А зашо да не доплатиш уште 400ден па да имаш 150?Барем со 10 mbps да го зголемеа 20/20 пакетот кога веќе зголемуваат...![]()
А зашо да не доплатиш уште 400ден па да имаш 150?Барем со 10 mbps да го зголемеа 20/20 пакетот кога веќе зголемуваат...![]()
Мене, а сигурно и на многу други луѓе ни значат тие 400 денари сепак..А зашо да не доплатиш уште 400ден па да имаш 150?
Баш тоа им е финтата која успева на таквите како тебе. Намерно не го дигаат за да не принудат да се излажеме за доплаќаме 400 ден, за брзина која реално не ни треба.А зашо да не доплатиш уште 400ден па да имаш 150?
Баш тоа им е финтата која успева на таквите како тебе. Намерно не го дигаат за да не принудат да се излажеме за доплаќаме 400 ден, за брзина која реално не ни треба.
Вчера. Врато се 30 поста наназад у темава само за тоа се зборува.Погледнете го атачментот 100363
Гледам денеска го зголемиле брзините на пакетите... има овде корисници на Оптичкиот интернет од Телекабел? Дечки како е оптичкиот интернет на Телекабел? Имаше знам доста критики за кабелскиот.
Искуства ако може некој да сподели?
Баш тоа им е финтата која успева на таквите како тебе. Намерно не го дигаат за да не принудат да се излажеме за доплаќаме 400 ден, за брзина која реално не ни треба.
Таман ќе се пофалиш тука да видиме како иде од телелелкабел оптиката да знам дали дали да правам планови и јас за префрлување.Абе за 10 евра толку
Ај и јас нарачав во вторник ќе ми местат па ќе кажам. Зошто да им плаќам на телеком 1800 за нет и тв кога не гледам тв. А за да го исклучам и без да потпишам на две години сум требал да ја вратам цела опрема, па да ми го сменеле пакетот во 100/100 од 60/60 и ќе сум плаќал 1799 ден. (1499 ден. со договор на 2).
Им реков кога ќе ја враќам опремата и хјуавејто ќе им го вратам. Ако се погоди кравакабелов кај мене.
Таман ќе се пофалиш тука да видиме како иде од телелелкабел оптиката да знам дали дали да правам планови и јас за префрлување.
Види, реално сосема е задоволително. Еден период додека бев во изолација во викендица ги викнав да ми наместат. Не сакав 30/1 затоа што аплоудот е тиња, па наместив оптика 20/20 за 600 денари. YouTube, Netflix си работеа без проблем. Тој период завршував и еден проект каде што испраќав поголеми карти, исто така сосема задоволително.(Playback Speed на 0.25 за таквите како тебе, кои мислат дека брзина реално не им треба)
Обавезно. Сакав од 1-ви да исклучам телеком ама се предомислив. Ми треба 3Г/ЛТЕ рутер за бекап ама слабо избор. @HardCorec има некоја екстензија за 750GL? Или некој понов модел со таква могучност.
Ако има модел со аутоматик fallback би платил и поскапо од hAP
И мене fallback ми е во план:
MT SXT R + MT R11e-LTE
Пробав со 3г стик и рутер за него директно врзани на 2011, работеше како примарен интернет, нормално ќе ставам скрипта да пребаци на 4Г кога ќе падне оптиката.
Аууу брате. Па тошиба ко лудо..За тие што викаат брзината паѓа.
1. HDD Moже да ја успорува брзината затоа што не може да постигне.
2. Рутерот што го користиш не е добар.
3. Страната/Торрентот што го користиш не ја подржува брзината.
4. Има некој проблем.
Еве GIF должина 5мин каде што брзината не паѓа под 16 мб/с - Скопје.
Погледнете го атачментот 100400
Ако си на њиндоус 10, за промена од вифи на етернет или на било кој друг адаптер си играв еднаш со powershell скрипта па прај свич од едната на другата. Не сум си играл да видам како ќе прам детекција дали паднат е едниот адаптер (немаш проток) ама мислам дека со еден пинг и парсирање, дека ќе се среди и то.Се слушнав со хардкорец ми рече дека има модули за hAP што имаат опција за ова, ама да не брзам зошто нетот ќе ми бил супер. Па ќе разгледам што има накнадно. Ми рече дека соленки биле цените ама не зборевме колку точно.
@spiritBreaker да те поздравам ако имаш време да не упатиш во која насока да ги бараме овие работи![]()
Ако си на њиндоус 10, за промена од вифи на етернет или на било кој друг адаптер си играв еднаш со powershell скрипта па прај свич од едната на другата. Не сум си играл да видам како ќе прам детекција дали паднат е едниот адаптер (немаш проток) ама мислам дека со еден пинг и парсирање, дека ќе се среди и то.
На убунту исто, bash скрипта преку alias наместена истото го прај. То е напраено во отсуство на понапредна опрема кај шо нема таква детекција дали конекцијата е падната, па мора инпровизација![]()
За жал немам такво нешто во моментов. Неодамна чепкав во апито на микротик ама не сум навлегол многу, а мислам дека има таква можност само треба да се чепка. Тргнав и заглавив со други обавези... Мојме некој ден да збараме да седнимеМислев на 3G екстензија за микротик или кој рутер од поновиве RB е со таква способност. Имам шанси да земам Pepwave ама многу се скапи.
За тие што викаат брзината паѓа.
4. Има некој проблем.
За тие што викаат брзината паѓа.
4. Има некој проблем.
Еве GIF должина 5мин каде што брзината не паѓа под 16 мб/с - Скопје.
Погледнете го атачментот 100400
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден