Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
Сите имаат лимит. Па така има лимит и скрил.
А башка скрил имаат многу голема бичкија. користи ги payoneer како најдобра алтернатива.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

AudioFlyX

read-only
18 јануари 2016
6
3
Прашање за Payoneer: Дали земаат 24.95$ за некаква си активација на картичката како што пишува на линков?
https://payouts.payoneer.com/partners/Default/fees.aspx?pid=4112380
Ако е се вака како што пишува значи дека повлекување пари на дебитна картичка од Скрилл е далеку подобра и поефтина опција - ти земаат само 4 евра? а payoneer доаѓа како добра опција во случај да не пријавуваш приход во ујп.

Corba

hello world
11 јануари 2015
189
56
некој да ми објасни подетално за Skrill како е со провизии, дали може да се повлечат пари на картичка кои се услови за регистрација?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
Нивнoтo мoтo е :
Не! Штo ги еб*м ќе ги сечaм.

Пoјaснo ти стaнa или сaкaш пo сликoвитo дa ти oбјaснaм ? ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Brmbarosh

read-only
16 јули 2016
10
0
Skopje,Butel,Radishani,
Pozdrav decki, nov sum tuka, iscitav cela kolumna mi trebaa 2 sati xD.
Ukratko imam skrill account, povrzan so Stopanska Masterkard denarska,
verificirana se. ME interesira dali ima tuka nekoj streamer iskustvo so tie raboti, dali moze skrill da se povrze so twitch ( znam paypal moze ali seushte nema withdrawl vo drzavata preku paypal). Ako prasuvam gluposti ili neshta oti sum nov srz. pozz :)

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Pozdrav decki, nov sum tuka, iscitav cela kolumna mi trebaa 2 sati xD.
Ukratko imam skrill account, povrzan so Stopanska Masterkard denarska,
verificirana se. ME interesira dali ima tuka nekoj streamer iskustvo so tie raboti, dali moze skrill da se povrze so twitch ( znam paypal moze ali seushte nema withdrawl vo drzavata preku paypal). Ako prasuvam gluposti ili neshta oti sum nov srz. pozz :)

Како мислиш дали може да се поврзе, за донации или да направиш subscribe на некој канал? Ако мислиш за донации, да направиш такво копче за да ти донираат не сум сигурен ама мислам дека може. А за да направиш subscribe на некој канал можеш да го користиш Skrill како опција.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
ја не би ставил ништо, еве што добив пред некој ден од нив:

Dear Aleksandar,

As we continue to offer you a competitive payment solution, we are changing the way we charge for inactive accounts. The fee for merchant accounts that are inactive for 6 months will increase to €50 per month. All other fees remain unchanged.

The new fee structure will come into effect on 31st August 2016 for all merchants. If you are classified as a micro enterprise account as defined by the EU, please notify us by sending an email to merchant services.

Your continued use of the service will be taken as acceptance of the terms. For any additional information please contact your account manager or merchant services.

Best Regards,

The Skrill Team

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
Заобиколувајте го Skrill на големо!
Освен ако не сакате сите пари што ги заработувате на нив да им ги оставите.

Sekuloszki

read-only
19 август 2016
6
1
Ама ова за мерчант само важи или што? Мене акаунтов персонал ќе ми биде и парите би ми стигале претежно од Европа (најверојатно).

Sekuloszki

read-only
19 август 2016
6
1
Отворив и Пејонир. Картичката треба да ми стигне околу 9ти Септември. Сакам на Етѕу да отворам продавница и како пајмент методс да ги наведам Пејонир за американски купци а Скрил за европски. Плус и Вестерн Јунион.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
lol а сакаш нешто да заработиш или сите пари по провизии ќе ги даваш?
Зашто за сите не ти биде пејонир? зашто ги двоиш европси амерички... Нека ти легнуваат тебе сите пари во долари а они како сакаат нека плаќаат....на овој начин конверзијта со се провизија на пејонир ќе ти биде помала одколку само провизијата на скрил...
А си прочитал колку чарџаат вестерн унион или онака од памет?

Sekuloszki

read-only
19 август 2016
6
1
lol а сакаш нешто да заработиш или сите пари по провизии ќе ги даваш?
Зашто за сите не ти биде пејонир? зашто ги двоиш европси амерички... Нека ти легнуваат тебе сите пари во долари а они како сакаат нека плаќаат....на овој начин конверзијта со се провизија на пејонир ќе ти биде помала одколку само провизијата на скрил...
А си прочитал колку чарџаат вестерн унион или онака од памет?
Знам дека Вестерн Јунион имаат голема провизија, но таа купецот ја плаќа.
А колку е Пејонир популарен систем за наплата кај европјаниве? Мене ми треба само најдобра алтернатива за Пејпал.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
Па ако гледаш така кај Америте Пејонир е уште помалку популарен. Најполуларен е во Индија, Пакистан и Бангладеш...
Незнам како функционира etsy дали исплатата ти е дирекно на тебе или имаш некоја сметка кај нив, па ти после си вадиш пари одкако ќе собереш одредена сума, ама и да не е така, туку секој купувач дирекно да ти плаќа, на Пејонир можеш да примаш пари од било која visa/master во светот.

Sekuloszki

read-only
19 август 2016
6
1
Па ако гледаш така кај Америте Пејонир е уште помалку популарен. Најполуларен е во Индија, Пакистан и Бангладеш...
Незнам како функционира etsy дали исплатата ти е дирекно на тебе или имаш некоја сметка кај нив, па ти после си вадиш пари одкако ќе собереш одредена сума, ама и да не е така, туку секој купувач дирекно да ти плаќа, на Пејонир можеш да примаш пари од било која visa/master во светот.
Мислам дека парите директно на мене одат, не преку Етци. А сакаш да кажеш за да ми прати некој пари на Пејонир нема потреба и тој да има негов Пејонир акаунт? Како оди трансакцијата?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.815
33.985
roka.mk
https://paynow.payoneer.com/ Го имаат искомплицирано системов, од последен пат кога примав пари (пред 4-5 месеци). Порано беше дирекно внесуваш број на картичка и сума и оп готово...Сеа уште ДНК анализа да треба да направиш за да примиш пари...

Kurajber

Баниран/a
17 октомври 2016
5
3
Здраво другари.

По пребарување на македонскиот виртуелен простор го надов форумов како најкорисен за одговор на моево прашање.
Имено, имам Skrill сметка и како и многу други фриленсери ја користам за повлекување пари од фриленсинг.

Можам да кажам дека досега со повлекување на мали суми сум немал проблеми. 100-150$ макс. стигале увек без проблем на Виза картица. Без потреба (и желба) да платам никаков данок.

Е сега пошо гледам дека има многу корисници на скрил се надевам дека некој може да ми одговори на следново: Колку е најголема сума која е препорачливо да се повлече од Скрил на Виза картица без притоа да се запали алармот на УЈП. Дали има некој повлекувано поголеми суми без да има проблеми со УЈП? И колкави се тие суми (200-400-500$)? Од добро познати причини може да ми одговорите и во приватна порака не мора јавно. Целта ми е да знам барем до колкава сума може да идам без ,, да заглавам ,, со УЈП.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.582
3.225
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Kurajber

Баниран/a
17 октомври 2016
5
3
Здраво другари.

По пребарување на македонскиот виртуелен простор го надов форумов како најкорисен за одговор на моево прашање.
Имено, имам Skrill сметка и како и многу други фриленсери ја користам за повлекување пари од фриленсинг.

Можам да кажам дека досега со повлекување на мали суми сум немал проблеми. 100-150$ макс. стигале увек без проблем на Виза картица. Без потреба (и желба) да платам никаков данок.

Е сега пошо гледам дека има многу корисници на скрил се надевам дека некој може да ми одговори на следново: Колку е најголема сума која е препорачливо да се повлече од Скрил на Виза картица без притоа да се запали алармот на УЈП. Дали има некој повлекувано поголеми суми без да има проблеми со УЈП? И колкави се тие суми (200-400-500$)? Од добро познати причини може да ми одговорите и во приватна порака не мора јавно. Целта ми е да знам барем до колкава сума може да идам без ,, да заглавам ,, со УЈП.

Ништо а? Слабо се работи преку Скрилл, или слабо фриленсери изгледа. :D

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Здраво другари.

Е сега пошо гледам дека има многу корисници на скрил се надевам дека некој може да ми одговори на следново: Колку е најголема сума која е препорачливо да се повлече од Скрил на Виза картица без притоа да се запали алармот на УЈП. Дали има некој повлекувано поголеми суми без да има проблеми со УЈП? И колкави се тие суми (200-400-500$)? Од добро познати причини може да ми одговорите и во приватна порака не мора јавно. Целта ми е да знам барем до колкава сума може да идам без ,, да заглавам ,, со УЈП.[/QUOTE
Здраво другари.

Ќе го јадеш бато!

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно