Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
Ironer се вика не иронија ништо не знаеш хахахахаха

антички пегли/стари модели пошо само тие работат ко шо треба со години
ја с'с овакво пеглам, сс године нема гајле, набуташ ќумур унутра еве и туториал How to Use a Charcoal Iron: 11 Steps (with Pictures) - wikiHow Life
old-charcoal-iron-ironing-clothes-old-charcoal-iron-ironing-clothes-225492907.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Тоа е иронијата. Јас сфатив дека не ја бива коа ја споредив со ST пегла од 700мкд.
700мкд пегла исто брзо загрева до 255c
3500мкд (намалена од 5000 наводно) се гаси термостатот на макс на 170c

Не можам да се помирам со фактот дека поскапо =/= подобро пошо неам нерви да праам research за секој мал уред а сум бил убеден до сеа дека најефтиното е гарбиџ.

Пиши де што си купил, чим помалку загрева од СТ то.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Нешто вакво:

Имавме дома ваква пегла, со од позади имаше едно црвено сијаличе, мислам дека ја фрливме пошто се скина кабелот кој беше од оние едни плетени, и рековме, ајде нова има сега убави. Имам една од топ шоп што е како мобилна Ровус (слика) тешко срање и мислам дека нема споредба со таа што е на линкот. А оваа демек “50 дупчиња“ кај што пушта пареа, ама го нема тоа пеглање како таа „тенкот“ на линкот.

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Стариве виле добри дека се потешки, сама пегла Новиве се пердув лесни и демек пареа, па ќе ти бигороса, затнат дупчињата ако еднаш не ставиш дестилирана вода…

kolesk

lurker
6 февруари 2016
780
1.209
Имавме дома ваква пегла, со од позади имаше едно црвено сијаличе, мислам дека ја фрливме пошто се скина кабелот кој беше од оние едни плетени, и рековме, ајде нова има сега убави. Имам една од топ шоп што е како мобилна Ровус (слика) тешко срање и мислам дека нема споредба со таа што е на линкот. А оваа демек “50 дупчиња“ кај што пушта пареа, ама го нема тоа пеглање како таа „тенкот“ на линкот.
Такоџе.
Елма пегла, од југославија дизајн и производство. И смрт нема.
Си требал да го смениш кабелот, околу 100 денари памтам беше кабелот.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.509
Неготино
Екипо, тие што имате сушара на топлотна пумпа, ви вади ли понекогаш влажни алишта? Мајка ми од време на време се буни дека ги вадела мокри, и гледам програма пуштена за темни/шарени алишта и е до 4кг, а таа има повеќе ставено сигурно.
И реков дека е до тоа што има повеќе алишта од што треба, не ми верува.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Екипо, тие што имате сушара на топлотна пумпа, ви вади ли понекогаш влажни алишта? Мајка ми од време на време се буни дека ги вадела мокри, и гледам програма пуштена за темни/шарени алишта и е до 4кг, а таа има повеќе ставено сигурно.
Се случува понекад, најди од тие топките за сушара треба да помагаат. Кажи и да не ја преполнува машината, и треба доста место за да слободно се движат алиштата, да не се тумбат во купчиња.

Инаку мене ми се има случувано ваква ситуација кога ставам да се сушат драстично различни работи како лесни маички и пешкири, пешкирите знаат да останат малку влажни, ама вадам што е суво и пуштам да проврти уште пола саат.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
ко што ти пиша @FiC DoGG прво препунување, за разлика од перење каде преполнета пак ќе ги испере нели (иако не најдобро што би можело), овде нема да ги досуши и тоа се забележува многу полесно нели него не добро испрани (исцедени на центрифуга и сл.).

Друго гледај да нема мешање на ствари ко тенки мајци и дебели пешкири, (тренерки етц.) .. со подобра сепарација подобар резултат (истово и за перење си важи ама таму не се забележува таа разлика :))

И тоа со преполнување нема лек .. збори колку сакаш хаха

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192

Многу е битна пареата. Ако е добар модел со посилна пареа ќе пегла сто пати полесно и побрзо од таа старата пегла. Ја имаме дома Елма и некоја Бош на пареа. Елма стои во витрина како музејси експонат.

Туку да прашам:

Женава видела стик правосмукалка на батерија и ме пукна да земеме. Сименс била. Има ли кај нас од овој бренд? Де препорачајте некоја ако сте задоволни.

Последна промена:

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Женава видела стик правосмукалка на батерија и ме пукна да земеме. Сименс била. Има ли кај нас од овој бренд? Де препорачајте некоја ако сте задоволни.
Лично немам, ама мое мислење е дека тие стик правосмукалки немаат добра усисна/вшмукувачка моќ и иако по автоматизам не значи дека се лоши не можеш да се потпреш за потемелно чистење. Можеш да побараш по спецификации/прашаш во продавница која е усисната моќ (не е исто со колку вати троши што е секаде наведено) па да одлучиш

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Во нептун во Аеродром до Брикилаж има еден дел со оштетена роба, аутлет, ако те носи пат види и таму, може да има нешто интересно. Обично и со мали фалинки, пример гребаница или слично идат таму.
Падна изборот на оваа

Само ќе ја земам од Нептун, таму е 55000

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
@Fatal1ty_
Темата во последно време ме боде во очи, чинам дека треба да се преименува во очајни домаќини. ;)

едит:
Факт е дека скоро сите (со мал исклучок) во дискусијата се од посилниот пол. :)

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Туку да прашам:

Колешка зема пред некој месец незнсм што марка, искуство уште не сум ја прашал, али ми падна во очи што се полни 5-6 часа и можеш да ја користиш само 30 мин, некако тоа не ми се допаѓа

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Колешка зема пред некој месец незнсм што марка, искуство уште не сум ја прашал, али ми падна во очи што се полни 5-6 часа и можеш да ја користиш само 30 мин, некако тоа не ми се допаѓа

Купивме од техномаркет (не им работи сајтот сега):

На попуст е 5990 денари. Женава е презадоволна. Баш како што сакаше. Лесно и набрзинка да собере прашина, влакна и сл.

Halaf

hello world
27 јуни 2015
92
143
Дечки некој да предложи добра правосмукалка ( со кабел ) со што појака усисна моќ одприлика до 7000 денари?

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Дечки некој да предложи добра правосмукалка ( со кабел ) со што појака усисна моќ одприлика до 7000 денари?
Пред 8 години земавме Rowenta, Silence Force Extreme нешто, од прилика таа цена. Моќна, тивка, топ тера засега.

Tarantino

read-only
14 јуни 2020
15
6
Здраво дечки.

После подолго истражување, останав да се мислам помеѓу две машини за перење.

Првата е овој модел на Bosch, а втората е овој модел на LG.

За Бош машината ќе добијам попуст дека купувам и некои други дрвари од Вуделго и ќе ме чини 29,600. Додека за LG машината планирам да доплатам за Сава осигурување уште три години и таа ќе биде околу 28-29 илјади. Така да горе доле скоро иста цена ќе бидат, со таа разлика што на LG машината имам пет години гаранција а на Bosch две години.

Ја лично го преферирам Bosch секогаш за wet appliances, но LG многу ги фалат и тоа со пет години гаранција ми е примамливо.

Што мислите?

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@Tarantino ќе ја осигураш машината дека се плашиш дека некој ќе ти ја укради? :)
Или има некоја опција за доплата за продолжена гаранција со истите услови како основната гаранција.

Ако не грешам, дополнителното осигурување од Сава покрива случајно настаната штета, провална кражба и разбојништво.

Tarantino

read-only
14 јуни 2020
15
6
@Tarantino ќе ја осигураш машината дека се плашиш дека некој ќе ти ја укради? :)
Или има некоја опција за доплата за продолжена гаранција со истите услови како основната гаранција.

Ако не грешам, дополнителното осигурување од Сава покрива случајно настаната штета, провална кражба и разбојништво.

Ако ми обие некој дома за да ја украде веш машината, со здравје да си ја користи :D

Тоа осигурувањето од Сава е како продолжена гаранција за уште три години. Ако нешто бидне, на истиот сервис од првите две години ја носиш, со тоа што Сава ги покрива трошоците.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Ако ми обие некој дома за да ја украде веш машината, со здравје да си ја користи :D

Тоа осигурувањето од Сава е како продолжена гаранција за уште три години. Ако нешто бидне, на истиот сервис од првите две години ја носиш, со тоа што Сава ги покрива трошоците.
Не гледам такво нешто на сајтот на Сава. Може линк?

Tarantino

read-only
14 јуни 2020
15
6

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Здраво дечки.

После подолго истражување, останав да се мислам помеѓу две машини за перење.

Првата е овој модел на Bosch, а втората е овој модел на LG.

За Бош машината ќе добијам попуст дека купувам и некои други дрвари од Вуделго и ќе ме чини 29,600. Додека за LG машината планирам да доплатам за Сава осигурување уште три години и таа ќе биде околу 28-29 илјади. Така да горе доле скоро иста цена ќе бидат, со таа разлика што на LG машината имам пет години гаранција а на Bosch две години.

Ја лично го преферирам Bosch секогаш за wet appliances, но LG многу ги фалат и тоа со пет години гаранција ми е примамливо.

Што мислите?
Нема што да згрешиш што и да одбереш, горе доле исти се.
Види на лик, гаранција, ситници што мислиш дека би ти направиле некаква мала разлика. ЛГ-то би требало да е малце потивка ради директ дриве моторот.
Исто мислам дека Бош имаат свој сервис (незнам какви се), а за ЛГ сервис е Сервис Македонија?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно