Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Кога сме кај фрижидери и проблеми.. 6 месеци стар Хотпоинт Аристон неколку пати во денот почнува многу јако да брче, како пропелер пред полетување.
Особено кога е пополн фрижидерот, дури и почесто се дешава. Стварно јак и иритантен звук.
Интересно е во моментот кога ќе се отвори вратата од фрижидерот инстант престанува брчењето. После затварање 5-10 мин пак започнува и се така.

Се јавив у Видео дата ми бараат некој стикер внатрешно поставен да им го сликам за да дојдат - но таков стикер нема, ни од внатре ни од надвор од никаде. Документот со гаранција не го важат, без стикерот не сакаат да слушнат да те услужат. Си реков пред да ескалирам работа преку ТехноМаркет, да не знае некој чаре што би можело да му е?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Тоа што ти бараат од видео дата е налепницата на самиот фрижидер. Обично стојат на самата врата или од задната страна на фрижидерот. Бараат налепница на нејзе има модел и сериски број од фрижидерот.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Некој да препорача марка на тави и тенџериња кои се добри за идукциска плотна. По читањево излегува дека ако самите тенџериња не се доволни квалитетни може да ја зезнат плотната побрзо од очекуваното.

Фала однапред.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.608
1.563
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@Aowek како да ја зезнат плотната? Јас колку што знам, единствено што може е да работи или не работи.
Братство ти се врв за тенџериња, работат супер на индукциска.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
@Aowek како да ја зезнат плотната? Јас колку што знам, единствено што може е да работи или не работи.
Братство ти се врв за тенџериња, работат супер на индукциска.
Не знам и мене ми нема логика ова , тоа беше пишано од 10 луѓе дека ако не се квалитетни побрзо ќе се расипе плотната. Ја поврзав плотната сега уште да купам тенџериња и да тестираме колку брзо загрева :D Фала за препораката ќе разгледам.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Некој да препорача марка на тави и тенџериња кои се добри за идукциска плотна. По читањево излегува дека ако самите тенџериња не се доволни квалитетни може да ја зезнат плотната побрзо од очекуваното.

Фала однапред.

Немам направено некое истражување, ама гледајќи други апарати налетав на овие и ми изгледаат многу квалитетно

Истотака уште една препорака за Братство, нив ги имаме неколку и се супер.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Тоа што ти бараат од видео дата е налепницата на самиот фрижидер. Обично стојат на самата врата или од задната страна на фрижидерот. Бараат налепница на нејзе има модел и сериски број од фрижидерот.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Јасно ми е тоа, но ја нема никаде таа налепница на фрижидерот.
Истите информации како модел и сериски број ги има на документот кој што го приложив и не го прифаќаат.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Јасно ми е тоа, но ја нема никаде таа налепница на фрижидерот.
Истите информации како модел и сериски број ги има на документот кој што го приложив и не го прифаќаат.

На вратата од фрижидерот, бочно. Или според сликиве, мора да го има некаде. На некој фрижидери е скриено позади фиоката за зеленчук.

Screen-Shot-2017-06-24-at-104012.png find-my-model-number-2017_fridge-freezer.png

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Не знам и мене ми нема логика ова , тоа беше пишано од 10 луѓе дека ако не се квалитетни побрзо ќе се расипе плотната. Ја поврзав плотната сега уште да купам тенџериња и да тестираме колку брзо загрева :D Фала за препораката ќе разгледам.
11 години користам индукциска плотна, само едно ѓезве не работеше на неа. Генерално квалитетни „садови“. Те маткаат, уште има коментари како не чинело и немало да ти работи, врв се. Во последно време и на самите садови има ознака дека работи на индукциска, така да можеш и на тоа да обрнеш внимание кога ќе бараш.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Мењајте насловов на темата во Очајни домаќини. Досеа не сум видел тука домаќинка да даде совети.
Ти ако не си видел, не значи дека не се случило:

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ти ако не си видел, не значи дека не се случило:

Мислам дека крајно време е да си се одлогира, 10та тема истиот муабет го праи и го побиваат.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
На вратата од фрижидерот, бочно. Или според сликиве, мора да го има некаде. На некој фрижидери е скриено позади фиоката за зеленчук.

Погледнете го атачментот 113792Погледнете го атачментот 113793

Да си ми жив и здрав, подобар tech support од самите Видео Дата.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Ми треба инфо каде може да се купат сифони со сода-вода. Или машинче што прави сода-вода.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.191
1.194
Скопје
Нема кај нас, и јас бев заинтерсиран али не најдов, колку што видов најблиску во Србија има, не ме држи за збор колку што памтам беше некоја марка SodaStream и како кертриџи за 60тона литеи вода беше околу 20 евра, пак ке кажам не ме држи за збор

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Немам видено кај нас ваков апарат со години. Имаш во CU ако ти се исплати шипинг даноци да плаќаш.

Последна промена:

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Ете имало у сетек, нема потреба од ЦУ МУ.. Само странава на сетек им е катастрофално катастрофална, производов го нема у ниедна категорија, дури ако внесеш "Апарат за правење сода" (така им е пишан у наслов) или ''сода'' во search bar, не ти го дава, мора да се користи техниката од kirev погоре.
Плус Електровизија ти е тука за понатаму ако ти треба боца моца и слично

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Ете имало у сетек, нема потреба од ЦУ МУ.. Само странава на сетек им е катастрофално катастрофална, производов го нема у ниедна категорија, дури ако внесеш "Апарат за правење сода" (така им е пишан у наслов) или ''сода'' во search bar, не ти го дава, мора да се користи техниката од kirev погоре.

Не дека препорачувам купување од горенаведените... Инаку слична „техника“ е и https://www.google.com/search?q=macbook+air+"ДДВ" односно macbook air "VAT" - Google Suche т.е. со соодветниот израз за данокот на додадена вредност на соодветниот јазик. Мислам дека не е толку успешна во последно време зашто МОРА да вклучуваат данок па тоа се подразбира...

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje

Барем два пати правев search и кај нив... Очигледно нешто не е во ред со сајтот.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно