Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

1 април 2012
1.480
982
Некој да објасни како беше постапката за конверзија на валута да ја прави банката а не пејпал?

Се сеќавам имаше пост во темава пред некое време, ама не можам да го најдам.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.624
6.895
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Некој да објасни како беше постапката за конверзија на валута да ја прави банката а не пејпал?

На ова да не мислиш?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Edinstven Nacin Ako moze da se Rece za Primanje na Pari od PayPal vo Makedonija e PayPal account napraven tuka samo izbrana Drzava Slovenija. Podignav 50$ bash pred nekoj den na NLB Tutunska sum,no Problemot edinstven e Ako PayPal ti pobara Verifikacija deka si Drzavljanin na Drzava Slovenija tuka e problemot. i Ke go Zatvorat PayPal accountot-Nema da mozes da gi izvadis parite.
No sepak ne e ova Resenie za PayPal primanje sredstva vo Makedonija.

Ова не е решение него само прашање на време кога ќе те блокираат. Не постои начин.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812

Кога плаќаш, внесуваш сумата и долу го имаш ова, клик на Change > Convert with card issuer.
pp-konverzija.PNG

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

ValentinMK

Баниран/a
21 април 2020
162
33
slusam i ja nesto deka stvarno go napravile da mozes da primas pari i da gi vadis mislam.
Мислењето е автоматски споено:

eve i kaj mene na mk paypal cudno nesto sto nema ni Balance

Атачменти

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    63,4 KB · Прегледи: 60
Последна промена:

sashka973

read-only
17 јануари 2021
2
1
Дополнување:
Што треба да направам доколку имам PayPal сметка од друга држава(Словенија, Хрватска, Бугарија... итн) и сакам да отворам Македонска PayPal сметка?

PayPal го вика ова:
"PayPal allows members to have one Personal account and one Premier or Business account. However, each PayPal account must contain unique email addresses and financial information. You may upgrade your account at any time."

"Although PayPal lets you change your address when you move, you cannot change your address to one in another country, even if PayPal operates in that country. If you move abroad, you have two options. You can close your account and open a new one, or you can have two accounts -- one account in your old country and one in the new one. However, the two accounts must be of different types (premier, personal or business) and must each be linked to a different e-mail address and bank account."

-Со македонскиот PayPal може само да се купува(Personal е), со претпоставка дека досега имавте Premier акаунт(Personal+примање и повлекување пари) од друга држава, тогаш можете да си го задржите стариот акаунт и да си отворите нов доколку примате пари на PayPal. Доколку само купувате тогаш мојот совет е да си го затворите стариот и да си отворите Македонски "легален" акаунт.
Доколку не ви се ризикува тогаш едниот затворете го.
imam payoneer i peypal registrirani vo makrdonija. dali preku paypal registiran vo makedonija mozam da dobivam pari od stranski firmi rabota na internet

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Има еден туторијал на Логин системи за оваква цел, пробај можеби ќе упали кај тебе.

Ако не си ироничен, немој, не ги терај таму ќе заглават за сите пари. Сакав објава да направам чисто за да го испровоцирам да врати на поракава, затоа што направил ново „објаснување“ за тоа како да се регистрираш успешно за бизнис акаунт. Човекот пишал прво дека само Виса на НЛБ функционирала а дека Мастеркард со сигурност не ја прифаќало... А првата објава од негова страна и првите скриншотови кај што го загреа цел ФБ е со картичка од Мастеркард (која тука ја објавив и некој член пиша дека картичката не е Македонска, goranzoran беше ако не се лажам).

Потоа пишал дека треба да влезе на глобалниот Paypal а не на оној кој автоматски те редиректира за МК корисници.

Потоа додал дека треба да се регистрира за држава Албанија и дека Paypal неможе да докаже дека не си Македонец со бизнис седиште во Албанија, a тоа било легално.o_O

Потоа додал дека шансите за блокирање на акаунтот се реални доколку не се следеле постапките негови...???

Нигде нема пишано дека таа верификација која он толку ја збори е за обична картичка, која секој може да ја направи од било која држава. Нигде нема пишано дека 102% ќе те банираат ако не им дадеш Албанска позадина.

Ме испровоцира доточниот зошто ај шо изглуми лудило и тераше инает дека измислил топла вода, па уште наплаќа консултација и со самото тоа доведува многу луѓе во заблуда (за среќа, не сме таков пазар па да заглавиме многу пари - мада и ова останува во игра па да му се згне некој).

И во однос на неговата консултација, вели дека не вклучувало техничка поддршка но сепак, цитирам:

„Сепак, ако цените дека консултацијта може да ви заврши работа, немам можност да ве спречам да ја нарачате.“

Друже ова на нашки се вика превара бе :D

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.604
3.256
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
^
Кога ќе дојде блиску лимитот ќе ти земе уште 50 евра и ќе ти рече дека треба да извадиш албанско државјанство за да фукнционира акаунтот.

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
„Сепак, ако цените дека консултацијта може да ви заврши работа, немам можност да ве спречам да ја нарачате.“
Не бев ироничен, одговорот на прашањето е дадено безброј пати во темава, но кој да чита.
И да, опциите кој што ги нуди Логин системи се возможни но со голем ризик!

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.235
Чисто информативно, на Лајка да не ти е бројот?

Инаку најдобра, брза опција - пробај побарај ги на телефон и објасни им ја ситуацијата.

На А1 сум. Има безброј поплаки на интернет. Вика да се јавам кај операторот и да дозволи пораки од кратки броеви. Ова е глупост.

Edit: завршив работа. Се логирав успешно од другиот браузер. Не знам како и зошто ама проработи без да ми бара ОТП.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
2021 е и луѓето сеуште веруваат дека може да вадат пари од paypal во МК со МК сметка.

Исто имав дискусија скоро, кога ми тврдеа дека некој тип си вадел пари од МК, им викам нема шанси, шизициве си префрлиле пари на Paypal кај типов, (најверојатно имал од старите Словенски) и овој демек да ги извади им ги земале Paypal парите, а сметката блокирана :)

Комедии.

vlado30

read-only
26 декември 2017
16
9
А добро, ме интересира што е проблемот со ова ??? Мислам, 2021 година сме. PayPal во државава е од 2014 година ако не се лажам (нормално во оваква состојба како што е - само да можеш да плаќаш) и сеуште немаме опција за примање на средства. Цел свет скоро има PayPal целосно. Сите држави околу нас го имаат (со исклучок на Косово) само ние не. Каде е тука проблемот ?? На наша страна поради неисполнување на некои регулативи или сепак е на страната на PayPal, па сеуште не рачунаат за shady country ?? Не разбирам каде е застојот за ова... Огромни суми на пари може да се слеат во буџетот доколку има PayPal. Огромен број на Online бизниси може да се креираат за светски пазар, кои тука ќе плаќаат данок све... Не знам како може 2021, а сеуште луѓе се замараат со отворање Бугарски и Словенски PayPal за по кратко време да бидат блокирани...
Problemot e vo Severnava banka, dali ste svesni, ovde e problemot, prilivi NE sakaat, samo odlivi moze, e Sega zaklucok sami donesete, mk nemozat da otvorat PayPal, ne mozat revolution, nemozam Leopay nemozat nisto! ovie gragani se osudeni isto kako graganite od vreme na ENVER HOGA, baraj te care na drugo mesto ovde zivot ne ide. Ne sakam vece da komentriram na Ista Tema problemot e vo Vladata I vo NBM

Sent from my STK-L21 using Tapatalk

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно