Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.154
- 16.247
Не дека не се сложувамThe geekiest of geeks. Па да, кога ќе видиш и они се едиснтвени со "егзотични" производи, а да ги имаат на лагер.
Не дека не се сложувамThe geekiest of geeks. Па да, кога ќе видиш и они се едиснтвени со "егзотични" производи, а да ги имаат на лагер.
Потфрлија во последно кога Анхоч ги претекна на пазарот со новите NZXT ладења. Колку и да сакав да земам од Нексио не ми се чекаше и морав од Анхоч да купам.
Не дека не се сложувамама па и не се сложувам. Проблем е и со лагер а мене лично ми е и проблем на изборот на брендовите, ама не се бунам
битно стално проверувам кај нив.
Може и претходно Анхоч биле официјални дистрибутери за Македонија - па да трескам глупости.
Нексио биле оригиналните и први добавувачи на NZXT во МК. Претходната година ги добавуваа и Анхоч бидејќи се крена популарноста на брендот кај нас. Анхоч ПРЕТПОСТАВУВАМ видоја дека им се продава NZXT па решија да земаат директно, а не преку Нексио.
Не знам, јас мислам дека е подобро сајт да направат xDDИзвинете што се умешувам, ама не е подобро ценовников да го има на Google Docs па да се изменува во реално време, вака некако со фајлови што знам. Плус има милион опции за корегирање, па дури и коментирање на истиот производ (пр: колку има залиха, итн..).
Последно коа бев до кај нив ми спомнаа дека се работи на вебсајт со онлајн продавница. Повеќе од тоа не знам.
Јас кога земав компоненти, ми кажаа наводно при крај се со е-продавницатаГосподе боже. Зар во денешно време на сите поволности за каталогизација и поедноставување на датабази со квалитетно UI и search опции мора да читаме Excel Spreadsheet. Очите ми истекоја. Дајте по некоја стотка да собериме да им платиме веб страна на Нексио.
Јас кога земав компоненти, ми кажаа наводно при крај се со е-продавницата![]()
А зошто би прикажале состојба на магацин и што би било различно од сега со ексел, ако истите податоци се пласираат на различен начин?Исто беше и пред 2 години.
Што сте запнале за веб страна. Си знаат они дека ако прикажат состојба на магацин, ќе станат неозбилни играчи на пазарот со неколку производи во понуда и по неколку (2-3) парчиња од нив.
Добрата пракса кај нив е што почесто набавуваат залихи од Белград.
А зошто би прикажале состојба на магацин и што би било различно од сега со ексел, ако истите податоци се пласираат на различен начин?
Мораше да се фрлиш ласта во темава, ама коментарот ти е nose-first.
Слободно може да попијам санкција за ваков пост, ама вреди.
На ова ќе те оставам сам да си одговориш, а ако некој разбира што сакаш да кажеш, нека ти помогне. Сметај го како наградно прашање што сам си го постави.Имам чувство дека во твојава порака ми го ограничуваш правото да изнесам свое мислење во оваа тема.
Мислам дека и порано сум го коментирал само-рекламирањето на дотичната фирма, овде на форумов.
Санкциите им ги оставам на тие што нејасно ги напишале правилата за користење на форумов.
Да ти одговорам, бидејќи не си се погрижил да го разбереш коментарот:
Целта на веб страната е прикажување што може да се купи од одредената фирма.
Залихата на производи што се продаваат, како и цената, треба да биде редовно ажурирана.
Залихата на производи се складира во магацин? Сметководствено така се изразува залиха, т.е. стока спремна за продажба?
А што би било различно од сега со ексел, мислам дека не ти е соодветно прашањето, како да не си ја читал оваа дискусија на форумов.
Овде, на форумов, секоја втора порака е дали некој има најнов ценовник на ова или она од дотичната фирма.
Со веб страна, оваа дискусија можеби ќе замре а, можеби ќе добие нова димензија.
Еве прашања од мене до тебе, за истава тема:
Колку чини во денари, евра, попуст при набавка на хардвер, една порака за фалење, рекламирање на дотичната фирма?
Колку чини во денари, евра, попуст при набавка на хардвер, една порака за критикување и омаловажување на НЕ истомисленици со сопственикот (сопствениците) за начинот на рекламирање на предметната фирма?
Колку чини во денари, евра, попуст при набавка на хардвер, немање свое критичко мислење?
На која веб страна на произведувач (освен Asrock и G.Skill) на производ што го продава наведената фирма е наведен статусот на наведената форма? Мислам на дистрибутер, продавач, сервисер или било кој друг? HP, Seagate, Western Digital, Intel, AMD, Toshiba, Hitachi, Crucial, Sandisk, MSI, LG ???
На ова ќе те оставам сам да си одговориш, а ако некој разбира што сакаш да кажеш, нека ти помогне. Сметај го како наградно прашање што сам си го постави.
Луѓето се истите кои ја препорачуваа и нивната претходна фирма.
А за тоа нексио ценовник е бесплатно бумпање и реклама на ит форум. Како инаку ќе се прај муабет.
Не е само Cika, доста луѓе на форумов ги препорачуваат Нексио. Ако Нексио им плаќа на сите тие членови да ги рекламираат преку форумов - не знам кај би им бил крајот. Едноставен е одговорот, исто како ти што си имал добро искуство со AxelPhoto и го препорачуваш на форумов, луѓево имале добро искуство со Нексио и ги препорачуваат. Тоа е тоа.
Не дека ги бранам или ги застапувам нив. И Нексио си имаат одредени маани. Само сакам да ти го доловам моментот, дека и ти го фалиш Аксел и (ваљда) не си платен од него.
Едит: Не ме сфаќај погрешно, не сакам лично да те нападнам. Само ти го побивам мислељето.
Каков е проблемот со правилата? Што е нејасно? Да знаеме да ги разјасниме ако има основа за тоа, секако.Санкциите им ги оставам на тие што нејасно ги напишале правилата за користење на форумов.
Тебе ништо не може да ти се протне низ темиве а да не прочиташ.Каков е проблемот со правилата? Што е нејасно? Да знаеме да ги разјасниме ако има основа за тоа, секако.
Контактирај ги бре на фејсбук/меил не ми глуми бизнисмен да поразговараш по тел приватно баче сепак е поголема нарачка треба да се чујам да средиме.Дали има присутен некој на форумов вработен/сопственик во Нексио или било што и негов контакт. ? Ми треба да поразговараме за прилично поголема нарачка и можност за плаќање на рати.
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден