Да не дебатирам, ама ако читате вакви прости фаци:
But there is also the issue of system wide optimizations, how the system is put together. When you look at Google’s track record in search and advertising, when you look at the infrastructure behind YouTube, when you consider the complexity of Google’s cloud business, it would be absurd to suggest that Google doesn’t have any engineers who know how to build an efficient system architecture.
The conclusion? The Android source code and the Android system design is optimized and efficient.
Превод - Гугл е сопственик на YouTube, има cloud бизниси, Google Maps...така да логичниот заклучот е дека андроид е оптимизиран. WHAT?![]()
Од ова повеќе од контекст извадено неам видено. Зема последен параграф и заклучок шо се однесува на цела секција и ги спои и си направи смешка.
Прочитај го цел текст.
Си кажува дека кодот е отворен дека милиони го гледаат и пријавуваат проблеми и недостатоци, дека има инженери на располагање шо се меѓу најдобрите во светот шо си ја знаат работата и дека се е проверено и оптимизирано.
Такви митови као не е оптимизиран или нешто не чини на денешно време се глупост. Можда одредени скинови да прават проблеми од одредени производители, ама штом и ТАЧ ВИЗОТ шо БЕШЕ КАТАСТРОФА денес е минимален и крајно брз (као сток андроид да имаш не знам дали уопште некој има замерки за тачвиз веќе - мене нугат ми е врв ете) - значи штом и тоа е веќе средено и брзо, и со хардверот кој го имаме на располагање на телефоните денешно време - едноставно наоѓање маани у брзина е само кај луѓе шо ептен имаат ОЦД за детали.
И ги разбирам, ако се навикнати на еден начин и другиов ќе им смета, и нормално е.
Ама тоа оди двострано - ете на псај пример ајфонот му изгледаше неоптимизирано. На ајфон корисници андроидите им изгледаат неоптимизирано. Овде валјда сите мислат на „побавно од шо треба, сецка, кочи, фрејмови паѓаат бла бла бла“. Ама ако некој стварно не му се допаѓа некој телефон има право на тоа, и не мора да го користи.
Е сеа на форум сите можеме да критикуваме и дискутираме, ама барем не одете у зајадливост, и користете аргументи. А не волумен.