Скрилл може да се користи нормално у мк? не како пејпал како што имам читано да не повлекуваш поише од ~300евра да не ти го блокираат итн...
Pozdrav decki, nov sum tuka, iscitav cela kolumna mi trebaa 2 sati xD.
Ukratko imam skrill account, povrzan so Stopanska Masterkard denarska,
verificirana se. ME interesira dali ima tuka nekoj streamer iskustvo so tie raboti, dali moze skrill da se povrze so twitch ( znam paypal moze ali seushte nema withdrawl vo drzavata preku paypal). Ako prasuvam gluposti ili neshta oti sum nov srz. pozz![]()
Отворив и Пејонир. Картичката треба да ми стигне околу 9ти Септември. Сакам на Етѕу да отворам продавница и како пајмент методс да ги наведам Пејонир за американски купци а Скрил за европски. Плус и Вестерн Јунион.а зошто не payoneer?
Знам дека Вестерн Јунион имаат голема провизија, но таа купецот ја плаќа.lol а сакаш нешто да заработиш или сите пари по провизии ќе ги даваш?
Зашто за сите не ти биде пејонир? зашто ги двоиш европси амерички... Нека ти легнуваат тебе сите пари во долари а они како сакаат нека плаќаат....на овој начин конверзијта со се провизија на пејонир ќе ти биде помала одколку само провизијата на скрил...
А си прочитал колку чарџаат вестерн унион или онака од памет?
Мислам дека парите директно на мене одат, не преку Етци. А сакаш да кажеш за да ми прати некој пари на Пејонир нема потреба и тој да има негов Пејонир акаунт? Како оди трансакцијата?Па ако гледаш така кај Америте Пејонир е уште помалку популарен. Најполуларен е во Индија, Пакистан и Бангладеш...
Незнам како функционира etsy дали исплатата ти е дирекно на тебе или имаш некоја сметка кај нив, па ти после си вадиш пари одкако ќе собереш одредена сума, ама и да не е така, туку секој купувач дирекно да ти плаќа, на Пејонир можеш да примаш пари од било која visa/master во светот.
Здраво другари.
По пребарување на македонскиот виртуелен простор го надов форумов како најкорисен за одговор на моево прашање.
Имено, имам Skrill сметка и како и многу други фриленсери ја користам за повлекување пари од фриленсинг.
Можам да кажам дека досега со повлекување на мали суми сум немал проблеми. 100-150$ макс. стигале увек без проблем на Виза картица. Без потреба (и желба) да платам никаков данок.
Е сега пошо гледам дека има многу корисници на скрил се надевам дека некој може да ми одговори на следново: Колку е најголема сума која е препорачливо да се повлече од Скрил на Виза картица без притоа да се запали алармот на УЈП. Дали има некој повлекувано поголеми суми без да има проблеми со УЈП? И колкави се тие суми (200-400-500$)? Од добро познати причини може да ми одговорите и во приватна порака не мора јавно. Целта ми е да знам барем до колкава сума може да идам без ,, да заглавам ,, со УЈП.
Здраво другари.
По пребарување на македонскиот виртуелен простор го надов форумов како најкорисен за одговор на моево прашање.
Имено, имам Skrill сметка и како и многу други фриленсери ја користам за повлекување пари од фриленсинг.
Можам да кажам дека досега со повлекување на мали суми сум немал проблеми. 100-150$ макс. стигале увек без проблем на Виза картица. Без потреба (и желба) да платам никаков данок.
Е сега пошо гледам дека има многу корисници на скрил се надевам дека некој може да ми одговори на следново: Колку е најголема сума која е препорачливо да се повлече од Скрил на Виза картица без притоа да се запали алармот на УЈП. Дали има некој повлекувано поголеми суми без да има проблеми со УЈП? И колкави се тие суми (200-400-500$)? Од добро познати причини може да ми одговорите и во приватна порака не мора јавно. Целта ми е да знам барем до колкава сума може да идам без ,, да заглавам ,, со УЈП.[/QUOTE
Ќе го јадеш бато!Здраво другари.
Е сега пошо гледам дека има многу корисници на скрил се надевам дека некој може да ми одговори на следново: Колку е најголема сума која е препорачливо да се повлече од Скрил на Виза картица без притоа да се запали алармот на УЈП. Дали има некој повлекувано поголеми суми без да има проблеми со УЈП? И колкави се тие суми (200-400-500$)? Од добро познати причини може да ми одговорите и во приватна порака не мора јавно. Целта ми е да знам барем до колкава сума може да идам без ,, да заглавам ,, со УЈП.
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch CUDY 8-port Gigabit POE 120W GS1010P
2.350,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Blue SN5100 M.2 NVMe WDS100T5B0E
9.790,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC1300 Dual-Band, 867+400Mbps, WE1300
1.170,00 ден