Sludge.Factory
Баниран/a
Сеа во тешка дилема сум. Проблемот е само што го купив напајањево, три месеца нема.
што процесор имаш ? ако не ти е оверклокиран, со тдп 65/75 вати, доволно ти е 650ката
Сеа во тешка дилема сум. Проблемот е само што го купив напајањево, три месеца нема.
8700k Intel, stock е моментално.што процесор имаш ? ако не ти е оверклокиран, со тдп 65/75 вати, доволно ти е 650ката
Фала на одговорите. Картицава ќе ја имам нареден четврток па ќе видам дали ќе има проблеми.
Фала на одговорите. Картицава ќе ја имам нареден четврток па ќе видам дали ќе има проблеми.
И повеќе од доволно за конфигурацијата која ја имашЌе биде ли доволно напајањето што го имам EVGA GQ 650W gold+ за 2080ti Xtreme?
Сегде по нетов различно кажуваат.
Погледнете го атачментот 69988
Во ниту еден случај не ти препорачувам (и не би си играл) со оваа картица на твоето напојување. Имаш последна серија графичка која е 1400 евра (од прилика) и напојување кое не е ни 70 евра (претпоставувам).
Никаде не видов графичкава да троши под 400W на Full Load.
Тоа е за цел систем. Самата 2080ti е под 300W.
Кај мене од 280W никад повеке не повлекла,со 120% power limit.Мислам дека си нешто грешка.1080ti троши 340-350, проверено. Чудно оваа да е под 300W.
Секако, 650W е кнап.
Јас имав 550W Cooler Master, тераше 2 х 580 во Crossfire. Ја донесов 1080ti, морав во Afterburner да ја ставам на 70% power инаку гасеше цел систем
Сега на EVGA 750 ми е таман.
Кај мене од 280W никад повеке не повлекла,со 120% power limit.Мислам дека си нешто грешка.
При гејминг троши 250w според графиконов на tom's hardwareКо што кажав![]()