Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за отстранување на Samsung BiXBy BullShit

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Добар ден,

По инсталација на Andorid 9 на мојот глуп Samsung Note 8 се соочив со страшни фрустрации и заебанции од гомната кои Самсунг ги инкорпорира во оперативниот систем, а кој верувам никому не му се потребни...
Поточно се работи за едно тешко срање кое никогаш ниту го користев, ниту сакам да го имам на телефонот, ниту пак некогаш ќе го користам, а тоа е Samsung BixBy! Гомното постојано само се уклучува на Locked Screen, значи без ништо да стистнам. Додека не е иницијализирано се појавува порака со лајна "To acitvate BixBY Voice you need bla bla bla...", а откако ќе го инцијализирам, срањето на секои 5 секунди се појавува глупа идиотска икона. И во двата случаи батеријата ми ја празни за енормно брзо време. Ако го исклучам дебилниот сервис тогаш на 5 секунди се појавува дебилната порака, па исто така батеријата ми се празни со брзина на светлината, а полнењето трае вечност.
Еве како излгеда идиотската анимирана икона (буквата b во средина на горниот дел од екранот) која се поојавува на 5 секунди:
Screenshot_20190309-113149_Samsung Experience Home.jpg

Ако некој знае да помогне како да се спасам од ова срање, ќе си платам поштено. Морам да го корситам срањево дур да си купам нов телефон, а после ова нема никогаш повеќе да купам Samsung срањефон.

Благодарам

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Probaj so rutiranje na telefonot i da mu staves custom rom. Na xda developers gi imas mnogu za toj telefon , veruvam deka i bixby otstraneto od tie romovi.
Ако знаеш да го средиш, да ти го донесам, ќе ти платам за услуга. Немам време да се изчувам и да се обучувам како тоа да го направам, а гомново од телефон ми треба сега и веднаш функционално!

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.483
7.747
Скопје
www.facebook.com
Ако знаеш да го средиш, да ти го донесам, ќе ти платам за услуга. Немам време да се изчувам и да се обучувам како тоа да го направам, а гомново од телефон ми треба сега и веднаш функционално!
Немам баш искуство со самсунг телефониве. Верувам дека има дечки тука што ке ти го средат , заради тоа и ти препорачав да си ставеш некој кастом ром. А и верувам дека има многу ромови што трошат помалце батерија.
Али пред све треба да си направеш бекап на податоци бидеќи во таа постапка се бришат податоците.
Samsung Galaxy Note 8 Forum on XDA Developers

12 април 2017
1.918
1.259
Сеа кога сме тука за Самсунг, да се пожалам и јас со слично гомно.. Кај мене е со Samsung Voice, незнам како и што, али најверојатно после апдејтот на 8, згасна Google Assistant и сега со voice можам само Samsung Voice да го добијам.... Google Assistant е многу подобар..

7 февруари 2013
948
1.086
Имаш активирано негде по грешка некад со некст некст да ти слуша Ок бигзби или незнам што, знам дека ако влезеш во application menager и на сите бигзви апликации под апликации им напраиш дисејбл или clear data нема да работат додека не ги стартуваш повторно сам. А сега конечно излезе и апдејт да го ремапираш дугмето преку бигзби..
Мене ми нема излезен бигзби ниту еднаш од кога сменија со double click да се пали прво па сега ми е наместен гугл асистент на едно кликање и бигзби на 2, али вака со гласовно слушање се нема упалено никад.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Жена ми има ноте 8 и одбива да го надгради на андроид 9. "Супер ми е телефонот, не сакам нов ОС", а јас ја убедувам од љубопитство малце да го прочачкам.
Ама и @gokica (мислам), а еве и @gOJDO пријавуваат нервози со деветкава.
По се изгледа срање е а?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Добар ден,

По инсталација на Andorid 9 на мојот глуп Samsung Note 8 се соочив со страшни фрустрации и заебанции од гомната кои Самсунг ги инкорпорира во оперативниот систем, а кој верувам никому не му се потребни...
Поточно се работи за едно тешко срање кое никогаш ниту го користев, ниту сакам да го имам на телефонот, ниту пак некогаш ќе го користам, а тоа е Samsung BixBy! Гомното постојано само се уклучува на Locked Screen, значи без ништо да стистнам. Додека не е иницијализирано се појавува порака со лајна "To acitvate BixBY Voice you need bla bla bla...", а откако ќе го инцијализирам, срањето на секои 5 секунди се појавува глупа идиотска икона. И во двата случаи батеријата ми ја празни за енормно брзо време. Ако го исклучам дебилниот сервис тогаш на 5 секунди се појавува дебилната порака, па исто така батеријата ми се празни со брзина на светлината, а полнењето трае вечност.
Еве како излгеда идиотската анимирана икона (буквата b во средина на горниот дел од екранот) која се поојавува на 5 секунди:
Погледнете го атачментот 72652

Ако некој знае да помогне како да се спасам од ова срање, ќе си платам поштено. Морам да го корситам срањево дур да си купам нов телефон, а после ова нема никогаш повеќе да купам Samsung срањефон.

Благодарам
погледај во '' settings '' - '' advanced features '' - '' Bixby key '' да не си направил sign in....

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Жена ми има ноте 8 и одбива да го надгради на андроид 9. "Супер ми е телефонот, не сакам нов ОС", а јас ја убедувам од љубопитство малце да го прочачкам.
По се изгледа срање е а?
па не баш,мене ми е топ...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
По се изгледа срање е а?

Шознам, јас еве на 9ка сум и немам што да се пожалам. Нормално имам изгасено се што не ми треба и тоа е тоа.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Сеа кога сме тука за Самсунг, да се пожалам и јас со слично гомно.. Кај мене е со Samsung Voice, незнам како и што, али најверојатно после апдејтот на 8, згасна Google Assistant и сега со voice можам само Samsung Voice да го добијам.... Google Assistant е многу подобар..
apps-default apps-device assistance app-google...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.072
14.170
По се изгледа срање е а?

Android Pie за мене лично е мешавина од добро и лошо.

Ми се допаѓа темната тема. Нотификациите преку clear view маската се пософистицирани. Иконите (иако прво ми беа одбивни) и менито во сетинзите се попрегледни.

Најголема негативност која не сум се замарал да ја докажам е трошење на батерија. Иако после ресет се врати во нормала, сепак имам констатно чувство дека со Орео трошеше помалку. Да најдам време ќе го вратам на претходната верзија ако воопшто може. Чисто да споредам.

Едно е сигурно, ако сакаш наредни апдејти, мора да мигрираш сакал нејќел.

Мој совет е телефонот од жена ти да не го чепкаш се додека таа не изрази желба (видела некаде па и се допаднало и сл.).

Инаку за Биксби се согласувам со Томислав. Изгледа е активирано преку некое мени. Јас до сега еднаш не сум притиснал да видам што е тоа и никогаш само по себе не се вклучило.

28 јануари 2017
2.056
4.719
Ресен
@gOJDO, не ти треба рут, прво треба да го отстраниш од “декстоп“ (на сликата) а после тоа за тотално да го исклучиш инсталираш од плејстор: bxActions, таму имаш подесувања за ремап.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Android Pie за мене лично е мешавина од добро и лошо.

Ми се допаѓа темната тема. Нотификациите преку clear view маската се пософистицирани. Иконите (иако прво ми беа одбивни) и менито во сетинзите се попрегледни.

Најголема негативност која не сум се замарал да ја докажам е трошење на батерија. Иако после ресет се врати во нормала, сепак имам констатно чувство дека со Орео трошеше помалку. Да најдам време ќе го вратам на претходната верзија ако воопшто може. Чисто да споредам.

Едно е сигурно, ако сакаш наредни апдејти, мора да мигрираш сакал нејќел.

Мој совет е телефонот од жена ти да не го чепкаш се додека таа не изрази желба (видела некаде па и се допаднало и сл.).

Инаку за Биксби се согласувам со Томислав. Изгледа е активирано преку некое мени. Јас до сега еднаш не сум притиснал да видам што е тоа и никогаш само по себе не се вклучило.
Јас пак сосема спротивно искувство со хард ресет и чиста инсталација на 9 ката, батеријава се препороди заборавам кога сум го полнел телефонот, инаку му требаше два дена по апдејтов да се среди телефонот. Сега работи тип топ, а и со ''Биљанчето'' си правиме муабет почесто пробувам да ја научам да разбира Македонски ;).

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Топ си е деветката. Ако сакаш ремап симни си/плати си bxActions апликација. Ја користам веќе година дена без проблем.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Нека се нафати некој да му ги изгаси срањата помогнете му на човекот ви кажа нејќе да се замара и јас сум бил во такви периоди :) Ќе ви плати, ви пиша :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
@Tomislav96 Немам никаде направено ОК, ОК. Пробав и да не е иницијализирано срањето и да е. Ако не е иницијализирано тогаш нон-стоп се појавува глупата порака. Ако е инцијализирано тогаш нон стоп се појавува глупата икона. Значи без никој ништо ни да каже, ни да стисне, срањето само се појавува. Тоа со сетирањата секако го пробав, т.е. пробав се што може да се најде достапна опција поврзана со BixBy срање и со секоја можна комбинација. Срањето си постои.
Бев до FIXIT, не го средија со ресет. Ќе одам пак и ќе барам да ми инсталираат 8-ца. После ова дефинитинво Samsung никад више.

7 февруари 2013
948
1.086
Единствено решение ти е да се флешне друг фирмвер...
Мене не ме нервираат толку ваквите проблеми што се случуваат, ме нервираат што нема асално решение/гаранција/сервис од Самсунг да ме средат одма, компензираат и слично. За било каков проблек ако се деси сигурно 2 3 недели останувам без телефон.
И не е океј човек да треба сам да флешнува средува и да се матка по Фиксит и слично...

Пушти SmartSwitch и напрај си Backup на СД картица.
Отвори си Firmware download for Galaxy Note8 SM-N950F и одбери си фирмвер, провери преку Settings, About, Software information кој имаш и одбери со други иницијали, треба и без проблем и на Орео да можеш да си се вратиш, за да го симнеш фирмверот користи [TOOL] SamFirm - Samsung firmware downloader & checker алатка, далеку побрзо се симиња спрема саммобиле сајтот што е лимитирана брзина..
Пушти си один, телефонот во download mode стај го, флешни го со CSC фајлот, не со HOMECSC, и после ресторе од СД картичката со SmartSwitch

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
исти гомна се сите, ене го и шаомино има 300 апликации и некој рандом сервиси штоне сакам да ги има. Следно ќе зема некоја цигла со виндолс.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.930
8.423
По се изгледа срање е а?
Се си работи ОК, немам никакви проблеми со Биксби. Исклучете го, и нема да ве замара.

https://thedroidguy.com/2019/01/how-to-disable-bixby-on-galaxy-note-9-1092773

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640
Изгледа само ние сопствениците на шаоми a1/a2 сме благословени што имаме телефони со "чист" андроид.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв