничен разговори за 500 денари месечно е супер.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640
Некој да има искуство со мобилната на телекабел во селата, како се со покриеност, колку брзина вади и дали вреди за цената која ќе ја платиш?
Се мислам во иднина да земам едно бројче и да го испробам, бидејќи имаат и наефтини 10Гига и неограничен разговори за 500 денари месечно е супер.
Па испробај, немаат договор. Иначе покриеност е шашав поим и зависи од мал милион фактори.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Користат телеком мрежа, има покриеност

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Дали некој знае бидејќи договоривме за мобилна им се на неопределено, потребно ли е да отиде лично за раскинување на договор или доволно е да се престане со плаќање и го раскинуваат?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Дали некој знае бидејќи договоривме за мобилна им се на неопределено, потребно ли е да отиде лично за раскинување на договор или доволно е да се престане со плаќање и го раскинуваат?
За мобилен телефон треба да идеш у било кој наплатен центар и ќе ти го исклучат или у мирување може да биде бројот. Значи треба да идеш. Јас веќе ставив еден број у мирување. Ама за овај месец секако треба да се плате пошто е веќе почнат.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно