За таа цена сигурно можеш да земеш со топлотна пумпа. Околу брендовите е субјективно, секој со свое искуство различно.Решив да земам сушара меѓутоа благе везе немам од што да барам и како да барам, знам само дека ќе ми треба 8-9кг.
Ако може да препорачате некое моделче, буџетот ми е 40000
Решив да земам сушара меѓутоа благе везе немам од што да барам и како да барам, знам само дека ќе ми треба 8-9кг.
Ако може да препорачате некое моделче, буџетот ми е 40000
Имаат сензор, секогаш е различно, зависи колку алишта има и колку исцедени ги ставаш, некогаш може да пишува 3 саата, а да заврши за 1 саат примерЈас ја имам оваа: Машина за сушење CANDY CSOE H8A2DE-S, 8кг, A++
Се е супер, освен понекогаш што и треба малку повеќе време да ги исуши од тоа што пишува.
За таа цена сигурно можеш да земеш со топлотна пумпа. Околу брендовите е субјективно, секој со свое искуство различно.
Јас имам пример Беко и за сега сум задоволен.
Ако ти стојат пример една врз друга, исти бренд, па и иста серија со пералната би личело поубаво.
ЛГ евентуално во нептун или телеком да видишЕдна врз друга ќе стојат меѓутоа пералната е ЛГ а не гледам сушари ЛГ по маркетиве, барем онлајн не
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да, значително пониска потрошувачкаАко е со топлотна пумпа, потрошувачката би била пониска?
Какво мислење имаш за Бош?ЛГ евентуално во нептун или телеком да видиш
Да, значително пониска потрошувачка
Ги гледав Бош-от во Вуделго. Имаат пониски серии и повисоки, пониските серии им се генерално склопувани во Чешка, Полска, Кина... Повисоките серии има некој и маде ин Германи. Би требало да е иста машината кај и да е произведена, ама мене лично тие попристапните, пониски серии ми изгледаа ептен неубави, ефтина завршна израбтока, ич не ми се бендисаа. Одма ги откачив од список. Од повисоките серии како серија 8 на Бош, се многу скапи и веќе ако гледаш натаму, мислам дека е подобро Миеле да бараш за тие пари.Какво мислење имаш за Бош?
Можно е да ја менувам и пералната, би дошло добро и препорака за перална![]()
Миеле ќе ми дојде прескапоГи гледав Бош-от во Вуделго. Имаат пониски серии и повисоки, пониските серии им се генерално склопувани во Чешка, Полска, Кина... Повисоките серии има некој и маде ин Германи. Би требало да е иста машината кај и да е произведена, ама мене лично тие попристапните, пониски серии ми изгледаа ептен неубави, ефтина завршна израбтока, ич не ми се бендисаа. Одма ги откачив од список. Од повисоките серии како серија 8 на Бош, се многу скапи и веќе ако гледаш натаму, мислам дека е подобро Миеле да бараш за тие пари.
Немам искуство со Миеле-то, ама како што сум слушал по луѓе и по нет, викаат дека се број еден.
Ако нема проблеми ЛГ-то, незнам зашто би ја менувал, за ЛГ исто имам слушано пофални зборови, за разлика пример од Самсунг.
Миеле ќе ми дојде прескапо
Кои се тие серија 8, може линк да ми пратиш?
Гледам и во Елипсо има, Машини за сушење - Elipso![]()
![]()
Незнам каков квалитет се стварно, ама овие им се некоја екслузив серија, изгледаа во продавница солидни, за разлика од пример овие модели
![]()
Гледам и во Елипсо има, Машини за сушење - Elipso
Ќе тркнам и до Нептун да проверам што викаш да проверам квалитет на изработка. Од горенаведените сушари, која би ја избрал ти?
Па може да споделиш да, може да научам и јас нешто и да ми помогне со изборотВиди, стварно не знам да ти кажам што би избрал од овие. Не сум никако стручен за ова, немам искуство со Бош и несакам да зборам на памет. Вероватно најскапата е најдобра нели?
Купував пред три-четири месеци машини, па малце им навлегов. Ако ти значи, можам да ти кажам после детална анализа, многу комбинации, рецензии изгледани… јас што одбрав за мене дома.
Јас се одлучив за Беко машина за перење и Беко сушара (двете се 7 килски).Па може да споделиш да, може да научам и јас нешто и да ми помогне со изборот
Јас се одлучив за Беко машина за перење и Беко сушара (двете се 7 килски).
Ги најдов на реклама 5, нови некористени, донесени од Швајцарија ваљда (swiss exclusive) модели се.
Неможам уште да откријам што е форава, или се вратени од купувач или се се некој фелер или изложбени примероци...
Немаат гаранција, немаат пакување, цена за двете беше како да платиш една кај нас или 60% поефтини од истите модели моментално во ЦХ.
Малце мачка у вреќа, ама ете ги супер си работат и двете немам за сега никаков проблем.
Се одлучив за најевтината опција.
Во белата техника генерално е “како ќе ти се погоди„, за сите брендови има и позитивни и негативни искуства.
За ЛГ најдов многу повеќе позитивни ревјуа и препораки него ли за Самсунг.
Во нептун во Аеродром до Брикилаж има еден дел со оштетена роба, аутлет, ако те носи пат види и таму, може да има нешто интересно. Обично и со мали фалинки, пример гребаница или слично идат таму.Па добра цена си начекал.
Убаво напиша: како ќе ти се погоди.
Деновиве ќе тркнам по продавнициве да видам што ќе кажат. Па ќе апдејтнам тука што сум пазарил
Колку што сум слушнал тоа е и сервисирана роба, расипана/заменета од муштерии и не било добро да се купуваВо нептун во Аеродром до Брикилаж има еден дел со оштетена роба, аутлет, ако те носи пат види и таму, може да има нешто интересно. Обично и со мали фалинки, пример гребаница или слично идат таму.
Тоа е релативно,Колку што сум слушнал тоа е и сервисирана роба, расипана/заменета од муштерии и не било добро да се купува
Јас не пеглам, а и по дома ретко се пегла. Али колку што знам од постариве домаќинки старине пегли не ги менуваат за жива глава. Имам дома неколку пегли, најчесто и сопругата ја користи таа од баба и.Пошо се напнав ради денешното купување на пегла дај препорачајте нешо асално а не солено. Не барам магии перипетии само да вреди за парите. Буџетот шо ја купив денес таа беше 60 евра али ако има нешо саглам за поефтино/поскапо ама барем проверен модел, пишете.
Од тоа се плашам хаха. И ја после пола саат "reasearch" по ревјус на амазон и редит, сите викаат дека се враќаат на антички пегли/стари модели пошо само тие работат ко шо треба со години.Јас не пеглам, а и по дома ретко се пегла. Али колку што знам од постариве домаќинки старине пегли не ги менуваат за жива глава. Имам дома неколку пегли, најчесто и сопругата ја користи таа од баба и.
Нешто вакво:
![]()
Техномаркет - ELMA TR-001 ПЕГЛА БЕЗ ПАРЕА
Техномаркет МАЛИ АПАРАТИ ПЕГЛИ/ДАСКИ/СУШАРИ ПЕГЛИ ELMA TR-001 ПЕГЛА БЕЗ ПАРЕАtehnomarket.com.mk
Тоа е иронијата. Јас сфатив дека не ја бива коа ја споредив со ST пегла од 700мкд.Јас имам Фуего пегла на пареа од 600 денари, купена во Нептун, 2020та година. Уште тера.
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден