Купи, однеси, пробај, врати ако не ти работи. Земи и по две одеднаш, на две фискални со кеш и така...Препорака за добра собна антена?
Кај баба ми на бум не фаќа една собна па дали има некоја појака без разлика на цена
За Бум или ако мислиш на DVB T дигитално следење канали мислам дека многумина препорачуваат надворешна антена негде ставена на балкон.Препорака за добра собна антена?
Кај баба ми на бум не фаќа една собна па дали има некоја појака без разлика на цена
Доволно е и собна антена т.r повеќе од доволно. Кога користев а1 бум имав импровизирана антена (антенски кабел и бакарна жица на врвот) и се фаќаше без проблем и со добар сигнал (уште ја имам "антената")За Бум или ако мислиш на DVB T дигитално следење канали мислам дека многумина препорачуваат надворешна антена негде ставена на балкон.
Сепак подобро би било за тв понуда нешто oд А1, и слични. Ќе се земе некој поевтин пакет со помалку канали да не би плаќала премногу.
bdselectronic.com.mk
Јас имам антена направена од антенски кабел со бакарна жица на врвот за подобар прием и супер си работиКабел (бакарен), вилушка (за салата), или некоја антена од тезга на зелен пазар од околу 150-200 денари.
(предлозите не се саркастични и за исмевање, сите се легитимни решенија, но секако не сите се доволно елегантни на изглед).
Ваква имам во станот во Охрид. Добро фаќа ама некогаш има мали проблеми.Собна Антена DVB-T2 HDA-515USB – БДС | Вашиот најдобар избор за електроника
bdselectronic.com.mk
Јас баш оваа ја имам и фаќа на Бум тв без проблем.
Нема што да мислам, напишав „проверено„, што значи дека сум ја направил и функционира одлично.Уаауу ..
Добро трол е ова или сериозно мислите дека ќе фати нешто оваа антена ?![]()
Пишав погоре дека и јас имам антeна направена од антенски кабел и све фаќа, немало проблем. сигналот суперУаауу ..
Добро трол е ова или сериозно мислите дека ќе фати нешто оваа антена ?![]()
Абе набрзина го прегледав видеото и видов го спои кабелот - го заврте во круг ама пропуштив каде што засече и остави изложено парче од средината. И тоа одредена должина соодветно со фрекфенцијата на сигналот .Пишав погоре дека и јас имам антeна направена од антенски кабел и све фаќа, немало проблем. сигналот супер
Мојара "антена" е поинаква. Антенски кабел и на врвот има бакарна жица подсвитканаАбе набрзина го прегледав видеото и видов го спои кабелот - го заврте во круг ама пропуштив каде што засече и остави изложено парче од средината. И тоа одредена должина соодветно со фрекфенцијата на сигналот .
Колку што слушнав комшијата местеше на покрив антена скоро - сите овие што ги спомна ги фаќа.Ајде едно прашање што не се однесува директно на собна антена, но повторно е на темата - дали со антена поврзана директно во телевизор, без некаков дополнителен уред, можам да ги следам комерцијалните национални телевизии - Сител, Канал 5, Телма, Алфа? Или тие сепак одат преку некоја платформа и мора дополнителен уред за декодирање на сигналот? Затоа што се обидувам, но нив не ги пронаоѓам, само националниот сервис.
МТВ 1, МТВ 2, Собраниски, Сител, Канал 5, Алсат, Алфа, Телма, МРТ 3, МРТ 5, Едо, Ера, Б1 или В1(ромска), МТМ, сите овие канали се фаќаат со обична антена(виљушка, жица, собна антена....)Ајде едно прашање што не се однесува директно на собна антена, но повторно е на темата - дали со антена поврзана директно во телевизор, без некаков дополнителен уред, можам да ги следам комерцијалните национални телевизии - Сител, Канал 5, Телма, Алфа? Или тие сепак одат преку некоја платформа и мора дополнителен уред за декодирање на сигналот? Затоа што се обидувам, но нив не ги пронаоѓам, само националниот сервис.
Може, да..сите нацонални телевизии (моментално ја имам ставено антената во Тв за резерва ако има проблем со магентатв)Ајде едно прашање што не се однесува директно на собна антена, но повторно е на темата - дали со антена поврзана директно во телевизор, без некаков дополнителен уред, можам да ги следам комерцијалните национални телевизии - Сител, Канал 5, Телма, Алфа? Или тие сепак одат преку некоја платформа и мора дополнителен уред за декодирање на сигналот? Затоа што се обидувам, но нив не ги пронаоѓам, само националниот сервис.
Пробај сетинзи на ТВ тјунерот смени - може не ги бараш кај што треба - има нели разни ВХФ , УХФ , УХФ1 бандови ..ОК, фала. Не разбирам зошто, но како што реков, само МРТ каналите ми успева да ги фатам.
Пробај барај ги дигиталните па аналогните канали или двете заедно ама мислам само дигиталните ќе ти се појаватОК, фала. Не разбирам зошто, но како што реков, само МРТ каналите ми успева да ги фатам.
Не постои тоа кај ДТВ.Пробај сетинзи на ТВ тјунерот смени - може не ги бараш кај што треба - има нели разни ВХФ , УХФ , УХФ1 бандови ..
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден