Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Moneybookers

djolesk

read-only
4 јули 2009
5
0
Znaci zamoluvam nekoj da mi odogovori pojasno za verifkacijata, koj uspeal da verifikuva i koj stvarno znae. Znaci neka kaze od koj sajt ja gledal vrednosta na valutata i dali treba da se gleda vrednosta na valutata od denot koga ti povlekle odredena suma???????Zatoa sto sekoj den se menuva evroto dali za denot koga ti povlekle da se konvertira ili toj den koga vnesuvas sumata koja ti e odzemena. VE MOLAM ZA ODGOVOR

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
како може кој ден внесуваш колку ти е одземено
може ти после неколку дена да внесеш

а пресметуваш по курс кој бил за тој ден по курс од НБРМ
значи денот кога ти биле одземени

djolesk

read-only
4 јули 2009
5
0
Fala ti mnogu i ova samo ne mi e jasno zasto nejkam po vtor pat da ja pogresam sumata. Kupoven Prodazen Sreden? So koe da ja dobijam sumata.

japan_6

read-only
8 септември 2008
24
2
Fala ti mnogu i ova samo ne mi e jasno zasto nejkam po vtor pat da ja pogresam sumata. Kupoven Prodazen Sreden? So koe da ja dobijam sumata.

Ја зимаш картичката и ја вртиш одпозади, гледаш над црната лента Customer service: 3219-517, се јавуваш на тој број и прашуваш која сума во евра ти е одземена од MoneyBookers, немора да чекаш извештај да прерачунуваш итн...

djolesk

read-only
4 јули 2009
5
0
Фала за помошта све се заврши и би сакал уште на едно прашање да ми одговорите. Значи кога правам withdraw на картицата на акаунтот на moneybookers пишува дека е извршена трансакцијата е сега се уште тие пари не се легнати на сметката. Колку треба време да пројде за да се префрлат парите.

japan_6

read-only
8 септември 2008
24
2
3-5 дена, доколку не ти стигнат за 5 дена прати им Support ticket.

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
Сакам да прашам нешто во врска со Moneybookers. Значи отворив акаунт, го внесов бројот од сметката, ми подигнаја случајна сума на пари од картичката и сега треба да ја верифицирам.
Сакам да прашам, според која курсна листа да пресметам, според НБРМ или Уни Банка (од таму ми е Visa картичката) и според кој курс, дали според куповен, продажен или среден ?!

Ве молам за брз одговор.
Поздрав!

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Колку и да сметаш нема никад да пресметаш точно. Јави се во банката во оделот за подржка и прашај ги. Тие знаат точна сума во долари.

Bobby

read-only
14 септември 2008
36
14
Дечки ајде малку помош ако сакате.
Не сум работел досега со Moneybookers. Денес извадив VISA Electron od NLB. Ме интересира како да ја внесам картичката на акаунтот од Мoneybookers. Треба да го внесам 16цифрениот код од картичката??
Пробав внесив но ми правеше некои проблеми:(

reng

lurker
13 август 2007
683
19
На местото каде што пишува card number го внесуваш целиот 16 цифрен број, ја пишуваш датата кога истекува картичката и позади ја вртиш картичката и го пишуваш тој трицифрен број, по ова ако си го внел точно името и презимето не би требало да ти прави проблем.:bravoska:

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
На местото каде што пишува card number го внесуваш целиот 16 цифрен број, ја пишуваш датата кога истекува картичката и позади ја вртиш картичката и го пишуваш тој трицифрен број, по ова ако си го внел точно името и презимето не би требало да ти прави проблем.:bravoska:

И ако ти е дебитна картичката треба да имаш околу 180 денари на сметката, тоа е макс сума која ја повлекуваат за верификација на картичката.

procurer

read-only
27 септември 2009
9
0
A sto treba da se odbere koga se verificira kartickata od nlb tutunska banka
gaming purposes ili non-gaming... bidejki nekoi banki zabranuvaat transakcii od online gaming...

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Тоа е твој избор и важи само за moneybookers. Односно те прашува парите кои ќе ги повлечеш од картичка на манибукерс сметка, дали ќе ги користиш за игри или не.

POSTAROT09

read-only
30 септември 2009
2
0
Имав картичка од Тутунска ама ја зафркнав работата со регитстрирањето и сега не можам да се регистрирам со таа картичка.Дали може некој да ми каже од каде да извадам нова картичка која со сигурност може да се регистрира на moneybookers.Би сакал одговор од некој кој префрла пари со картичка од друга банка а да не е тутунска.фала

procurer

read-only
27 септември 2009
9
0
Имав картичка од Тутунска ама ја зафркнав работата со регитстрирањето и сега не можам да се регистрирам со таа картичка.Дали може некој да ми каже од каде да извадам нова картичка која со сигурност може да се регистрира на moneybookers.Би сакал одговор од некој кој префрла пари со картичка од друга банка а да не е тутунска.фала

Kako ja zafrkana rabotata so registriranjeto, pa sega da ne mozes da se registriras so taa karticka. Kartickata sluzi za verificiranjeto samo i posle za podiganje i vnesuvanje pari na MB.

POSTAROT09

read-only
30 септември 2009
2
0
Па 3 пати го згрешив кодот за верифицирање а имав грешка во презимето и не можев да го сменам па поради тоа не можев да уплатам пари за верифицирање.Така да не можам да ја верифицирам картичката со тој акаунт.Пробав да направам друг акаунт ама не ми ја прифаќа картичката бидејќи вееќе еднаш сум пробувал.Иначе вадам пари преку картичката ама мислам не е легално и нон-стоп ми се јавуаваат од банкаата ова она:D.Па сеа да ми кажите од кај да извадам картичка преку која со сигурност ќе можам да повлечам пари од коцкање.Или да ја откажам оваа од тутунска па после некое време да им побарам нова.:D

Freddy

read-only
2 јуни 2009
15
0
Како можам да направам трансфер на средства од moneybookers на paypal ?
Фала.

Bobby

read-only
14 септември 2008
36
14
Пробав да ја верифицирам картичката од NLB на Mоneybookers, и ми пишува дека не можат да повлечат пари од картичката.
Отидов во банка да прашам што е проблемот и ми рекоа дека проблемот е до сајтот, иако Moneybookers се многу понапред од нив.:LOL:
Помош????

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
Сакам да прашам во врска со верифицирање на bank account на Moneybookers. (Не сакам да поврзувам со картичка, покомплицирано е за верификација). Значи имам девизна сметка во USD од Стопанска банка, и сакам да ја поврзам на сметката од Moneybookers (која ми е исто во USD). Е сега, како оди верифицирањето на сметката? Читав нешто, дека треба да ти стигни на домашна адреса некој верификационен код, така е?

Ве молам за брз одговор! Однапред благодарам!

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Покомплицирано е да додадеш банк акаунт отколку да верификуваш картичка.

За сметка треба да пратиш сума поголема од 10 долари на Сметката на moneybookers со референт на твојот број од акаунтот. Инаку за да примаш пари на сметката нема потреба за верификација, само внеси го IBAN бројот од стопанска банка и парите ке ти стигаат. Од мое лично искуство парите на сметката ми стигнаа после 2 недели, додека на картичка ми стигаат за 3 дена.

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
@Extremex

Сметката на Moneybookers планирам да ја користам само за повлекување на пари, не за плаќање. Пак ќе морам да уплатам сума?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно