the_maker
poweruser
Ахахаха се потресовОвој па му е криво, што не сме на Ми темата.
Joke.
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Туку, сега 4.7'' е најин или пропуштив нешто?
Sent from my MI 5s
Ахахаха се потресовОвој па му е криво, што не сме на Ми темата.
Joke.
Така испаѓа.Ахахаха се потресов
Туку, сега 4.7'' е најин или пропуштив нешто?
Sent from my MI 5s
наводно samsung ќе изваделе и 5.3" S8 mini со иста конфигурација.
а и G6 иако е 5.7" има ширина на 5" телефон
Oд кај да ги знам кои се, ти продаваш такви уреди и ги гледаш секојдневно... Навистина, кои се тие будали ?Ајде вака размисли - зошто минатата година iPhone SE опфати околу 15% од портфолиото на Apple. Кои се бре тие будали што купуваат толку мал телефон?
А што е со останатите 8-9 месеци ?
Сигурен сум дека вкупната бројка им е барем 60 милиони продадени примероци.
Па тоа е фантастична бројка за компанија која продава хардвер со туѓ софтвер на него.
Замисли, Ејпл да следи чекори на Самсунг и Лг па и Шаоми ( за уреди со мали безели).
Иначе S7 И S7 edge, во првата половина на 2016, односно за 3-4 месеци, се продадени 25 милиони уреди, од кој 13.3 милиони се S7 edge, 11.8 се S7.
А што е со останатите 8-9 месеци ?
Сигурен сум дека вкупната бројка им е барем 60 милиони продадени примероци.
Па тоа е фантастична бројка за компанија која продава хардвер со туѓ софтвер на него.
Ако навистина веруваш во ова, зошто воопшто не ги тргнеш од продажба Самсунг моделите ? С8, бидејќи се големи, А серијата бидејќи не вреди баш за парите, Ј серијата бидејќи е пластикарија, Старите С модели бидејќи се стари.
И кога ќе побара некој Самсунг, кажи му. Не продаваме Самсунг модели, поради горе наведените причини. Ајфон 7 ти е идеална големина, компактен, ергономичен, смислен како што треба, а не ко аматериве од Самсунг зеле 15цм телефон ти продаваат како основен модел. Ако те послушаат скоро сите, и ако реално си бил во право, ќе купат ајфони, ти истите пари ќе ги земеш, ти е гајле дали е Самсунг или Ајфон. Ем полесен за сервис, официјално ќе ти биде заменет ако има проблеми, место да се малтретираш со Самсунг, кои не признаваат гаранција.
Ама се нешто ми кажува дека нема да го прифатиш ова, и дека пак ќе продаваш Самсунзи, бидејќи знаеш дека не си во право, и дека муштеријата одма ќе избега во друга мобилара и тие ќе ги земат твоите пари.
Идеологија. Ајфон направија глупав потег, и сеа секој корисник на новите ајфони ќе мора дополнително кабелче да носи за своите слушалки. Па ако го изгуби, ќе мора ново, па компромис ако сакаш да го полниш и слушаш музика итн. Повеќето индиректно го хејтаат тоа. Но така им е нивната визија, и така ќе си тераат, и нивната одлука ќе има 0% импакт врз нивната продажба. Исто и Самсунг, сакаат да се различни и си тераат така. Повторно, тоа ќе има 0% импакт врз нивната продажба. Тој што сака Андроид мора да земе голем телефон, сем можда 5мм помалиот Пиксел. И ќе мора да го премине тој момент со големината. И сигурно поради тоа нема да се сврти кон Ајфон, бидејќи во истиот момент ќе си каже... добро овој е 1цм поголем од ајфонот, но има скоро 3цм поголем дисплеј, а и значително поубав уред е. И пак ќе си земе с8, како еден од најдобрите андроид телефони.
Тој што си сака Иос уред, и колку ајфонот да беше големината на с8, пак ќе си земе ајфон, бидејќи е... Ајфон!И тој се купува ради ОС-от. Како што проголтаа корисниците дека, нивниот идеален 3.5 инчен уред, стана поголем 4 инчен, па и тој стана идеален па сега стана идеален 4.7 инчен. И кога 1цм би бил поголем Ајфонот, пак ќе се проголта тоа и тој ќе биде најдоброто нешто, бидејќи ќе се најде повторно изговор, демек чим сите андроид корисници ја прифаќаат таа големина, зошто да не и Иос корисниците.
Чим јас, ете горе доле можам да направам една ваква анализа која што држи вода, што е со оние луѓе со значително повисоко IQ, што се платени дебело од Самсунг да се занимаваат со маркетинг ?Аматери не плаќаат билиони за маркетинг.
Ако навистина веруваш во ова, зошто воопшто не ги тргнеш од продажба Самсунг моделите ? С8, бидејќи се големи, А серијата бидејќи не вреди баш за парите, Ј серијата бидејќи е пластикарија, Старите С модели бидејќи се стари.
И кога ќе побара некој Самсунг, кажи му. Не продаваме Самсунг модели, поради горе наведените причини. Ајфон 7 ти е идеална големина, компактен, ергономичен, смислен како што треба, а не ко аматериве од Самсунг зеле 15цм телефон ти продаваат како основен модел. Ако те послушаат скоро сите, и ако реално си бил во право, ќе купат ајфони, ти истите пари ќе ги земеш, ти е гајле дали е Самсунг или Ајфон. Ем полесен за сервис, официјално ќе ти биде заменет ако има проблеми, место да се малтретираш со Самсунг, кои не признаваат гаранција.
Ама се нешто ми кажува дека нема да го прифатиш ова, и дека пак ќе продаваш Самсунзи, бидејќи знаеш дека не си во право, и дека муштеријата одма ќе избега во друга мобилара и тие ќе ги земат твоите пари.
Идеологија. Ајфон направија глупав потег, и сеа секој корисник на новите ајфони ќе мора дополнително кабелче да носи за своите слушалки. Па ако го изгуби, ќе мора ново, па компромис ако сакаш да го полниш и слушаш музика итн. Повеќето индиректно го хејтаат тоа. Но така им е нивната визија, и така ќе си тераат, и нивната одлука ќе има 0% импакт врз нивната продажба. Исто и Самсунг, сакаат да се различни и си тераат така. Повторно, тоа ќе има 0% импакт врз нивната продажба. Тој што сака Андроид мора да земе голем телефон, сем можда 5мм помалиот Пиксел. И ќе мора да го премине тој момент со големината. И сигурно поради тоа нема да се сврти кон Ајфон, бидејќи во истиот момент ќе си каже... добро овој е 1цм поголем од ајфонот, но има скоро 3цм поголем дисплеј, а и значително поубав уред е. И пак ќе си земе с8, како еден од најдобрите андроид телефони.
Тој што си сака Иос уред, и колку ајфонот да беше големината на с8, пак ќе си земе ајфон, бидејќи е... Ајфон!И тој се купува ради ОС-от. Како што проголтаа корисниците дека, нивниот идеален 3.5 инчен уред, стана поголем 4 инчен, па и тој стана идеален па сега стана идеален 4.7 инчен. И кога 1цм би бил поголем Ајфонот, пак ќе се проголта тоа и тој ќе биде најдоброто нешто, бидејќи ќе се најде повторно изговор, демек чим сите андроид корисници ја прифаќаат таа големина, зошто да не и Иос корисниците.
Чим јас, ете горе доле можам да направам една ваква анализа која што држи вода, што е со оние луѓе со значително повисоко IQ, што се платени дебело од Самсунг да се занимаваат со маркетинг ?Аматери не плаќаат билиони за маркетинг.
Од друга страна, тоа што го зборува Крале држи вода. Одлуката да имаш 5,8 инчен и 6,2 инчен екран е во најмала рака лошо размислена, а ние тука треба да дискутираме, а не да кажеме дека „чим Samsung така решил, мора да има нешто, паметни се“. Лоши одлуки се прават постојано, а со овој потег се остава простор на конкурент да направи премиум уред со 4,5-5,5 инчен екран кој ќе биде покомпактен од S8 (на пример, Xiaomi ја имаат технологијата) и да биде хит. Да не заборавиме, Xperia Z3 Compact кога излезе на времето, одреден дел од пазарот паѓаше во несвест по него.
Што има врска големината на екранот со големината на куќиштето. Често се посовестувате со истите. Да, уредот(во овој случај С8) има 5,8 инчи екран во тело како и секој друг просечен 5,2-5,5 инчни уреди. Пример, Huawei P9 е само 4мм понизок од С8 а цели 1,5цм поголем екран.
Што има врска големината на екранот со големината на куќиштето. Често се посовестувате со истите. Да, уредот(во овој случај С8) има 5,8 инчи екран во тело како и секој друг просечен 5,2-5,5 инчни уреди. Пример, Huawei P9 е само 4мм понизок од С8 а цели 1,5цм поголем екран.
@TylerMkD Јас лично не сакам екран поголем од 5-5,2 во сооднос на големина на куќиштето. Тоа што би добил исто куќиште а екран 5,6-5,8 навистина не ми пречи, само да не надминува 140-145мм височина. Тоа е едиствениот предуслов во мојот случај.
На прашањето зошто Самсунг решиле да направат 5,8 и 6,2 нема да дадам одговор од проста причина што не ме интересира, како и тоа зошто Епл одлучиле да одат со 4,7 инчи. Имам проблем со некој да ме убедува дека 5,8 или 4,7 се идеални. Имам проблем некој да ме убуедува што е најдоброто за мене. Толку. Просто е.
Зашо побогу би биле дискриминирани сите шо нејќат екрани под 5.8? Тие се дискриминирани кај апла, не кај самсунг.Сите што нејќат екрани под 5.8“ се дискриминирани.
Сигурно има во опциите на СМС апликацијата да се исклучи конвертирање во ммс ако смс пораката е подолга од 480 карактери или 3 стандардни смс пораки.Момци ај помош малце,проблем со пишување на пораки на галакси с7,кога ке се напишат повеќе од 3 пораки автомацки се прават ммс,како да се изгаси тоа чудо?Иначе се користи нугат андроид 7.0
Барав низ све и свашта и не најдов таква опција,затоа и побарав помош.Сигурно има во опциите на СМС апликацијата да се исклучи конвертирање во ммс ако смс пораката е подолга од 480 карактери или 3 стандардни смс пораки.
Различните верзии на хардверски делови на ист телефон и бавните (или непостоечки) апдејти секогаш ќе бидат причина да не купам Самсунг.
Во сетинзите оди во More settings, па во Text messages и смени го Input mode да биде GSM alphabet.Барав низ све и свашта и не најдов таква опција,затоа и побарав помош.
Послем три пораки пак се прави во ммсВо сетинзите оди во More settings, па во Text messages и смени го Input mode да биде GSM alphabet.
Пробај откако ќе смениш во ГСМ прво Избриши ја од мултитаскинг и исчисти кеш на смс апликацијата и пробај пакПослем три пораки пак се прави во ммс
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден