Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Решив да земам сушара меѓутоа благе везе немам од што да барам и како да барам, знам само дека ќе ми треба 8-9кг.
Ако може да препорачате некое моделче, буџетот ми е 40000

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Решив да земам сушара меѓутоа благе везе немам од што да барам и како да барам, знам само дека ќе ми треба 8-9кг.
Ако може да препорачате некое моделче, буџетот ми е 40000
За таа цена сигурно можеш да земеш со топлотна пумпа. Околу брендовите е субјективно, секој со свое искуство различно.
Јас имам пример Беко и за сега сум задоволен.
Ако ти стојат пример една врз друга, исти бренд, па и иста серија со пералната би личело поубаво.

• ми се допаѓа
Реакции: dino

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
  • ми се допаѓа

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Јас ја имам оваа: Машина за сушење CANDY CSOE H8A2DE-S, 8кг, A++
Се е супер, освен понекогаш што и треба малку повеќе време да ги исуши од тоа што пишува.
Имаат сензор, секогаш е различно, зависи колку алишта има и колку исцедени ги ставаш, некогаш може да пишува 3 саата, а да заврши за 1 саат пример

• ми се допаѓа

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
За таа цена сигурно можеш да земеш со топлотна пумпа. Околу брендовите е субјективно, секој со свое искуство различно.
Јас имам пример Беко и за сега сум задоволен.
Ако ти стојат пример една врз друга, исти бренд, па и иста серија со пералната би личело поубаво.

Една врз друга ќе стојат меѓутоа пералната е ЛГ а не гледам сушари ЛГ по маркетиве, барем онлајн не

Sent from my iPhone using Tapatalk

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ако е со топлотна пумпа, потрошувачката би била пониска?

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Една врз друга ќе стојат меѓутоа пералната е ЛГ а не гледам сушари ЛГ по маркетиве, барем онлајн не

ЛГ евентуално во нептун или телеком да видиш

Ако е со топлотна пумпа, потрошувачката би била пониска?

Да, значително пониска потрошувачка

• ми се допаѓа

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Какво мислење имаш за Бош?
Можно е да ја менувам и пералната, би дошло добро и препорака за перална :)
Ги гледав Бош-от во Вуделго. Имаат пониски серии и повисоки, пониските серии им се генерално склопувани во Чешка, Полска, Кина... Повисоките серии има некој и маде ин Германи. Би требало да е иста машината кај и да е произведена, ама мене лично тие попристапните, пониски серии ми изгледаа ептен неубави, ефтина завршна израбтока, ич не ми се бендисаа. Одма ги откачив од список. Од повисоките серии како серија 8 на Бош, се многу скапи и веќе ако гледаш натаму, мислам дека е подобро Миеле да бараш за тие пари.
Немам искуство со Миеле-то, ама како што сум слушал по луѓе и по нет, викаат дека се број еден.
Ако нема проблеми ЛГ-то, незнам зашто би ја менувал, за ЛГ исто имам слушано пофални зборови, за разлика пример од Самсунг.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ги гледав Бош-от во Вуделго. Имаат пониски серии и повисоки, пониските серии им се генерално склопувани во Чешка, Полска, Кина... Повисоките серии има некој и маде ин Германи. Би требало да е иста машината кај и да е произведена, ама мене лично тие попристапните, пониски серии ми изгледаа ептен неубави, ефтина завршна израбтока, ич не ми се бендисаа. Одма ги откачив од список. Од повисоките серии како серија 8 на Бош, се многу скапи и веќе ако гледаш натаму, мислам дека е подобро Миеле да бараш за тие пари.
Немам искуство со Миеле-то, ама како што сум слушал по луѓе и по нет, викаат дека се број еден.
Ако нема проблеми ЛГ-то, незнам зашто би ја менувал, за ЛГ исто имам слушано пофални зборови, за разлика пример од Самсунг.
Миеле ќе ми дојде прескапо :)
Кои се тие серија 8, може линк да ми пратиш?

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Миеле ќе ми дојде прескапо :)
Кои се тие серија 8, може линк да ми пратиш?

Незнам каков квалитет се стварно, ама овие им се некоја екслузив серија, изгледаа во продавница солидни, за разлика од пример овие модели

dino

lurker
5 јули 2009
663
249

Незнам каков квалитет се стварно, ама овие им се некоја екслузив серија, изгледаа во продавница солидни, за разлика од пример овие модели

Гледам и во Елипсо има, Машини за сушење - Elipso

Ќе тркнам и до Нептун да проверам што викаш да проверам квалитет на изработка. Од горенаведените сушари, која би ја избрал ти?

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Гледам и во Елипсо има, Машини за сушење - Elipso

Ќе тркнам и до Нептун да проверам што викаш да проверам квалитет на изработка. Од горенаведените сушари, која би ја избрал ти?

Види, стварно не знам да ти кажам што би избрал од овие. Не сум никако стручен за ова, немам искуство со Бош и несакам да зборам на памет. Вероватно најскапата е најдобра нели?

Купував пред три-четири месеци машини, па малце им навлегов. Ако ти значи, можам да ти кажам после детална анализа, многу комбинации, рецензии изгледани… јас што одбрав за мене дома.

• ми се допаѓа

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Види, стварно не знам да ти кажам што би избрал од овие. Не сум никако стручен за ова, немам искуство со Бош и несакам да зборам на памет. Вероватно најскапата е најдобра нели?

Купував пред три-четири месеци машини, па малце им навлегов. Ако ти значи, можам да ти кажам после детална анализа, многу комбинации, рецензии изгледани… јас што одбрав за мене дома.
Па може да споделиш да, може да научам и јас нешто и да ми помогне со изборот

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Па може да споделиш да, може да научам и јас нешто и да ми помогне со изборот
Јас се одлучив за Беко машина за перење и Беко сушара (двете се 7 килски).
Ги најдов на реклама 5, нови некористени, донесени од Швајцарија ваљда (swiss exclusive) модели се.
Неможам уште да откријам што е форава, или се вратени од купувач или се се некој фелер или изложбени примероци...
Немаат гаранција, немаат пакување, цена за двете беше како да платиш една кај нас или 60% поефтини од истите модели моментално во ЦХ.
Малце мачка у вреќа, ама ете ги супер си работат и двете немам за сега никаков проблем.
Се одлучив за најевтината опција.

Во белата техника генерално е “како ќе ти се погоди„, за сите брендови има и позитивни и негативни искуства.
За ЛГ најдов многу повеќе позитивни ревјуа и препораки него ли за Самсунг.

• ми се допаѓа

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Јас се одлучив за Беко машина за перење и Беко сушара (двете се 7 килски).
Ги најдов на реклама 5, нови некористени, донесени од Швајцарија ваљда (swiss exclusive) модели се.
Неможам уште да откријам што е форава, или се вратени од купувач или се се некој фелер или изложбени примероци...
Немаат гаранција, немаат пакување, цена за двете беше како да платиш една кај нас или 60% поефтини од истите модели моментално во ЦХ.
Малце мачка у вреќа, ама ете ги супер си работат и двете немам за сега никаков проблем.
Се одлучив за најевтината опција.

Во белата техника генерално е “како ќе ти се погоди„, за сите брендови има и позитивни и негативни искуства.
За ЛГ најдов многу повеќе позитивни ревјуа и препораки него ли за Самсунг.

Па добра цена си начекал.
Убаво напиша: како ќе ти се погоди.

Деновиве ќе тркнам по продавнициве да видам што ќе кажат. Па ќе апдејтнам тука што сум пазарил

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Па добра цена си начекал.
Убаво напиша: како ќе ти се погоди.

Деновиве ќе тркнам по продавнициве да видам што ќе кажат. Па ќе апдејтнам тука што сум пазарил

Во нептун во Аеродром до Брикилаж има еден дел со оштетена роба, аутлет, ако те носи пат види и таму, може да има нешто интересно. Обично и со мали фалинки, пример гребаница или слично идат таму.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Во нептун во Аеродром до Брикилаж има еден дел со оштетена роба, аутлет, ако те носи пат види и таму, може да има нешто интересно. Обично и со мали фалинки, пример гребаница или слично идат таму.
Колку што сум слушнал тоа е и сервисирана роба, расипана/заменета од муштерии и не било добро да се купува

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Пошо се напнав ради денешното купување на пегла дај препорачајте нешо асално а не солено. Не барам магии перипетии само да вреди за парите. Буџетот шо ја купив денес таа беше 60 евра али ако има нешо саглам за поефтино/поскапо ама барем проверен модел, пишете.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Пошо се напнав ради денешното купување на пегла дај препорачајте нешо асално а не солено. Не барам магии перипетии само да вреди за парите. Буџетот шо ја купив денес таа беше 60 евра али ако има нешо саглам за поефтино/поскапо ама барем проверен модел, пишете.
Јас не пеглам, а и по дома ретко се пегла. Али колку што знам од постариве домаќинки старине пегли не ги менуваат за жива глава. Имам дома неколку пегли, најчесто и сопругата ја користи таа од баба и.

Нешто вакво:

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Јас не пеглам, а и по дома ретко се пегла. Али колку што знам од постариве домаќинки старине пегли не ги менуваат за жива глава. Имам дома неколку пегли, најчесто и сопругата ја користи таа од баба и.

Нешто вакво:
Од тоа се плашам хаха. И ја после пола саат "reasearch" по ревјус на амазон и редит, сите викаат дека се враќаат на антички пегли/стари модели пошо само тие работат ко шо треба со години.

Нишо глеам вака филипс ги “фалат“ или барем не се жалат од нив. Сетек ми ја сторнираа сметката па ќе размислам шо ќе праам дур се решам за нова пегла.

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Јас имам Фуего пегла на пареа од 600 денари, купена во Нептун, 2020та година. Уште тера.
Тоа е иронијата. Јас сфатив дека не ја бива коа ја споредив со ST пегла од 700мкд.
700мкд пегла исто брзо загрева до 255c
3500мкд (намалена од 5000 наводно) се гаси термостатот на макс на 170c

Не можам да се помирам со фактот дека поскапо =/= подобро пошо неам нерви да праам research за секој мал уред а сум бил убеден до сеа дека најефтиното е гарбиџ.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно