Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

OnePlus паметни телефони - генерална дискусија

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Субјективно. Некој користи Bluetooth слушалки и не му треба 3.5mm jack
Квалитетот на звукот неможе да се спореди ( најдобриот телефон со 3.5мм VS Wireless или USB-C Dongle Секогаш ке победи 3.5мм, најдобрите слушалки во светот се со 3.5мм)
Според твојата логика, Pocophone боље од сите стаклени тела на пазарот (iPhone, Samsung...)?
Како што нагласив тие користат Wireless Charging се признава другото е се реклама, за поправки во иднина знаеш кој ке кошта повеќе така? Секако сите користат футроли така да за мене пластика/метал Frame >>>> Стакло кое е магнет за прсти и не излгеда многу привлечно.
Небитен фактор доколку софтверот е подобро оптимизиран кај OnePlus
Да ке ти направат разлика 0.01 сек што побрзо листа страни или 3 секунди поспоро пушти игра, а во реално сценарио ОП6т ке ти грее при игри а поко има WATER COOLING и нема гајле.
Најсериозно???
Ти се потроши интернет дата си во автобус, патуваш 45 мин немаш интернет си пушташ радио.
Со опции од 128GB и 256GB ова и не е толку битно.
Ако ти е цела дата на картица и не се замараш со CLOUD, се си чуваш на една SD карта е многу полесно да се префрлиш на друг телефон

Камерата на Pocophone е повеќе од океј. Но дека тие детаљи ќе значат да биде подобра од OP6t врска нема.

Има врска се гледа на ривјуа на покофон од фотографија до фотографија тука се некаде, не е чиста победа на ОП6/ОП6т.

E колку повеќе батерија троши? Дај некоја статистика, колку троши батерија fingerprint-от кај Poco, колку троши кај OP6t.
Во ревјуа на мате 20 про, има приметлива разлика од некој саат кога ке го ислучат on-screen fingerprint reader, секогаш кога ке го пипнеш екранот ке се пали ридерот за да видиш каде му е локацијата = троши повеќе батерија макар и минимална и 20 минути нека ја намали батеријата пак многу во споредба со обичен фингерпринт ридер што не троши.

OnePlus 6T review
Pocophone F1 by Xiaomi review

Poco 94H vs OP6t 90H

Софтверот не е прашање на вкус. Софтверот кај OnePlus е светлосни години поиспеглан од тој кај Xiaomi.

Прашање на вкус, нема мерило ама ајде еве нека е побрз за милисекунди нека излгеда побрз, потечен... дупла цена???
Резултатот не ти е уопште објективен!

Сите имаме мислење,
5Т имаше повеќе иновации. за 6т not so much...

P.S. Користам Pocophone и OnePlus 5 во моментов. OnePlus-от работи за нијанса по smooth a батеријата и на двата ми држи отприлика 1.5, 2, 2.5 дена (во зависност од употреба). Значи споредба ти давам со 5-ката, а каде е 6T.

Значи имаш покофон знаеш дека за нијанса поспор и кошта дупло помалце, ама сакаш длабоко од душата ОП6т да е подобар или па те чешаат парите па сакаш да си купиш 6Т, слободно, go for it. :)

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Субјективно. Некој користи Bluetooth слушалки и не му треба 3.5mm jack

Според твојата логика, Pocophone боље од сите стаклени тела на пазарот (iPhone, Samsung...)?

Небитен фактор доколку софтверот е подобро оптимизиран кај OnePlus

Најсериозно???

Со опции од 128GB и 256GB ова и не е толку битно.

Камерата на Pocophone е повеќе од океј. Но дека тие детаљи ќе значат да биде подобра од OP6t врска нема.

E колку повеќе батерија троши? Дај некоја статистика, колку троши батерија fingerprint-от кај Poco, колку троши кај OP6t.

Софтверот не е прашање на вкус. Софтверот кај OnePlus е светлосни години поиспеглан од тој кај Xiaomi.

Резултатот не ти е уопште објективен!

P.S. Користам Pocophone и OnePlus 5 во моментов. OnePlus-от работи за нијанса по smooth a батеријата и на двата ми држи отприлика 1.5, 2, 2.5 дена (во зависност од употреба). Значи споредба ти давам со 5-ката, а каде е 6T.
Не само тоа туку камерата на OnePlus 6t е каде-каде подобра од Poko.
И Амолед VS ИПС нема споредба.

А тоа се основните параметри за да се продолжи дискусијата понатаму.

Значи имаш покофон знаеш дека за нијанса поспор и кошта дупло помалце, ама сакаш длабоко од душата ОП6т да е подобар или па те чешаат парите па сакаш да си купиш 6Т, слободно, go for it. :)
Сакам покофон со Амолед и стабилизирана камера. Толку. Основа за 2019та година.

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Не само тоа туку камерата на OnePlus 6t е каде-каде подобра од Poko.
Камерата и на Poco ме изненадува до сега. Али дека ќе биде/е боље од таа на 6t драпај си мевот муабетот :)
За нијанса поспор од 5-ката ми делува. 5-ката кој го земав 400 евра пред 4 месеци (кој сега да речеме до 350 е стигнат). А Poco го земав 22,000ден пред неполн месец. И не викам дека Poco како целина не е боље од 5-ката, но за 6t има леб да јаде гледано од сите аспекти.

И кое ти е тоа коштање дупло помалце. Си ги видел ли цените тука какви се? Башка ако споредуваш цени треба да пазиш на тоа двата да се 128GB. А не најефтината 64GB верзија на Pocophone ми ја споредуваш со 128GB на OnePlus.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Камерата и на Poco ме изненадува до сега. Али дека ќе биде/е боље од таа на 6t драпај си мевот муабетот :)

За нијанса поспор од 5-ката ми делува. 5-ката кој го земав 400 евра пред 4 месеци (кој сега да речеме до 350 е стигнат). А Poco го земав 22,000ден пред неполн месец. И не викам дека Poco како целина не е боље од 5-ката, но за 6t има леб да јаде гледано од сите аспекти.

И кое ти е тоа коштање дупло помалце. Си ги видел ли цените тука какви се? Башка ако споредуваш цени треба да пазиш на тоа двата да се 128GB. А не најефтината 64GB верзија на Pocophone ми ја споредуваш со 128GB на OnePlus.
Poco 6/128 e 21500 vo HI.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Знам колку е и од кога доби залиха мејкер. Дечкото погоре се расфрла со цени од 260 евра, затоа спомнав.
Е да, реално тешко да им споредиме цени кај нас, пошто едниот го има во продавница а другиот само по огласи, што реално неможе да се споредува.

Единствено што ме нервира кај Покото е што нема НФЦ (уствари Шаоми многу го шпараат тоа), ама генерално разликата помеѓу 6Т и Поко е преголема за да ја оправдаат со било што.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Znaci tri telefoni imam kupeno od taa stranata sto ja postirav za sporedba, kimovil.com site tri gi koristam do den denes funkcioniraat od ali express i drugi strani kako banggood, samo im pisuvam poraka da mi go pratat itemot kako gift. Kaj nas brichat so ceni poko na stranava e 16.800 za 128gb varijantata a vo mk 22k, 6T ke kosta minimum 35k plus a na stranava pisuva 525 evra. Sorry za latinica

Испратено од LEX722 преку IT.mk форум апликација

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Вчера ми стигна OTA апдејт за 9.0.2. Ноемвриски security patch, night mode, малку различни анимации при отворање и затворање на апп и нов navigation gesture за да се вратиш на минатата апп (горе и десно). Други ствари не сум приметил. Се си е ок.

CHIMPANZEE

hello world
23 февруари 2011
361
111
Скопје

Не е само нијансата во брзината, туку квалитет на изработка, екран, камера, софтверска оптимизираност и поддршка од 2 години и 3 години за апдејти (што мислам дека до сега само Google го имаше), кастомизација. Овие работи се доволни да дадам 250 евра повеќе, за телефон кој што ќе го терам 2-3 години.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Користам самсунг с7 и сакам да го сменам, би земал 6т. Мани предности да кажете за телефончето во споредба со самсунг с9? Вреди за парите?
Инаку не ми смета што нема џек за слушалки и notch-ot.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Предност на S9 е што се продава нов кај нас. И што после тоа лесно се препродава како половен.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Користам самсунг с7 и сакам да го сменам, би земал 6т. Мани предности да кажете за телефончето во споредба со самсунг с9? Вреди за парите?

Камера е подобра на s9.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

CHIMPANZEE

hello world
23 февруари 2011
361
111
Скопје

Прва ствар, ако веќе се одлучиш за Самсунгот, земи го С9+, разликата е некаде околу 100 евра, а добиваш повеќе РАМ, поголем екран, поголема батерија и две камери.

Е сега, зошто јас би се одлучил за 6Т и исто планирам да го земам за некоја недела, во споредба со Самсунгов е следново:
- Подобра софтверска поддршка и оптимизираност на подолг рок (а тоа носи и подобра батерија)
- Многу близок до stock верзијата на Андроид (веќе две итерации имам Google телефон)
- DASH charge-от е нешто неверојатно, а во мојот случај игра огромна улога

draey

hello world
15 јануари 2010
237
263
Куманово
draey's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 3700X + beQuiet! Dark Rock 4
Motherboard
Asrock X570 STEEL LEGEND
Storage
M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + Samsung 860 EVO 500 GB + 1TB WD EZEX
PSU
650W RIOTORO ENIGMA G2
RAM
32GB G.SKILL Trident Z RGB NEO
Video card
GIGABYTE GTX1660 SUPER GAMING OC 6GB
Case
Cooler Master Storm Scout 2
Mouse
Logitech G403
Audio
Phillips BTD7170
Monitor
Acer Nitro VG252Q IPS, 240hz, Full HD
OS
Windows 10 Pro
Од кај може да се набави 6т најблиску до нас? Грекос, Блгарија? Го има некој купено сеуште, и по која цена може да се најде. Исто така дали ќе работи на наша сим картичка верзијата земен од Т-мобиле од УСА, конкретно од Вип?

Викса

lurker
12 март 2011
573
690
Тој од уса е кодиран само за Т Мобиле во УСА и тука нема да ти работи осим ако не ти дадат код да го отклучиш. Истотака тој модел е со 1 сим другиот слот е блокиран и ако сакаш да му правиш рут ќе се изнамачиш со кодот од бутлоадерот бидејќи Т Мобиле во УСА правеле проблем.

Venom46

hello world
12 јуни 2018
70
54
Здраво дечки,ве молам за брз одговор.Нарачав денес 6Т и ми вика estimated delivery 26 ноември,и го нарачувам преку другарче кое е во странство.Проблемот е во тоа што летот му е баш на 26ти ноември и се плашам дека може и покасно за ден да стигне па да испаднат паритe за џабе фрлени а и телефонот.Што мислите,паметно ли е да го cancelnam orderot?

Испратено од SM-J500F преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно