Ако си во финансиска можност стави уште 4. Chrome знае да се расфрли со RAM (како ќе ти се падне) и да троши добри 2~2,5 GBДали има потреба од 8 гига рам на лаптоп со win8 или доволно ми се 4?
Ako ne si se snasol so ram do sega jas imam moduli od po 4gb kingston hyperx fury 1600mhz Ne se koristeni NOVI... 1500 denari edna...Кај да најдам Kingston 4GB DDR3 1600Mhz HyperX...Се испотрошено...
или предложете некоја таква меморија до 2000ден.
Ги произведуваат во повеќе бои да има разни опции за тие што внимаваат на естетика. Пример Asus RoG матична убаво личи со црни или црвени рам плочки.Дечки ај ако има некој искуство со овие рам мемории и што е финтата со боите црвена и плава тоа не ми е јасно, и дали има разлика помеѓу овие и Corsair исто така ги има во различни бои.
Сакам да го појачам компјутеров, 2009 ми е ама со тоа што користам и играм сосема доволен ми е дур не земам нов. Моментално имам 2ГБ ама не ми е доволно, особено со Хромов што цела меморија ми ја јаде.
Препорака колку да му додам, 1гб или 2гб рам? Пошто на сајтов пишува дека повеќе од 3гб не е препорачливо, не знам зошто.
Дали има некој на старо да продава рам од 2гб за конкретнава матична и колку пари. Или каде е најевтино да барам. PC2-5300 DDR2 изгледа бара.
Intel Pentium Dual-Core E5200 2.50GHzШто процесор имаш? матичната ти подржува до 4 GB највише,тоа таму ти пишува дека 32 битниот windows нема да ги препознае сите 4 GB рам па ке мора да инсталираш 64 бит windows,
Епа зимај додека има уште ддр2 и ставај после 64 бит win ако можеш и некое подобобар процесор да најдеш 4 јадрен и на коњ сиIntel Pentium Dual-Core E5200 2.50GHz
Прашував по продавнициве, околу 1000ка се 2гб.
Хаха, каков процесор. Нека рока додека трае компјутеров, и онака е антика, тогаш нова конфигурација ќе се прави.Епа зимај додека има уште ддр2 и ставај после 64 бит win ако можеш и некое подобобар процесор да најдеш 4 јадрен и на коњ си![]()
Со рам нема ништо да убрзаш исто ке биде се, за убрзување ти треба процесорХаха, каков процесор. Нека рока додека трае компјутеров, и онака е антика, тогаш нова конфигурација ќе се прави.
Туку работата е додека уште работи како швајцарски сат малце да го убрзам со рамов, оти само Хром ми зима многу меморија.
Значи може 64 бит?
и париСо рам нема ништо да убрзаш исто ке биде се, за убрзување ти треба процесор
Зголемување на рам и те како ќе ти смени многу (поготово од 2гб на 4) така да зимај и немај гајлеНа лаптопот имам intel i3 2350M 2.30Ghz, и нема некоја разлика у брзина т.е има вака кога го користам за интернет и филм. А за игри некако побрз и подобар ми е овој. Пример Witcher кецот нејќеше ни да се вклучи на лаптопот, си пишуе requirments not met а на овој си вози без да сецне. Така да мислам со Рам ќе го убрзам малце, и ќе можам Хром, Стим и Спотифај да уклучам у исто време, вака нема шанси, ако ми е се пуштено, за да го отвори Хромот ќе треба минута да чекаш.
Ако почнам се да му менувам, не ми се исплати, подобро нов компјутер да земам, а за то пари немам.
Ќе ја намали на соодветната херцажа и нема да имаш никаков проблемшто ќе се случи ако стаам рам од 1866 mhz на матична што подржува рам до 1600 mhz?
е па во тој слчај ќе си земам од 1600 hz и така и така се малце поевтиниЌе ја намали на соодветната херцажа и нема да имаш никаков проблем![]()
Така поарное па во тој слчај ќе си земам од 1600 hz и така и така се малце поевтини