Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Програм за режење филмови

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Значи вака дечки дома мојот DVD некако филмовите кои ги режам ги врти т.е прескокнува некои глави пр. од 3 глава ќе иде на 5... кочи филмот по малце и.т.н. А овие филмови кој сум ги купил не ги кочи. Е сега ме интересира што програма користат тие за да го изрежат филмот? Благодарам однапред! :)

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Имам DVD LG DVC5930. Не е само DVD туку и VHS има. Инече проверете сепак да видите кои формати ги бара... можеби до тоа е работата. Јас го отворив пред некој ден и го исчистив. Значи не е до тоа. :)

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
На компјутер не ги скока. Си ги чита супер. Не знам како некои ги чита некои не.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Затоа што двд плејерот ти е гомно. Досега не сум сретнал никогаш добар двд плејер. Дури и форматите што наводно треба да ги читаат не ги читаат.
Пробај со друг модел на дискови и пробај со друг софтвер. Треба да му ги погодиш дисковите кои ги чита и софтверот што го сака. Треба доста експериментирање.
Јас порано имав нерви да си играм со вакво нешто али сега ако ме прашуваш би го фрлил тоа ѓубре и би се префрлил исклучиво на усб читач. Дискови и режач веќе не користам за ништо.
Плус квалитетот на двд снимката е ужасна.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Јас на времето земав Samsung DVD плеар од 320 евра и после 3-4 месеци користње почна да ги скока филмовите, гледас 1 мин другата мин ја прескокнува и сецка а истите ДВДња ги пробав на хитачи ДВД од 7000 денари и гајле немаа.Тешто се погодува саглам ДВД плеар, најдобро едно пентиум четворче уклучиго како HTPC и нема проблем да имаш.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Јас ќе си отидам оф топик... Дека има уште луѓе што гледаат филмови на двд...
Во време кога повеќето сме пред компјутер, кога за 10 илјади се купува бомбона монитор и се гледаат филмови со блу реј квалитет...

2014, да се нема ни асален монитор, ни понов телевизор со USB...

шта речи, коју послуку порати њима...

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Јас на времето земав Samsung DVD плеар од 320 евра и после 3-4 месеци користње почна да ги скока филмовите, гледас 1 мин другата мин ја прескокнува и сецка а истите ДВДња ги пробав на хитачи ДВД од 7000 денари и гајле немаа.Тешто се погодува саглам ДВД плеар, најдобро едно пентиум четворче уклучиго како HTPC и нема проблем да имаш.
Може да ми објасниш како да го направам тоа. :D

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Значи нема решение со DVD-то? Некој конвертер да најдам. ConvertXtoDVD добар е, го прима али не го чита како што треба. Со други сум пробувал дури ни да го прима не бива. Веднаш disk error и го ваѓа. :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
На компјутер не ги скока. Си ги чита супер. Не знам како некои ги чита некои не.
Ако е така тогаш употреби друг медиум и ископирај ги филмовите на поквалитетни DVD-иња со снимање на x4 брзина

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
Како алтернатива на Nero пробај го ImgBurn, бесплатен е.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Значи вака дечки дома мојот DVD некако филмовите кои ги режам ги врти т.е прескокнува некои глави пр. од 3 глава ќе иде на 5... кочи филмот по малце и.т.н. А овие филмови кој сум ги купил не ги кочи. Е сега ме интересира што програма користат тие за да го изрежат филмот? Благодарам однапред! :)
Ќе си купиш празни DVD TAIYO YUDEN и нема да ти ги прескокнува на ниеден DVD плеер затоа што нивото на C1 и C2 грешките при режење е толку мал што е еднаков на квалитетот на оригиналните DVD.Значи проблемот не е програмот за режење туку режачот односно празните DVD што ги користиш.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
А уште попаметно решение ти е да си купиш ваков плеер кој што ги чита буквално сите видео формати вклучувајки ги и оние во највисока резолуција и преку него да си гледаш филмови без да ти сецкаат.
http://www.aliexpress.com/item/NEW-...264-RM-RMVB-USB-HDMI-MMC-DivX/1021183052.html

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Ќе си купиш празни DVD TAIYO YUDEN и нема да ти ги прескокнува на ниеден DVD плеер затоа што нивото на C1 и C2 грешките при режење е толку мал што е еднаков на квалитетот на оригиналните DVD.Значи проблемот не е програмот за режење туку режачот односно празните DVD што ги користиш.
Кај да најдам вакви друже? :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Да не знаеш на кои модели/брендови DVD-иа има TAIYO YUDEN нанос? (кај нас)

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно