Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Собна антена

blinder

read-only
3 април 2018
20
2
Препорака за добра собна антена?
Кај баба ми на бум не фаќа една собна па дали има некоја појака без разлика на цена

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.721
Кај баба ми на бум не фаќа една собна па дали има некоја појака без разлика на цена
Купи, однеси, пробај, врати ако не ти работи. Земи и по две одеднаш, на две фискални со кеш и така...

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.489
563
За Бум или ако мислиш на DVB T дигитално следење канали мислам дека многумина препорачуваат надворешна антена негде ставена на балкон.

Сепак подобро би било за тв понуда нешто oд А1, и слични. Ќе се земе некој поевтин пакет со помалку канали да не би плаќала премногу.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
За Бум или ако мислиш на DVB T дигитално следење канали мислам дека многумина препорачуваат надворешна антена негде ставена на балкон.

Сепак подобро би било за тв понуда нешто oд А1, и слични. Ќе се земе некој поевтин пакет со помалку канали да не би плаќала премногу.
Доволно е и собна антена т.r повеќе од доволно. Кога користев а1 бум имав импровизирана антена (антенски кабел и бакарна жица на врвот) и се фаќаше без проблем и со добар сигнал (уште ја имам "антената")

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.768
Доколку живееш во место блиску до предевателот тогаш можеш да завршиш работа со собна антена, но доколу си подалеку да речеме во некое село на друг крај од предевателот тогаш ти апсолутно треба надворешна антена со напојување.

temelk4

hello world
19 август 2013
216
108
Да ја обновиме темата, дајте предлози за добра антена.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.491
2.938
Кабел (бакарен), вилушка (за салата), или некоја антена од тезга на зелен пазар од околу 150-200 денари.

(предлозите не се саркастични и за исмевање, сите се легитимни решенија, но секако не сите се доволно елегантни на изглед).

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кабел (бакарен), вилушка (за салата), или некоја антена од тезга на зелен пазар од околу 150-200 денари.

(предлозите не се саркастични и за исмевање, сите се легитимни решенија, но секако не сите се доволно елегантни на изглед).
Јас имам антена направена од антенски кабел со бакарна жица на врвот за подобар прием и супер си работи

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Ваква имам во станот во Охрид. Добро фаќа ама некогаш има мали проблеми.
Мислам како и да е антена не може да биде како кабел. Нормално поефтино е и тука секој мора за себе да си разгледа прос/конс...

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Уаауу ..
Добро трол е ова или сериозно мислите дека ќе фати нешто оваа антена ? :rolleyes:
Нема што да мислам, напишав „проверено„, што значи дека сум ја направил и функционира одлично.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Уаауу ..
Добро трол е ова или сериозно мислите дека ќе фати нешто оваа антена ? :rolleyes:
Пишав погоре дека и јас имам антeна направена од антенски кабел и све фаќа, немало проблем. сигналот супер

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Пишав погоре дека и јас имам антeна направена од антенски кабел и све фаќа, немало проблем. сигналот супер
Абе набрзина го прегледав видеото и видов го спои кабелот - го заврте во круг ама пропуштив каде што засече и остави изложено парче од средината. И тоа одредена должина соодветно со фрекфенцијата на сигналот .

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Абе набрзина го прегледав видеото и видов го спои кабелот - го заврте во круг ама пропуштив каде што засече и остави изложено парче од средината. И тоа одредена должина соодветно со фрекфенцијата на сигналот .
Мојара "антена" е поинаква. Антенски кабел и на врвот има бакарна жица подсвиткана :)))
Преку 10 години ја користев антенава за ТВ (а1 бум)

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ајде едно прашање што не се однесува директно на собна антена, но повторно е на темата - дали со антена поврзана директно во телевизор, без некаков дополнителен уред, можам да ги следам комерцијалните национални телевизии - Сител, Канал 5, Телма, Алфа? Или тие сепак одат преку некоја платформа и мора дополнителен уред за декодирање на сигналот? Затоа што се обидувам, но нив не ги пронаоѓам, само националниот сервис.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Ајде едно прашање што не се однесува директно на собна антена, но повторно е на темата - дали со антена поврзана директно во телевизор, без некаков дополнителен уред, можам да ги следам комерцијалните национални телевизии - Сител, Канал 5, Телма, Алфа? Или тие сепак одат преку некоја платформа и мора дополнителен уред за декодирање на сигналот? Затоа што се обидувам, но нив не ги пронаоѓам, само националниот сервис.
Колку што слушнав комшијата местеше на покрив антена скоро - сите овие што ги спомна ги фаќа.
И мене ме изненади дека мислев тие телевизии мораат да имаат свои предаватели - а колку знам само МРТВ има -ама со оглед мна тоа дека он фаќа - мора да ги има во етер..Без декодер .
Верувам другиве членови што користат ќе ти кажат..

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Па и јас знам дека треба да се фаќаат без никаков дополнителен уред, но моментот што МРТ ги фатив без проблем, а токму овие не, ме натера да помислам. Ајде нека каже и уште некој ако има искуство.

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
МТВ 1, МТВ 2, Собраниски, Сител, Канал 5, Алсат, Алфа, Телма, МРТ 3, МРТ 5, Едо, Ера, Б1 или В1(ромска), МТМ, сите овие канали се фаќаат со обична антена(виљушка, жица, собна антена....)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Може, да..сите нацонални телевизии (моментално ја имам ставено антената во Тв за резерва ако има проблем со магентатв)

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
ОК, фала. Не разбирам зошто, но како што реков, само МРТ каналите ми успева да ги фатам.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
ОК, фала. Не разбирам зошто, но како што реков, само МРТ каналите ми успева да ги фатам.
Пробај сетинзи на ТВ тјунерот смени - може не ги бараш кај што треба - има нели разни ВХФ , УХФ , УХФ1 бандови ..

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пробај барај ги дигиталните па аналогните канали или двете заедно ама мислам само дигиталните ќе ти се појават

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно