Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Да знам дека така пишува, но повлеков 6 долари за проба ми стигнаа 6 долари на картичка и ништо друго не ми зеде од сметката како провизија.
Не знам што Skrill account имаш ти, и што картичка и од која банка, ама јас колку што знам има провизија, и парите повлечени на картичка стигаат на сметка конвертирани во денари...

Значи ти повлече пари на картичката, и ти стигнаа истите во долари, не во денари...?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Не знам што Skrill account имаш ти, и што картичка и од која банка, ама јас колку што знам има провизија, и парите повлечени на картичка стигаат на сметка конвертирани во денари...

Значи ти повлече пари на картичката, и ти стигнаа истите во долари, не во денари...?

Да во долари ми стигнаа, имам девизна од комерцијална банка.

Ddoss

read-only
15 март 2014
36
2
Zdravo, ne sum dobro zapoznaen so bet365 ni dali e legalno ili ne ama kako sto gledam po forumov ne e, e sea sakam da prefrlam pari direktno od karticka koja e od TTK na bet365 bidejki ja utnav malku rabotata so skrill i depositot so karticka tamu pa si rekov da rizikuvam, gi prasav TTK i mi rekoa deka ako pobedam nemalo da mozam da gi podignam voopsto. Ako moze mala pomos okolu ova sto e kako e dali vistina nema da mozam da vadam pari i ako nekoj znae banka preku koja direktno moze neka kaze ke napravam tamu nova visa electron, bi go koristel neteller no samo probuvam nesto so pomala suma od 15 evra, fala mnogu :)

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Zdravo, ne sum dobro zapoznaen so bet365 ni dali e legalno ili ne ama kako sto gledam po forumov ne e, e sea sakam da prefrlam pari direktno od karticka koja e od TTK na bet365 bidejki ja utnav malku rabotata so skrill i depositot so karticka tamu pa si rekov da rizikuvam, gi prasav TTK i mi rekoa deka ako pobedam nemalo da mozam da gi podignam voopsto. Ako moze mala pomos okolu ova sto e kako e dali vistina nema da mozam da vadam pari i ako nekoj znae banka preku koja direktno moze neka kaze ke napravam tamu nova visa electron, bi go koristel neteller no samo probuvam nesto so pomala suma od 15 evra, fala mnogu :)

Тутунска банка + виза електрон и ќе немаш никаков проблем при вадење на пари.

TomoTomo

read-only
23 април 2014
2
0
Ме интересира дали MoneyBookers нуди web форма за плаќање како Paypal?
Пример имаш блог или страна продаваш некакви услуги, и тука директно купувачот да си плати со cc.

Фала однапред.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.876
34.177
roka.mk

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Не ми е јасно дали за ова треба Buissines или може и со Personal account?
За да бидеш Merchant месечно е 20 евра(да имаш gateway на сајтот), да имаш бизнис акаунт и има некои форми и работи да им ги пратиш.
Не ти препорачувам Business, освен ако стварно ти треба.

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Ај ако може некој да ми каже кај да потрошам имам 5.81 евро на Skrill ниту можам да ги повлечам ниту да најдам некој сајт да ги потрошам.. Иначе неможам на Gambling пошо ги аплоудував на Non-Gambling.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Ај ако може некој да ми каже кај да потрошам имам 5.81 евро на Skrill ниту можам да ги повлечам ниту да најдам некој сајт да ги потрошам.. Иначе неможам на Gambling пошо ги аплоудував на Non-Gambling.

na ebay

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Може некој да ми ги скрати маките и директно да ми одоговори, парите од Skrill кога ќе ги префрлам на VISA electron од NLB. После како да пријавам во УЈП? А, ако се работи за ситни суми од по 30-40 долари од трансакција....

- уствари ок е нема везе, ќе се снајдам

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Може некој да ми ги скрати маките и директно да ми одоговори, парите од Skrill кога ќе ги префрлам на VISA electron од NLB. После како да пријавам во УЈП? А, ако се работи за ситни суми од по 30-40 долари од трансакција....

Нема потреба ништо да пријавуваш. Терај си како што е :)
Имам извадено повеќе пати поголеми суми на пари од dbgpoker па никој ништо не ми кажал :)

Xtreem

read-only
27 август 2008
38
12
Битола
Xtreem's setup  
Processor & Cooler
AMD Athlon X2 240 2.8GHz
Motherboard
Asus M4N68T-M LE V2
Storage
500HDD
PSU
Gembird 400W
RAM
Kingston 2x2GB 1333MHz
Video card
AFOX 5750HD GDDR5 1GB
OS
Windows 7 Ultimate 64bit

Aко ти се од оваа 2014-та година, се пријавуваат приходи од 15 Јануари(мислам) до 15 март 2015.

Јас повлеков 70000ден. во 2013-та и со извод од тутунска и од скрил мислам (не сум сигурен), ги пријавив во ујп во Останати приходи. Е сега чекам да ми стигни писмо да си платам 10% ддв, и кога ќе стигни убаво со слики ќе напишам шо оди како оди.

Кој сака можи и да не пријавува, тоа е лично, а колку се казнува и дали воопшто се казнува не знам.
Сакам мене уба да ми биди перницата навечер.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Кој сака можи и да не пријавува, тоа е лично, а колку се казнува и дали воопшто се казнува не знам.

Казната е следна: Доколку првпат те фатат, го враќаш целиот износ што си го заработил, а доколку ти се случи по втор пат, целиот износ го враќаш + 5000 евра казна. Па, човек треба да се запраша, дали ќе ризикува за 10%, паметно си постапуваш ;)

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Пријави си, плати си пошто знаеш како иде: "Сиромавиот два пати плаќа"

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Поефтино копиле од мене не постои, на свадба не лепам ни стотки :) Ама, ќе пријавам...

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Мене не ми е јасна следнава аналогија:

1. Одиш во банка, и си ставаш Х денари на сопствена сметка - не треба да пријавиш/платиш данок на тие пари

2. Одиш во банка (наша/странска) и си ставаш Х денари на сопствена сметка, тие Х денари си ги префрлаш на Skrill account на свое име, и истите тие Х денари си ги префрлаш од Skrill account-от на сопствената сметка (истата ситуација како #1 погоре) - треба да пријавиш/платиш данок на тие пари

И #1 и #2 се иста ситуација, а различен outcome...?

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Мене не ми е јасна следнава аналогија:

1. Одиш во банка, и си ставаш Х денари на сопствена сметка - не треба да пријавиш/платиш данок на тие пари

2. Одиш во банка (наша/странска) и си ставаш Х денари на сопствена сметка, тие Х денари си ги префрлаш на Skrill account на свое име, и истите тие Х денари си ги префрлаш од Skrill account-от на сопствената сметка (истата ситуација како #1 погоре) - треба да пријавиш/платиш данок на тие пари

И #1 и #2 се иста ситуација, а различен outcome...?

Абе ајде чисти глупости се. Не ни мислам да ги пријавувам парите ниту да плаќам данок. Знам пред некое време имаше ист ваков случај само незнам во која банка беше, исто така другарот кога повлече голема сума на пари од Skrill на неговата картичка, мислам дека беа околу 1500-2000 евра (не сум сигурен) но одприлика толку беа, го прашаа од каде му се парите. Тој само кажа дека се позајмица и му одговорија дека не треба да плаќа никаков данок. А од кај знаат тие од каде ми се стигнати парите, кога на картичката кога ти стигат од Skrill ти пишува дека ти се стигнати од Skrill а не од некој човек или од некој покер.

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
220
94
Aко ти се од оваа 2014-та година, се пријавуваат приходи од 15 Јануари(мислам) до 15 март 2015.

Јас повлеков 70000ден. во 2013-та и со извод од тутунска и од скрил мислам (не сум сигурен), ги пријавив во ујп во Останати приходи. Е сега чекам да ми стигни писмо да си платам 10% ддв, и кога ќе стигни убаво со слики ќе напишам шо оди како оди.

Кога веќе си решил да плаќаш , побарај во законите на УЈП мислам имаш олеснувања од неколку проценти за трошоци и слично
и на крајот ќе дојди 5 -6.5% да платиш , нема потреба одма со 10% да се залетувате

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Да не знае некој дали има некои промени во однос на повлекувањето на девизи (не денари) од Skrill на сметка (не на картичка), т.е. дали сеуште бараат да потпишуваш некои документи од каде ти се девизите и слично, за да ти се „ослободат“ девизите за да ти легнат на сметка...?

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Да не знае некој дали има некои промени во однос на повлекувањето на девизи (не денари) од Skrill на сметка (не на картичка), т.е. дали сеуште бараат да потпишуваш некои документи од каде ти се девизите и слично, за да ти се „ослободат“ девизите за да ти легнат на сметка...?

Ако не грешам тоа е врз основа на Закон за девизно работење каде што нема големи промени во последно време. А зошто не им дадеш постојано овластување?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Ако не грешам тоа е врз основа на Закон за девизно работење каде што нема големи промени во последно време. А зошто не им дадеш постојано овластување?

Значи тој документ што треба да се пополни е уствари само најобично овластување од твоја страна, дека се согласуваш девизите да ти легнат на сметка, така...? Не пополнуваш од кај ти се девизите, и слично...? И колку е максималната сума на девизи што може да ти легне на сметка месечно/годишно, без да треба да се објаснуваш што-како-зошто од каде ти се девизите и слично, ако воопшто има лимит и треба да се објаснуваш...?

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Значи тој документ што треба да се пополни е уствари само најобично овластување од твоја страна, дека се согласуваш девизите да ти легнат на сметка, така...? Не пополнуваш од кај ти се девизите, и слично...? И колку е максималната сума на девизи што може да ти легне на сметка месечно/годишно, без да треба да се објаснуваш што-како-зошто од каде ти се девизите и слично, ако воопшто има лимит и треба да се објаснуваш...?

Овластување + информација врз основа на што се примени парите (фриленс, програмирање, маркетинг, што и да е). Може да биде овластување за таа трансакција или пак овластување за сите идни трансакции од тој плаќач за да не мора да одиш секој месец да пополнуваш (ако планираш редовно да примаш пари).

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно