Некој да објасни како беше постапката за конверзија на валута да ја прави банката а не пејпал?
Се сеќавам имаше пост во темава пред некое време, ама не можам да го најдам.
Edinstven Nacin Ako moze da se Rece za Primanje na Pari od PayPal vo Makedonija e PayPal account napraven tuka samo izbrana Drzava Slovenija. Podignav 50$ bash pred nekoj den na NLB Tutunska sum,no Problemot edinstven e Ako PayPal ti pobara Verifikacija deka si Drzavljanin na Drzava Slovenija tuka e problemot. i Ke go Zatvorat PayPal accountot-Nema da mozes da gi izvadis parite.
No sepak ne e ova Resenie za PayPal primanje sredstva vo Makedonija.
Ja dobiv ovaa notifikacija na mk paypal. Dali znaci deka mozam da prefrlam pari od paypal vo mkd banka so debitna ?
Погледнете го атачментот 97277
Ако ти е од друга земја акаунтот (како што ми личи), пробај. Има некој fee во секој случај.Ja dobiv ovaa notifikacija na mk paypal. Dali znaci deka mozam da prefrlam pari od paypal vo mkd banka so debitna ?
Погледнете го атачментот 97277
imam payoneer i peypal registrirani vo makrdonija. dali preku paypal registiran vo makedonija mozam da dobivam pari od stranski firmi rabota na internetДополнување:
Што треба да направам доколку имам PayPal сметка од друга држава(Словенија, Хрватска, Бугарија... итн) и сакам да отворам Македонска PayPal сметка?
PayPal го вика ова:
"PayPal allows members to have one Personal account and one Premier or Business account. However, each PayPal account must contain unique email addresses and financial information. You may upgrade your account at any time."
"Although PayPal lets you change your address when you move, you cannot change your address to one in another country, even if PayPal operates in that country. If you move abroad, you have two options. You can close your account and open a new one, or you can have two accounts -- one account in your old country and one in the new one. However, the two accounts must be of different types (premier, personal or business) and must each be linked to a different e-mail address and bank account."
-Со македонскиот PayPal може само да се купува(Personal е), со претпоставка дека досега имавте Premier акаунт(Personal+примање и повлекување пари) од друга држава, тогаш можете да си го задржите стариот акаунт и да си отворите нов доколку примате пари на PayPal. Доколку само купувате тогаш мојот совет е да си го затворите стариот и да си отворите Македонски "легален" акаунт.
Доколку не ви се ризикува тогаш едниот затворете го.
neimam payoneer i peypal registrirani vo makrdonija. dali preku paypal registiran vo makedonija mozam da dobivam pari od stranski firmi rabota na internet
Има еден туторијал на Логин системи за оваква цел, пробај можеби ќе упали кај тебе.dali preku paypal registiran vo makedonija mozam da dobivam pari od stranski firmi rabota na internet
Има еден туторијал на Логин системи за оваква цел, пробај можеби ќе упали кај тебе.
Не бев ироничен, одговорот на прашањето е дадено безброј пати во темава, но кој да чита.„Сепак, ако цените дека консултацијта може да ви заврши работа, немам можност да ве спречам да ја нарачате.“
Другари, не добивам OTP преку SMS од paypal. Чаре?
Чисто информативно, на Лајка да не ти е бројот?
Инаку најдобра, брза опција - пробај побарај ги на телефон и објасни им ја ситуацијата.
Problemot e vo Severnava banka, dali ste svesni, ovde e problemot, prilivi NE sakaat, samo odlivi moze, e Sega zaklucok sami donesete, mk nemozat da otvorat PayPal, ne mozat revolution, nemozam Leopay nemozat nisto! ovie gragani se osudeni isto kako graganite od vreme na ENVER HOGA, baraj te care na drugo mesto ovde zivot ne ide. Ne sakam vece da komentriram na Ista Tema problemot e vo Vladata I vo NBMА добро, ме интересира што е проблемот со ова ??? Мислам, 2021 година сме. PayPal во државава е од 2014 година ако не се лажам (нормално во оваква состојба како што е - само да можеш да плаќаш) и сеуште немаме опција за примање на средства. Цел свет скоро има PayPal целосно. Сите држави околу нас го имаат (со исклучок на Косово) само ние не. Каде е тука проблемот ?? На наша страна поради неисполнување на некои регулативи или сепак е на страната на PayPal, па сеуште не рачунаат за shady country ?? Не разбирам каде е застојот за ова... Огромни суми на пари може да се слеат во буџетот доколку има PayPal. Огромен број на Online бизниси може да се креираат за светски пазар, кои тука ќе плаќаат данок све... Не знам како може 2021, а сеуште луѓе се замараат со отворање Бугарски и Словенски PayPal за по кратко време да бидат блокирани...