Зависи каква е методата. Колку време трае, дали ќе го блокираат по надминатиот лимит, дали ќе бараат верификација...Колку би платиле за да дојдете до “метода“ за креирање на пејпал акаунт целосно функционален па дури и бизнис може да го направите?
Зависи каква е методата. Колку време трае, дали ќе го блокираат по надминатиот лимит, дали ќе бараат верификација...Колку би платиле за да дојдете до “метода“ за креирање на пејпал акаунт целосно функционален па дури и бизнис може да го направите?
И јас не знам како може во 2021 година да има земји каде што деца се уште умираат од глад. Ама ете како што гледаш може. Немаме ни Метро па ете живи сме. Иако е 2021.
Од која држава?Колку би платиле за да дојдете до “метода“ за креирање на пејпал акаунт целосно функционален па дури и бизнис може да го направите?
Не ми е познато.А дали е можно отварање на бугарски бизнис акаунт преку фирма регистрирана во Бугарија?
Не може да ти стигне заработка на македонски PayPal. Треба да стигне заработката кај горанзоран или некој друг, па он да ти ги даде у кеш, минус провизијата.Дали е возможно следново - ми стига заработка на македонски пејпал, но за да ги извадам, идам кај горанзоран или некој друг што вади пари (му ги префрлам на негова сметка) а он ми ги дава у кеш. Бива или вала јок ?
Мислам дека заработка може да стигне, само не може директно преку PayPal да се повлече. Може преку PayPay да подигнеш кеш преку две алтернативи: Македонски Пошти или Capital Transfer Skopje со провизија од 18€ на 1000€. Максимум преку Capital е 5000€, само не се сеќавам дали месечно или дневно.Не може да ти стигне заработка на македонски PayPal. Треба да стигне заработката кај горанзоран или некој друг, па он да ти ги даде у кеш, минус провизијата.
Не извадив ништо од контекст, ти одговорив на дел од драматизирањето дека скоро цел свет има PayPal.Види, го вадиш од контекст она кое го пишав. Темава е за PayPal тука. Нормално дека ниту без PayPal ниту без метро нема да ни биде ништо. Прашањето е во контекст, како е можно 6 години од 2014 до 2021 PayPal да биде достапен за купување, а не за примање на пари. Каде е блокадата ? Дали е на наша страна или они не блокираат...
Во брзање сум прочитал дека на членот веќе му стигнале средствата. Инаку во право си, само што проверив дека не може да се пратат средства од надворешно конто на македонски PayPal. Фала на поправката и се извинувам на сите за грешката.Ова збориш за бизнис акаунт, преку Merchant ID?
Ако пробам да пратам од шведски ПП на македонски го добивам ова:
Погледнете го атачментот 96770
Кои податоци се потребни да му се дадат на клиент за да прати пари? И кај може да се подигнат парите?Дечки Xoom е многу едноставно за кај нас доколку клиентот сака да плати преку PayPal, има тема за Xoom ѕирнете. Јас 2 пати без проблем вадев. Значи за плаќање од фирма или некој поединец клиент не ви треба PayPal, Xoom функционира и си ги вадите парите во кеш.
Меѓутоа за заработки од разни сајтови, е-продажба и слично мора PayPal.
Кои податоци се потребни да му се дадат на клиент за да прати пари? И кај може да се подигнат парите?
Ок, фала на инфо.Име, презиме и адреса од лична карта на примачот, телефонски број и имејл. Одиш, ја приложуваш личната карта и бројот на трансакцијата и тоа е тоа.
Се подигаат од RIA Money Transfer. Има многу локации за подигање, јас ги земав во Риа Лептокарија, можеш да ги провериш сите локации на Google Maps. А имаш и на нивниот сајт локации.
Јас пред 8 месеци и платив на една од Мароко (преку Fivver), околу 20 тина долари, ми креира Амерички Пејпал и ми го поврза со Пајонир, терав така неколку месеци, па ми го блокираја Пајонирот.Зависи каква е методата. Колку време трае, дали ќе го блокираат по надминатиот лимит, дали ќе бараат верификација...
Има на фб некоја група, нешто како здружение, не сум сигурен...Регулативите ни се добри, и ПејПал може да влезе во МК ако сакаат. Дали они не сакаат или треба некој од власта да ја бутне работава за да ги донесат, не знаеме. Единствено да побараме петиција за повторно да се отвори тој проблем, имаме ИТ мк како платформа која може да организира такво нешто, не знам дали има фриленсерска заедница во МК која би можела да покрене петиција и да не претставува, може проблемот е и до банките, кој ти знае.
Секој може да креира амерички акаунт и да поврзе Пејонир но проблемот иде кога ќе ти побараат верификацијаЈас пред 8 месеци и платив на една од Мароко (преку Fivver), околу 20 тина долари, ми креира Амерички Пејпал и ми го поврза со Пајонир, терав така неколку месеци, па ми го блокираја Пајонирот.
Сега ми е поврзан со TransferWise (ама мора со бг документи).
Има по fivver се’ буквално, треба само да внимаваш и не знам колку би бил спремен да платиш. Мислам може да ти средат и бизнис акаунт и многу други работи...
Нели регулативата беше најголем проблем? Од кај сега дека ни се добри регулативите? Си пробал да платиш во странство? Или да примиш пари од странство? (Инаку Србите го надминаа тоа ако не се лажам и имаат фул акаунти. )Регулативите ни се добри, и ПејПал може да влезе во МК ако сакаат.
...
Нели регулативата беше најголем проблем? Од кај сега дека ни се добри регулативите? Си пробал да платиш во странство? Или да примиш пари од странство? (Инаку Србите го надминаа тоа ако не се лажам и имаат фул акаунти. )
Засега си работи константно, не можам да ги примам како баланс, веднаш треба да ги префрлам на поврзаната банка.Секој може да креира амерички акаунт и да поврзе Пејонир но проблемот иде кога ќе ти побараат верификација
Направи ли повеќе од 1800еу во трансакции? Или една трансакција во денот поголема од 500еу?Засега си работи константно, не можам да ги примам како баланс, веднаш треба да ги префрлам на поврзаната банка.
Иначе од регистрација само бг личната карта сум ја внесил.
500 евра во ден не, но над 1800 евра да...Само автоматски ги конвертира во долари при префрлување на TransferWise.Направи ли повеќе од 1800еу во трансакции? Или една трансакција во денот поголема од 500еу?