Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорачајте IPTV

lggit

read-only
9 март 2021
30
5
Јас лично, повеќе сум заинтересиран за спортските канали да бидат 50/60fps и евентуално македонски/ех-ју за по дома пошто планирам да ја исклучам кабловската целосно.

+1 ова највише ме нервира кај иптв што стримот е 24fps кај скоро сите мк/exyu канали.

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
+1 ова највише ме нервира кај иптв што стримот е 24fps кај скоро сите мк/exyu канали.

50 fps na exyu kanal izvoren strim NE POSTOI.. Znaci aman luge, AMAN!! Znaci ne postoi so mnooogu retki isklucoci..ZNACI MNOGU RETKI! !! Te molam ti i toj pogore i bilo koj TUKA da objavite izvoren stream od 50 FPS na eden kanal. EDEN bilo koj kanal sto e izvoren strim vo 50 fps..

Na primer 50fps HEVC imas vo telekom srbija odredeni kanali.. i toa na prsti se brojat ete otvori i vidi sam ...

Cela kablovska ili bilo sto i da gledas doma e 24-25 frejma... tie isti kanali odat vo 50 frejma vestacki krenat fps... BEZ NIKAKOV EFEKT! H264 na 50fps neli?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промена:

tigar

hello world
28 јули 2011
165
139
50 fps na exyu kanal izvoren strim NE POSTOI.. Znaci aman luge, AMAN!! Znaci ne postoi so mnooogu retki isklucoci..ZNACI MNOGU RETKI! !! Te molam ti i toj pogore i bilo koj TUKA da objavite izvoren stream od 50 FPS na eden kanal. EDEN bilo koj kanal sto e izvoren strim vo 50 fps..

Na primer 50fps HEVC imas vo telekom srbija odredeni kanali.. i toa na prsti se brojat ete otvori i vidi sam ...

Cela kablovska ili bilo sto i da gledas doma e 24-25 frejma... tie isti kanali odat vo 50 frejma vestacki krenat fps... BEZ NIKAKOV EFEKT! H264 na 50fps neli?

Во ред, ете нека нема 50фпс за нашиве овде, препорака некоја од каде земаш ти ИПТВ и дали/колку е стабилен, избор на канали и слично ?

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Во ред, ете нека нема 50фпс за нашиве овде, препорака некоја од каде земаш ти ИПТВ и дали/колку е стабилен, избор на канали и слично ?

Nemam .. sekoj den se drobi za tie 50fps ... toa bese muabetot.. nema 50fps ..

lggit

read-only
9 март 2021
30
5

Каква врска има h264 со фрејмови?
h264 може да има 50 или помалку фрејма секако важен е битрејтот,
но ако не си ќор ке видиш дека има разлика особено на спортски канали каде има брзо движење на слика на 24fps имаш артефакти на сликата а на стрим со 50fps тие артефакти на сликата ги нема.
Второ,што подразбираш под изворен стрим???
Кога користев боом тв/а1 tv lite знам дека на 50fps идеа спортските канали, и они ли вештачки upscale прават?
Добар пример за fps на иптв (кај подобрите провајдери )се арена спорт или спорт клуб а и сите словенски или usa/uk....канали идат на 50fps и разлика има во однос со каналите кои идат на 24fps.
арена и спорт клуб има кои идат на 24fps а има и такви кои идат со 50fps.
50fps3.jpg
50fps4.jpg
50fps2.jpg

Последна промена:

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Јас користев од @olikomerc,дечкото продава ИПТВ нордик.Супер беше све...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Каква врска има h264 со фрејмови?
h264 може да има 50 или помалку фрејма секако важен е битрејтот,
но ако не си ќор ке видиш дека има разлика особено на спортски канали каде има брзо движење на слика на 24fps имаш артефакти на сликата а на стрим со 50fps тие артефакти на сликата ги нема.
Второ,што подразбираш под изворен стрим???
Кога користев боом тв/а1 tv lite знам дека на 50fps идеа спортските канали, и они ли вештачки upscale прават?
Добар пример за fps на иптв (кај подобрите провајдери )се арена спорт или спорт клуб а и сите словенски или usa/uk....канали идат на 50fps и разлика има во однос со каналите кои идат на 24fps.
арена и спорт клуб има кои идат на 24fps а има и такви кои идат со 50fps.
Погледнете го атачментот 105059
Погледнете го атачментот 105058
Погледнете го атачментот 105060

Aj odnovo...

Originalen izvoren stream na 50fps e HEVC ili h265... ete otvori sam na internet i procitaj sto e izvoren stream sto e codec i se ostanato.

Toa sto si go postiral e vestacki krenat bitrate za da pagjate vo nesves ti i tie kako tebe na tie 50fps...

Na primer..Sport klub ne postoi vo 50 fps... Ne postoi neznam dali se razbirame... a ti mi postiras 50fps na vlc od sk..

Последна промена:

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Aj odnovo...

Originalen izvoren stream na 50fps e HEVC ili h265... ete otvori sam na internet i procitaj sto e izvoren stream sto e codec i se ostanato.

Toa sto si go postiral e vestacki krenat bitrate za da pagjate vo nesves ti i tie kako tebe na tie 50fps...

Na primer..Sport klub ne postoi vo 50 fps... Ne postoi neznam dali se razbirame... a ti mi postiras 50fps na vlc od sk..

Еве скриншот од ТВ канал (Астра стрим) со x264 и frame rate 50. Според мене има подобра слика од некои Full HD канали кои се емитуваат на екс-ју територија.
За екс ју канали немам појма ама за странскиве канали имаш x264 и 50 fps.
Screenshot 2021-10-11 192124.jpg

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Еве скриншот од ТВ канал (Астра стрим) со x264 и frame rate 50. Според мене има подобра слика од некои Full HD канали кои се емитуваат на екс-ју територија.
За екс ју канали немам појма ама за странскиве канали имаш x264 и 50 fps.
Погледнете го атачментот 105078

Da, podobra ima kaj Germancite.. tocno e ova... ovde prwvime muabet za balkanski kanali ...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Она што сум приметил е дека нема 50/60 фпс, макар и вештачки кренат на фудбал со англиски коментатор. Беин и еден куп арапски има. IPTV forest споделете ако најдете квалитетен канал, да се разбира коментаторот мање више.

APDesign

read-only
16 јануари 2010
41
1
Читам на форумов често се спомнува Rapid IPTV, може некој да ми каже што е разликата помеѓу Rapid IPTV и IPTV?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Читам на форумов често се спомнува Rapid IPTV, може некој да ми каже што е разликата помеѓу Rapid IPTV и IPTV?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Едното е „фирма“ другото е технологија.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Препорачајте некое стабилно IPTV.
Земав од али супер беше некое време, ама сеа почна многу често да прави проблеми.
Пиши ако си заинтересиран ќе ти дадам тест

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
MKD 561.72 | add items no channels

Еве од али проверен добар сервер
1500 ден цела година
Овој е добар сервер . Стабилно му работат голем број од програмите. Само аудиото му е доста слабо. Тв то треба на 40 да го пуштиш за да слушаш.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Овој е постабилен од тој на линкот погоре, а и има повеќе филмски канали.

Ги тестирав и 2та паралелно.
Нема лого на каналите, на некои апликации каде што логото е во прв план не изгледа баш убаво.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
*noob here

Која е океј цена за IPTV? Разгледав неколку сервиси спомнати низ темата, цената се движи околу ~8-10€ за месец. На Али најдов $20 за година.

Воедно и препорачајте од каде да купам. Последните неколку линкови од Али не работат.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
*noob here

Која е океј цена за IPTV? Разгледав неколку сервиси спомнати низ темата, цената се движи околу ~8-10€ за месец. На Али најдов $20 за година.

Воедно и препорачајте од каде да купам. Последните неколку линкови од Али не работат.
Ако ти е за SportKlub само или ArenaSport најекономично ти е Rokkr

Sent using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ако ти е за SportKlub само или ArenaSport најекономично ти е Rokkr

Sent using Tapatalk

Роккр не работи на ништо освен андроид. А и на андроид прекинуваат стримовите :/

Windows апликацијата мене ми кочи на било кој хардвер од i5-2500 со Intel HD до Рајзен 2700х со 32гб рам и RX580.

Ако знаете некоја финта кажете, морам блустакс да користам инаку.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.530
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Роккр не работи на ништо освен андроид. А и на андроид прекинуваат стримовите :/
Ако е за квалитет ништо не ги мини Rapid јас правев математика па имам Магента

Sent using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно