Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Moneybookers

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Значи верификацијата за сметка е потребна само за да ти се зголеми лимитот на трансфер што можеш да го направиш. Мојата не е верификувана а парите ми стигнаа на сметка.

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
@Extremex

Значи вака, да резимираме. Регистрирам bank account со swift код и IBAN, и толку?! Веднаш можам да ја користам Манибукерс сметката?

Бај д веј: Не ми треба многу голем лимит. >1500$

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Да, така. Доколку ти се точни информациите ќе ти се регистрира и можеш да префрлаш пари. Само проблемот кај мене е што чекав 2 недели додека да ми стигнат, само еднаш имам префрлено до сега.

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
@ЕкстримИкс :)

Фала многу за инфромациите. Мислам дека, времето нека да ми игра некоја улога. Само, уште ова да те прашам и не те ѓњавам поќе: :)
Тие 2 недели мислиш на префрлањето од сметката на Манибукерс на сметката на Стопанска или, од местото каде што повлекувам пари на сметката на Манибукерс?

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Значи мојата ситуација беше ваква. Регистрирав прво денарска сметка од стопанска банка, успешно се регистрираше, и парите стигнаа во банката ама кога отидов тие ми рекоа дека мора да ми извадат девизна за да си ги подигнам. И си ги подигнав и ми ги земаа пола од парите, за околу 20-30 долари се работеше вкупно.

После додадов сметка од тутунска банка и успешно се регистрира и парите стигнаа после 2 недели откако им направив Withdraw на Moneybookers.

Мој совет, бегај подалеку од стопанска банка, горат со провизии.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
@Extremex и ПКБ земаат 10 евра при трансакција

а тутунска ич ли не ти земаа провизија или ти земаа нешто

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
devforge.mk
ахам и така овој месец ми истечува виза електрон, ке си земам картичка од тутунска
фала :bravoska:

Nikola_sr

hello world
3 септември 2007
304
29
Значи вака..имам visa интернет картичка од стопанска банка,е сега ја верификував се направив,али проблем сега при подигање на пари од moneybookers,од страна на moneybookers велат дека е процесирано се..но преку e-banking системот кога проверувам на сметката,не се стигнати парите.Да нема некој искуство со виза интернет?Па да знам колку да чекам за парите од moneybookers?Зошто сум пробал преку банк акаунт да префрлам се чека 7 дена.

Поздрав и благодарен сум на оној што ќе ми помогне.

coolboy

read-only
30 ноември 2007
13
0
Please check again on your statement for the exact amount in EUR. If your credit/debit card issuer does not show the amount in EUR, you cannot verify your card with Moneybookers. Do NOT try and guess the amount!

како можам да го решам овој проблем

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Јави се во НЛБ и ќе ти кажат колку е. НИКАКО не го нагаѓај, после месец дена ќе се допишуваш за да ти го активираат.

coolboy

read-only
30 ноември 2007
13
0
ok фала
а дали има проблем ако отворам paypal i moneybookers со една visa electron картичка

coolboy

read-only
30 ноември 2007
13
0
When attempted to verify this credit/debit card, you inserted the incorrect verification amount on 3 occasions. In order to make another attempt to verify this credit/debit card you must make an upload via bank transfer. This is your ONLY option to make another verification attempt.

е изгледа за..ав работа
помош сега :D :D :D

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
кој дел од НИКАКО НЕ ГО ГАЃАЈ не го разбра?

сега изврши bank transfer, али само ако сметката е на твое име, т.е. на името на moneybookers акаунтот што ти е.

coolboy

read-only
30 ноември 2007
13
0
абе ето се случи
само ако сакаш да ми објасниш малку подетално што да правам и како
инаку и сметката и картичката се на мое име

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Треба да ја додадеш сметката од банката на исти начин како што ја додаде картицата, и после да повлечеш пари наместо од картица, од банка

DS

hello world
2 мај 2010
86
3
сакам да прашам нешто, имам акаунт на moneybookers и сеа сакам да ставам пари имам и картица visa electron од тутунска, ме интересира колку ке ми одбијат провизија при внесување на пари од картицата, и колку дека прв пат ја внесувам картицата на moneybookers?fala pozz

p.s а како иде овој вид на трансвер колку зимаат провизија банката вака
Bank transfer free 2-5 days [?] дали треба да имаш некаква сметка, мозе ли со трансакциската да иде од картицата visa electron?

Mr.BorisManUtd

read-only
26 јуни 2010
4
0
сакам да прашам нешто, имам акаунт на moneybookers и сеа сакам да ставам пари имам и картица visa electron од тутунска, ме интересира колку ке ми одбијат провизија при внесување на пари од картицата, и колку дека прв пат ја внесувам картицата на moneybookers?fala pozz

p.s а како иде овој вид на трансвер колку зимаат провизија банката вака
Bank transfer free 2-5 days [?] дали треба да имаш некаква сметка, мозе ли со трансакциската да иде од картицата visa electron?
Тоа ти е за подигање на парите од акаунтот на сметка во банка, при што трансферот трае од 2 до 5 дена.

stk

read-only
5 јуни 2009
18
0
Здраво

Имам едно прашање во врска со примање на пари...
На пример ако на еден корисник сметката на МБ му е во долари а мене ми е во евра, дали ќе може да ми прати пари?

Позз...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно