Сигурно не е моето, мене таблите ми се со HODL RVNЕдно Ламбо за малце ке ме изгазеше .. Му запишав регистрација .. RX 580-8G
Се моли чесниот 'копач' да се јави да му се извинам![]()
Сигурно не е моето, мене таблите ми се со HODL RVNЕдно Ламбо за малце ке ме изгазеше .. Му запишав регистрација .. RX 580-8G
Се моли чесниот 'копач' да се јави да му се извинам![]()
И на LHR верзиите скокна цената...Графички пак нема цените нагоре полека ништо од намалување
Испратено од M2007J3SG преку IT.mk форум апликација
И на LHR верзиите скокна цената...
Тебе врапчето ти шепка само кога има поскапувања, дај удри му таму две три воспитни исто така навремено и ажурно да ти шепка кога паѓаат цените.Ај честито ново поскапување на графичките картички...Едно врапче ми шепна дека ќе биде голема криза за било каква VGA. Кој искористи летово да си купи LHR по „нормални“ цени искористи, другите можат да плачат и кукаат како и до сега.
Ај честито ново поскапување на графичките картички...Едно врапче ми шепна дека ќе биде голема криза за било каква VGA. Кој искористи летово да си купи LHR по „нормални“ цени искористи, другите можат да плачат и кукаат како и до сега.
Лично никогаш не би на конзола, али исто така никогаш не би купил карта +50-100%+ од МСРП цена.Јас пак имам чувство како да отрпнаа луѓево и се повеќе се наклонети кон гејминг на конзоли. Од она што можам да забележам, голема директна штета имаат производителите на монитори - сите тие 144/240Hz кој ќе ги купува кога нема на што да ги „вози“.
Веќе не гејмам толку, инаку no brainer е да си земеш PS5 за 40к со 2 игри и гејмпад наместо да се глупираш и да чекаш графички.
инаку no brainer е да си земеш PS5 за 40к со 2 игри и гејмпад наместо да се глупираш и да чекаш графички.
Лично никогаш не би на конзола, али исто така никогаш не би купил карта +50-100%+ од МСРП цена.
Ќе си чекам 2-4 години за нов апгрејд. И да во право си, моментлано играм на 240фпс 240хз монитор али имам баѓи dips каде што се осеќа лагирање при мувмент.
Си го гледал ама Seth Curry.Интересно, го гледав Steph Curry како го склопува својот прв ПЦ и според него не знаел дека постои Гејминг ПЦ туку само конзола, додека кај нас беше обратно конзолите беа ретки а пцто беше по застапено, на прсти се бројат луѓето кои имаат играно Хало кец на ОГ иксбокс кај нас. Голема разлика е каде си пораснал и со какви гејминг навики.
Можда, моето познавање на Нба играчите е крајно лимитет, посебно ако не е некој популарен.Си го гледал ама Seth Curry.
Мислам дека си во заблуда. Напротив многу повеќе луѓе се одлучија за гејминг компјутери (со скапи нови и половни графички картички) наместо да чекаат со месеци за конзола.Јас пак имам чувство како да отрпнаа луѓево и се повеќе се наклонети кон гејминг на конзоли.
Не би се согласил, генерално има голем недостаток од монитори и цените се покачени на ефтините модели, а на старите поскапи модели си седат на статус кво иако по година-две откако се излезени треба поприлично да паднат.Од она што можам да забележам, голема директна штета имаат производителите на монитори - сите тие 144/240Hz кој ќе ги купува кога нема на што да ги „вози“.
Имаше една улична поговорка од соседството „Мислити и срати и цвече брати ни је исто“.Веќе не гејмам толку, инаку no brainer е да си земеш PS5 за 40к со 2 игри и гејмпад наместо да се глупираш и да чекаш графички.
Конкретно син ми има хај-енд PC и доби PS5 за крај на школска година. На почетокот кога го доби PS5 играше на него наместо на PC еден месец дур му помина меракот, па повторно се врати на PC и ретко кога го уклучува PS5(обично кога ќе му дојдат другарчиња на гости). PS5 не е воопшто замена за гејминг PC.Секако дека постојат индивидуални случаи кои никако нема да преминат на конзола, ама тоа е генерално во нашево поднебје поизразено, убаво долови @Enquito . Ако зборуваме за класична понуда и побарувачка, кога ќе снема понуда или цените ќе отидат во вис, почнуваат да се гледаат достапни алтернативи.
Од аспект на гејминг, конзолата е перфектна алтернатива за прескапите компјутери. Во минатото можеше да се направи паралела во стил „ама и за работа ќе го користам“, но во денешно време за парите за една графичка ќе земеш конзола и пристоен PC за се освен рендерирање/3D моделирање. Не гледам причина на глобално ниво да се трпат овие цени, едноставно ќе се конвертираат (барем за оваа генерација) се повеќе конзолашки гејмери.
Не шепкаат тоа. Обично кога се поскапува се шепка за да има помалку плачки.Тебе врапчето ти шепка само кога има поскапувања, дај удри му таму две три воспитни исто така навремено и ажурно да ти шепка кога паѓаат цените.
Xbox е уште подобра куповина. Бејзикли истите игри како на ПЦ.Јас пак имам чувство како да отрпнаа луѓево и се повеќе се наклонети кон гејминг на конзоли. Од она што можам да забележам, голема директна штета имаат производителите на монитори - сите тие 144/240Hz кој ќе ги купува кога нема на што да ги „вози“.
Веќе не гејмам толку, инаку no brainer е да си земеш PS5 за 40к со 2 игри и гејмпад наместо да се глупираш и да чекаш графички.
1) За да го купиш за 40к PS5 со 2 игри или контролер и игра се чека со месеци. Јас мојот го платив 43К без контролер и без игри за да не чекам. Потоа по некој месеци стигнав на ред, па го купив за 40К и го продадов.
А на ПЦ беспари ли ги даваат?Сите игри за PS5 се со плаќање
Ова за кого како, и за која игра како. Повеќето игри се играат подобро на контролер.Играње на PS5 онлајн нема врска со играње на компјутер
Мислам дека си во заблуда. Напротив многу повеќе луѓе се одлучија за гејминг компјутери (со скапи нови и половни графички картички) наместо да чекаат со месеци за конзола.
Не би се согласил, генерално има голем недостаток од монитори и цените се покачени на ефтините модели, а на старите поскапи модели си седат на статус кво иако по година-две откако се излезени треба поприлично да паднат.
Имаше една улична поговорка од соседството „Мислити и срати и цвече брати ни је исто“.
1) За да го купиш за 40к PS5 со 2 игри или контролер и игра се чека со месеци. Јас мојот го платив 43К без контролер и без игри за да не чекам. Потоа по некој месеци стигнав на ред, па го купив за 40К и го продадов.
2) Сите игри за PS5 се со плаќање. Еве лично јас за 3 месеци имам потрошено повеќе од 40К денари за игрите за PS5. Покрај тоа имам потрочено уште над 40К денари за слушалки, чарџинг док, контролер и (сеуште неможно да се употреби) Samsung 980 Pro 2TB. Практично имам дадено над 2000 евра за PS5 колку што и чини еден солиден гејминг компјутер.
3) Играње на PS5 онлајн нема врска со играње на компјутер, ова од искуство на син ми кој има PS5 (и го игра на 120Hz 77" OLED g-sync/freesync TV) и хај-енд гејминг PC(R7 5800X, RTX3080, 32GB RAM, 240Hz IPS 1ms). Не зборам за графика, туку за искуството со тастатура+глушец vs контролер.
4) PS5 е сеуште во бета состојба со бедните 660GB простор кој е доволен за неколку игри, па така ако сакаш да играш нешто друго мораш да бришеш, па наново да инсталираш и даунлоудуваш што е огромна фрустрација. Посебно е фрустрација што заедно со PS5 и додатна опрема, купив и Samsung 980 Pro 2TB со ладилник кој сеуште седат во фиока и чекаат фирмвер кој ќе овозможи дополнителен простор на PS5-ката.
Конкретно син ми има хај-енд PC и доби PS5 за крај на школска година. На почетокот кога го доби PS5 играше на него наместо на PC еден месец дур му помина меракот, па повторно се врати на PC и ретко кога го уклучува PS5(обично кога ќе му дојдат другарчиња на гости). PS5 не е воопшто замена за гејминг PC.
Не шепкаат тоа. Обично кога се поскапува се шепка за да има помалку плачки.
Не биди смешен. Дај јави се и прашај ако сега се пријавиш кога да очекуваш да ти пристигне.Има сеа на недела две залиха редовна, бајати ти се новините.
Да. Во Македонија(и во повеќе од 2/3 од светот- Кина, Индија, Русија и т.н.) се играат кракувани игри на PC, a такви игри за PS5 сеуште нема.А на ПЦ беспари ли ги даваат?
Најомилен лик на форумов си ми ти за натегање.Мислам дека оној кој е во заблуда тука си ти. Значи да резимираме, извори за овие заклучоци кои ги нафрли тука се:
Да и е непристрасен, па така може да каже искуство и со едно и со друго во 1:1 однос.Син ти кој има гејминг PC и PS5
Неколку? Сигурен сум дека во нашата продавница комуницираме со многу повеќе луѓе на тема купување на ПЦ/конзола за играње одошто ти.Неколку луѓе (може и десетици или стотици) што купувале компјутерска опрема од твојата продавница
јас мислев дека се познавам, ама ете изгледа стварно сум у заблуда и еве ти ме одблудуваш. Ти благодарам.Бидејќи си „негејмер“,
Молам? Дај посочи ми пример кој што е валиден??да ти доловам неколку работи:
Смешно е што си спукал 2000 евра за ПС5 во 3 месеци, едноставно тоа не се случува во стандардни случаи. Твојот пример воопшто не е валиден.
Хахаха, ок. Дека зборуваше од лично име, па и спомна цена од 40К, значи за у странство си зборел.Кога зборуваме за оригинал вс. пиратерија, не го зимај затворениот круг за Македонија - прошири го на глобално ниво. Никој не споредува PC vs конзола базирано на пиратерија како предност.
Играње онлајн како концепт не зависи од 120HZ OLED/g-sync/freesync, ретки случаи. Најпопуларните онлајн игри може да ги пуштиш на тостер и да се забавуваш
Забавата не зависи од FREESYNC/ТЕСТАТУРА/МАУС, туку од самата игра (онлајн или офлајн).
WOW. Јас не би сакал да те коментирам тебе, коментирам некои од твоите ставови/мислења каде ќе се најдеме во дискусија, ама и тоа нема поента ако дискусијава се сведува на лични квалификации. Патем, моите ставови се од лични искуства, за разлика од твоите. Пошто нели немаш ниту модерна хај-енд графичка картичка ни ПС5, а најверојатно не ни си играл на хај-енд ЦП и ПС5 (СО 120Hz g-sync/freesync телевизор) за да имаш претстава за темата на која дискутраш.Овие аргументи се типични PC Master race муабети, само кога те читам повеќе ми изгледаш како Nvidia spokesperson отколку форумџија што збори со некои аргументи од личен аспект.
Важи. Ете ти што за разлика од мене, немаш ни PS5 ниту хај-енд гејминг ПЦ, ама затоа имаш допирни аспекти со гејмингот, за разлика од мене кој цело време имам бар еден хај-енд гејминг компјутер и PS5 и на кои играм и сум играл. Свака част!Немаш допирен аспект со гејмингот, така што да дискутираме јас и ти за PC vs. конзола е залудно -
Важи.ти си ентузијаст и затоа се расфрлаш со компонентиве и хардверските карактеристики, демек гејминг без 240Hz и тестатура/маус не е тоа тоа...
Од аспект на гејминг, конзолата е перфектна алтернатива за прескапите компјутери.
- Играње онлајн како концепт не зависи од 120HZ OLED/g-sync/freesync, ретки случаи. Најпопуларните онлајн игри може да ги пуштиш на тостер и да се забавуваш
- Забавата не зависи од FREESYNC/ТЕСТАТУРА/МАУС, туку од самата игра (онлајн или офлајн).
Не биди смешен. Дај јави се и прашај ако сега се пријавиш кога да очекуваш да ти пристигне.
Ама има втора рака игри колку сакаш. Новите и добрите игри за пц или не искачаат, или месеци подоцна. Види Валхала, рдр2 и слични. Плус имаш гејм пасови, бандли, не е веќе како на времето. И ја сум ПЦ ентузијаст ама замина времето на гејминг на пц. Никој не е будала да дава 1500 евра за мидрејнџ картици вишеДа. Во Македонија(и во повеќе од 2/3 од светот- Кина, Индија, Русија и т.н.) се играат кракувани игри на PC, a такви игри за PS5 сеуште нема.
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
EXTRALINK FITNESS VIBRATION PLATFORM, MOONWALK SPINMOVE, BLACK
4.640,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден