Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

staycalm

read-only
3 декември 2013
28
9
А зашо да не доплатиш уште 400ден па да имаш 150?
Мене, а сигурно и на многу други луѓе ни значат тие 400 денари сепак..
Инаку, апсолутно ми е јасно дека од финансиски аспект многу повеќе им одговара да имаат претплатници со пакети од +1000 денари месечно, и во ред е тоа, но пак ќе речам, не гледам причина зошто да не направат мал boost на најевтиниот пакет наместо да го остават запоставен. :)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
А зашо да не доплатиш уште 400ден па да имаш 150?
Баш тоа им е финтата која успева на таквите како тебе. Намерно не го дигаат за да не принудат да се излажеме за доплаќаме 400 ден, за брзина која реално не ни треба.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Баш тоа им е финтата која успева на таквите како тебе. Намерно не го дигаат за да не принудат да се излажеме за доплаќаме 400 ден, за брзина која реално не ни треба.

Не бе ич. Пошто сите сме машинобравари, никој овде не работи преку интернет.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Opera Snapshot_2021-04-28_110546_www.facebook.com.png

Гледам денеска го зголемиле брзините на пакетите... има овде корисници на Оптичкиот интернет од Телекабел? Дечки како е оптичкиот интернет на Телекабел? Имаше знам доста критики за кабелскиот.

Искуства ако може некој да сподели?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Погледнете го атачментот 100363

Гледам денеска го зголемиле брзините на пакетите... има овде корисници на Оптичкиот интернет од Телекабел? Дечки како е оптичкиот интернет на Телекабел? Имаше знам доста критики за кабелскиот.

Искуства ако може некој да сподели?
Вчера. Врато се 30 поста наназад у темава само за тоа се зборува.

Sent from Телефон using Tapatalk

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
(Playback Speed на 0.25 за таквите како тебе, кои мислат дека брзина реално не им треба)

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Абе за 10 евра толку :)

Ај и јас нарачав во вторник ќе ми местат па ќе кажам. Зошто да им плаќам на телеком 1800 за нет и тв кога не гледам тв. А за да го исклучам и без да потпишам на две години сум требал да ја вратам цела опрема, па да ми го сменеле пакетот во 100/100 од 60/60 и ќе сум плаќал 1799 ден. (1499 ден. со договор на 2).

Им реков кога ќе ја враќам опремата и хјуавејто ќе им го вратам. Ако се погоди кравакабелов кај мене.
Таман ќе се пофалиш тука да видиме како иде од телелелкабел оптиката да знам дали дали да правам планови и јас за префрлување.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Таман ќе се пофалиш тука да видиме како иде од телелелкабел оптиката да знам дали дали да правам планови и јас за префрлување.

Обавезно. Сакав од 1-ви да исклучам телеком ама се предомислив. Ми треба 3Г/ЛТЕ рутер за бекап ама слабо избор. @HardCorec има некоја екстензија за 750GL? Или некој понов модел со таква могучност.

Ако има модел со аутоматик fallback би платил и поскапо од hAP

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
(Playback Speed на 0.25 за таквите како тебе, кои мислат дека брзина реално не им треба)
Види, реално сосема е задоволително. Еден период додека бев во изолација во викендица ги викнав да ми наместат. Не сакав 30/1 затоа што аплоудот е тиња, па наместив оптика 20/20 за 600 денари. YouTube, Netflix си работеа без проблем. Тој период завршував и еден проект каде што испраќав поголеми карти, исто така сосема задоволително.

Муабетот ми е дека доста задоволително се завршува работа. Нормално со побрз нет побрзо ќе се симнат торенти, побрза синхронизација, но вака за општо сурфање, стримање е океј.

smole

poweruser
18 април 2007
3.899
4.580
Обавезно. Сакав од 1-ви да исклучам телеком ама се предомислив. Ми треба 3Г/ЛТЕ рутер за бекап ама слабо избор. @HardCorec има некоја екстензија за 750GL? Или некој понов модел со таква могучност.

Ако има модел со аутоматик fallback би платил и поскапо од hAP

И мене fallback ми е во план:
MT SXT R + MT R11e-LTE

Пробав со 3г стик и рутер за него директно врзани на 2011, работеше како примарен интернет, нормално ќе ставам скрипта да пребаци на 4Г кога ќе падне оптиката.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
И мене fallback ми е во план:
MT SXT R + MT R11e-LTE

Пробав со 3г стик и рутер за него директно врзани на 2011, работеше како примарен интернет, нормално ќе ставам скрипта да пребаци на 4Г кога ќе падне оптиката.

Се слушнав со хардкорец ми рече дека има модули за hAP што имаат опција за ова, ама да не брзам зошто нетот ќе ми бил супер. Па ќе разгледам што има накнадно. Ми рече дека соленки биле цените ама не зборевме колку точно.

@spiritBreaker да те поздравам ако имаш време да не упатиш во која насока да ги бараме овие работи ;)

ValentinMK

Баниран/a
21 април 2020
162
33
официјално и на страната Capture.PNG
Мислењето е автоматски споено:

а горе им седат истите стари пакети.. заборавиле, иначе овој оптик 500/500 е многу добра понуда мислам.

kristijan1001

hello world
29 септември 2014
130
112
За тие што викаат брзината паѓа.
1. HDD Moже да ја успорува брзината затоа што не може да постигне.
2. Рутерот што го користиш не е добар.
3. Страната/Торрентот што го користиш не ја подржува брзината.
4. Има некој проблем.

Еве GIF должина 5мин каде што брзината не паѓа под 16 мб/с - Скопје.

xBQami6suV.gif

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.266
Скопје
hackitfree.github.io
4. Има некој проблем.

Погледнете го атачментот 100400
Аууу брате. Па тошиба ко лудо..(y)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Се слушнав со хардкорец ми рече дека има модули за hAP што имаат опција за ова, ама да не брзам зошто нетот ќе ми бил супер. Па ќе разгледам што има накнадно. Ми рече дека соленки биле цените ама не зборевме колку точно.

@spiritBreaker да те поздравам ако имаш време да не упатиш во која насока да ги бараме овие работи ;)
Ако си на њиндоус 10, за промена од вифи на етернет или на било кој друг адаптер си играв еднаш со powershell скрипта па прај свич од едната на другата. Не сум си играл да видам како ќе прам детекција дали паднат е едниот адаптер (немаш проток) ама мислам дека со еден пинг и парсирање, дека ќе се среди и то.

На убунту исто, bash скрипта преку alias наместена истото го прај. То е напраено во отсуство на понапредна опрема кај шо нема таква детекција дали конекцијата е падната, па мора инпровизација :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ако си на њиндоус 10, за промена од вифи на етернет или на било кој друг адаптер си играв еднаш со powershell скрипта па прај свич од едната на другата. Не сум си играл да видам како ќе прам детекција дали паднат е едниот адаптер (немаш проток) ама мислам дека со еден пинг и парсирање, дека ќе се среди и то.

На убунту исто, bash скрипта преку alias наместена истото го прај. То е напраено во отсуство на понапредна опрема кај шо нема таква детекција дали конекцијата е падната, па мора инпровизација :)

Мислев на 3G екстензија за микротик или кој рутер од поновиве RB е со таква способност. Имам шанси да земам Pepwave ама многу се скапи.

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
162
107
Скопје
100 % погоре е спомнато али не можам да најдам
Добар е рутерот на Телекабел за оптика што го даваат или препорачувате некој друг до таа цена ?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Мислев на 3G екстензија за микротик или кој рутер од поновиве RB е со таква способност. Имам шанси да земам Pepwave ама многу се скапи.
За жал немам такво нешто во моментов. Неодамна чепкав во апито на микротик ама не сум навлегол многу, а мислам дека има таква можност само треба да се чепка. Тргнав и заглавив со други обавези... Мојме некој ден да збараме да седниме

Abkanis

read-only
22 септември 2016
44
45
4. Има некој проблем.

1. Пробано на NVMe SSD истото се дешава, нема никаква промена.
2. Пробано со директен приклучок од модем до PC, нема промена, пак варира/паѓа брзината после 5 сек.
3. Пробано и преку Steam, други торрент страни.
4. Останува уште да се јавам во Телекабел да видам дали проблемот е во локацијата/опремата/кабли.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
4. Има некој проблем.

Погледнете го атачментот 100400

Братче ако хард дискот неможе да постигне 15 мб/с џитни го :D

За другото се сложувам. Најсигурно Ubuntu ISO од официјалниот сајт ќе исполни и 1Gb/s.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@kristijan1001 значи ти си 150/150 и си корне оптката на телекабел кој реон/населба си ако не е тајна бидејќи гледам вака кај тебе е ТОП 150/150 телекабел.
Е сега останува @ARMac кој пакет ќе го земе да видам и да пушти он тестови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно