Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.211
18.897
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Јас се сложувам со делот за цената... да телефоните се скапи, ама за тоа не се криви хај.мк туку шаоми. Да, ако нарачаш 100 телефони цената ке биде многу пониска, ама оди па продади 100 телефони па уште и да донесеш 10 различни модели. А за телефоните и маркетинг политиката на хај луѓето имам искоментирано во неколку наврати.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Претерувате малце со цела негативна енергија, ајде малце лабаво. За крај телефон со изработка како Mi4, неможе да се продава помалце од 21-22.000 сепак има 801, па кој друг телефон со 801 може да се најде за таа цена? (поготово со таа изработка) или некој што кажа, 210 евра за Mi3, сериозно??? S800 за 210 евра?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Не бе друже не е негативна енергија, ова стварно го мислам.
Ова е Македонски став.
Ние како Македонци сме "изгорени" од многу страни, што од цена, што од "неквалитет"
Искуството не учело и не учи "боље да купам бренд" него но нејм/или непопуларен бренд.

Ако нешто сфатив од поминативе години,
тука во Македонија,
"без ризик, нема прогрес а нема ни профит"
За цена дебатираме 4-5 страни.
Дур не почне да ги продава оператор или дур не станат "популарни" на друг начин,
нон-стоп ќе ни биде цената висока.
Популарноста пред СЕ, диктира цена кај нас, а не квалитетот.

(висока цена е "дискутабилно " али еве за повеќето е висока, неисе)

Ние-Македонците сме "сигурни" играчи,
не сакаме да ризикуваме и тоа е тоа.

Додека ние играме на сигурно други викаат
"без ризик нема шизик"
(лицето С.М e "шизик на ризик" пола Држава е негова, да не мешам политика непотребно, али присутен е ризик :) )

И јас бегам од оваа девиза, страв ми е да ризикувам.

(да не бидам сфатен погрешно за "играњево на сигурно" не се однесува само на телефониве, се однесува за СЕ, пре би купиле половен Голф отколку НОВА Киа, и јас "играм" така, али повремено не е лошо да се "ризикува")

Околу цената не постирам веќе, ставот ни е горе-долу ист околу тоа.

Позз

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не мислев на тебе, другиве ептен се фатија за цените, се врти во круг муабетот.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
@Gajche-X еве ни викаат дека сме тандем во заговорот против цел свет на Xiaomi. Па дури и @psyside ќе го стават во тој кош набргу, затоа што не кажува бајки :) Јас не коментирам веќе за цена, све е кажано. Samsung и LG од своите feature phones, со многу пари за маркетинг стигнаа да ги класифицират сите како брендови. Запомнете, тоа се уреди што многу се продаваат и прават екстремно многу пари но НЕ се брандови. Бренд е HTC, Moto, и Нокиа и Сони итд.. За 4 год ниту Apple неможе да стане бренд. По дефиниција на меѓународниот маркетинг, од 8 - 10 год. се портребни за да една марка стане бренд. Ако мислите дека кога ќе излезе Самсунг нов и ќе го платите 750 ЕУР деќа имате модерен телефон најдобар за парите гадно се лажете. Купете си го и ќутете, затоа што највероратно некој со нов не-бренд телефон Mi ќе биде по фраер од вас во брзо време. Тоа јас лично ви го гарантирам ;) Over and out за офф-топик, сега ќе коментирам само за темата и за развојот на Mi.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Претерувате малце со цела негативна енергија, ајде малце лабаво. За крај телефон со изработка како Mi4, неможе да се продава помалце од 21-22.000 сепак има 801, па кој друг телефон со 801 може да се најде за таа цена? (поготово со таа изработка) или некој што кажа, 210 евра за Mi3, сериозно??? S800 за 210 евра?

Треба да се продава поефтино зошто нели не трошат пари на маркетинг.

Кај самсунг,лг цената е маркетинг+бренд+цена на изработка.

Жао-ми не е бренд,нема маркетинг и пак иста цена со погорниве има. Како може huawei да имаат пониски цени ?

Mi4 не треба да е повеќе од 20, само сакаат да си играат бренд овие од xiaomi.

Што чекаш ти нексус,земи жаоми еден.:D

Последна промена:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
хахахаха, немаш поима што зборуваш бате. тежок аматеризам а звучи како стучно мислење.. еве на темата изработка..

Прво е Mi 4:
10557152_735232923178970_358356668632695976_o.jpg
10476465_735232749845654_5588306562219090373_o.jpg

па после е лидерот Срамсунг, нели како новитет железо, до сега од евтина пластика што се љупи, па им текна дека ќе почнат да губат пари и решија да нарават нешто по-солидно што кога ќе излезе пак ќе си го купите за 750 ЕУР (нели тоа може за „бренд“ стар 3 години):
Galaxy-Alpha-Production_03-636x424.jpg

па сега и ентузијастите како Oppo влагаат во истата шема, но со друг фокус, на гикови (што е за макс. респект) ова е варијантата со алуминиум, има и со челик, но е поскап како модел (слика ќе најдам и од него, ама исти се):
d4952e79-0213-4bbf-9ad2-50b19507e4da.jpg

Па ти кажи ми дали овие телефони се евтини, или како и сите други, лидери.. Е сега, за некое време ќе падне и цената за Mi 4, а другите модели ќе се продаваат како „најнови“ за само 650-750 ЕУР.. Па што ќе се мрчи тогаш, да не купите случајно? Хејтер си е хејтер, и за 50 ЕУР да го дадат, пак нивниот е најдобар, затоа што тешко се признава дека има и други што знаат и умеат, така? Доблеста на еден човек е и на 80 години да признае дека сеуште учи, а не на 30 да кажува дека све знае.
(овој пост не се однесува за никого посебно, мој генерален став. Извините ако некого сум навредил ненамерно)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Зошто ја префрлаш дискусијата на лично ниво? Исфрустриран си?

Не ми продавај муабет алуминиум vs пластика, не е ништо поефтино да се изработи пластичен уред,ниту пак е по премиум. Нокиа пример земи ги.

И настрана цена, самсунг и хтц ќе добијат L до крај на година,јануари најкасно. Кога ќе добие апдејт(стабилен miui) mi 4?

Последна промена:
31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
наједноставно е да се отиде во продавница и да се види, допре... јас бев скоро решен да им дадам шанса, отидов во Капиштец, имаа mi 2s, поскапата опција за која можеби ќе размислев ако ми истави добар впечаток. Кога го видов на лице место 2s се збунив, ко во џамбо да сум влегол телефон да барам се осетив... или изложениот телефон го тестирале со трескање од плочки или не ќе да е до толку врвна изработката, грешен пристап во секој случај

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Не знам зашо толку избувна @the_maker кога самиот неколку милијарди пати има спомнато дека политиката на Xiaomi е да нема маркетинг, и средствата заштедени од него да ги пласира како поефтина цена за крајниот купувач. :)

Последна промена:

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Мнозинството прагматични членови со право го држат ставот дека не може да се занемари цената како главен аргумент против брендот.

Но ајде за момент да ја оставиме истата на страна па да му дозволиме на членот (ОП) да ја води дискусијата. Мене ме интересира, бидејќи членот се пофали со техничка поддршка која морала да биде платена па тоа влегувало во цената, каква техничка поддршка добивам со евентуално купување на некој Xiaomi телефон?

Прочитав, упатено до мојата маленкост:
...одговарај на сите мои прашања што колегите од техничкиот супорт се платени да одговараат..

- Дали тоа значи има техничка поддршка? (во превод најверојатно продавачот/вебмастерот/кафекуварот/еден-човек-фирма-партија-дистрибутерот) Ако има, каков тип за поддршка се работи? Софтверска, хардверска, апликативна?

Исто така прочитав:

Веќе се вклучени многу заедници во МК кои не се присутни на форумиве, а меѓу нив има и девелопери кои се гении, па вие тука кој како сака.

- Тоа значи присуство на некоја јузнет, сабфорум, ББС група на конспиратори кои подалеку од XDA и сличните аматерштини готват и коваат ромови за сите нас прекрасни луѓе? На XDA како што можев да забележам, Xiaomi воопшто не е интересен, за Mi3 има чат-пат нешто, за Mi4 се едвај 30тина теми. За популарните брендови, темите се бројат во десетици илјади.

Уште нешто ме интересира. Жаомије како бренд испорачува каков Андроид? Своја верзија некоја? AOSP? Затворена кинезарија? Кастм скин... некако не ми е јасно, има Х верзии. Последните изданија на андроид кај главните играчи за мене се сосема солидни и нема потреба од рутирање и сл. Банкарските апликации (македонски банки) и сл. исто така не играат (како што треба или воопшто) со рутирани телефони така да доколку еден уред не работи мазно без потреба од интервенции не ме интересира, 2015 ќе биде наскоро, умре она време кога се тепаа саати за рутирања и сл. тракатанци.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Чисто информација за мојов xiaomi па и за сите останати, - пошто фирмверот е тиј MiUi без разлика дали е 4.2.2- 4.2 или 4.4.х кастм скинот е без appdrawer пошто кинескиот пазар бара скин без app drawer така е и кај huawei oppo one+1-color os итн.
Андроид си е андроид доколку е добро скоцкан е добар, без разлика каков скин има.

Сите банкарски апликации што ја ги користам работат уредно и без никаков проблем/glitch.

Btw-официјалниот firmware кој доаѓа со уредот/out of the box е без рут/non rooted.
(како опција за ентузијасти има и пре-рутиран firmware кој се инсталира за 1 минута од најобичен корисник без никакви познавања)
Мислам дека без аргументи ги потценувате кинезиве-не дека ги бранам.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Јас пак мислам базирано на споредба на активноста на членовите гајче и мејкер дека се работи за луѓе од иста фирма со иста агенда :). Учеството само на оваа тема и онаа за кинески телефони е еден индикатор, друг е продажбата на Note 3 (надвор од форум нали), трет е меѓусебните допаѓања и поддршката, четврт датата на зачленување.

Да додадам, мене ме заболе дали Кинезите смеат да имаат гугл или смеат да имаат app-drawer. За кастрирани варијанти не плаќам. Ако треба да рутирам уред да добијам нормален андроид тогаш се губи целата поента.

И за крај, повеќе среќа ќе имате ако ја насочите енергијата на фејсбук и твитер каде што има неписмени лилипутанци. По неколку гага уреди за некоја популарна/популарен/влијателна/влијателен да се селфира и ете ви маркетинг тракција.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
@xenon да не цитирам цел пост, вака ќе одговорам за сите по нешто. Значи, све што се случува на XDA знам, и на сите други форуми. Единствена работа зошто ги нема Mi таму е closed source на нивните кернели (сем за Mi 3 сега и за Redmi 1S), и според нивните правила неможе да се постира таму билд ако нема git или друг source base. Тоа го знаеш и сам.

Второ, јас мојата група што ја водам се млади дечки (3-ца) кои имале нешто искуство, но сега се активни само на нашиот проект. Има уште двајца од фирмата увозник кои работат како админи на ФБ и еден дечко кој е телефонски супорт на групер.мк и на сите им објаснува све и свашта, но повеќе од јузер аспект, не како да направите РОМ со линукс машина.. Тоа е мислам и повеќе од солидно за ваков старт-ап, а посебно кога нема пари во бизнисот. Можеби ќе има, но тоа мене не ме засега, за сега :)

Трето, твоето купување на Mi телефон ќе те стави во група на:
1. Официјален МК јазик ( и албанкси бајдвеј) кој, сем кај најголемите, кај другите ако го нема во AOSP не те фермаат. Еве и официјален пост од Mi на нивната годишна прес-конференција. Ова е благодареќи на мене и уште два админа од Англија и Чешка.
10631098_1714839152072994_4875547048893403992_o.jpg
2. Уште сега во MIUI 6 која е ОФИЦИЈАЛНА ВЕРЗИЈА, има 70% примеси на Android L. Вие ќе го добиете на другите телефони, кај нас е све битно имплементирано веќе.
3. Имаш избор да видиш и друг софтвер, нели тоа е идејата на Андроид да имаш опции, а ако не ти се допаѓа си користиш AOSP и све е како треба. Но TDB е само ако има два различни опции, не AOSP и AOKP на ист телефон, така?
4. Имаш ОТА bug fixes и надградби секој петок. Тоа го нема никој, ама баш никој, а значи дека све што е најново се имплементира. Еве пример, ова е фабрички вградено, само треба да се купи Mi телефон:
20149261410438352572.jpg
20149261410295937365.jpg

И ова:

10623545_775551202480475_536825607429544585_o (1).png

Е сега, кога ќе влезат на ваков пазарен сегмент, тогаш за евтини пари правиш смарт куќа и све работи :) па кој е ентизијаст нека проба. За брзо и тука ќе ги има..
5. Можеш да развиваш апликации (кои се надевам дека првите ќе излезат пред нова година кај нас, домашно производство ;) ), па да се имплементираат на целата платформа. Ти ако си Андроид програмер во Срамсунг не те фермаат, а тука може да ти дадат услови за повеќе да работиш, а јас ќе ја вклучам таа програма во официјалниот РОМ. Е тоа е моќта која не ја нуди никој. Значи зборам за топ 5 марки, ова ситнава боранија не ја ни гледам..
6. Дефинитивно добиваш повеќе за парите од сите други. Ако на сите LG или Apple логото им се исплати да го платат со стотици евра, тогаш тука не е така.

Да одговорам на прашањето за маркетингот пак. Значи излегува S5 нов, се тепаат во МК по цена од 700 ЕУР. Mi 4 стига за 2 недели и цената е 420 ЕУР. Тоа е разликата во маркетингот.. А после 4 месеци пазарот диктира. Затоа Mi 3 е 17000 ден, и нема веќе да се намалува, ќе се намалува Mi 4..Тоа е life cycle на еден продукт, и тука ние може да дебатираме колку сакаме. Запомнете, не е све во хардверот, има многу други работи за што во 2015 ќе се користат телефоните..

Дел од тоа за што, можеби ќе се знае набргу :)
Поздрав

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Јас пак мислам базирано на споредба на активноста на членовите гајче и мејкер дека се работи за луѓе од иста фирма со иста агенда :). Учеството само на оваа тема и онаа за кинески телефони е еден индикатор, друг е продажбата на Note 3 (надвор од форум нали), трет е меѓусебните допаѓања и поддршката, четврт датата на зачленување.

Да додадам, мене ме заболе дали Кинезите смеат да имаат гугл или смеат да имаат app-drawer. За кастрирани варијанти не плаќам. Ако треба да рутирам уред да добијам нормален андроид тогаш се губи целата поента.

И за крај, повеќе среќа ќе имате ако ја насочите енергијата на фејсбук и твитер каде што има неписмени лилипутанци. По неколку гага уреди за некоја популарна/популарен/влијателна/влијателен да се селфира и ете ви маркетинг тракција.
Прочитај погоре, и ич да не те боли стварно за тоа што јас и некој друг правиме. Тотално аматерски ти се резониве, а башка со @Gajche-X не се ни познаваме.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482

Само ќе ти пишам
дека си грешка и толку.

(забен техничар сум,
никоаш не сум продавал телефони, ниту пак имам некаква агенда,
за продобивка да не праам муабет смешен е "нападот" ама неисе, секакви не има...
Телефони и техника ми се пасија)

Купувајте си што сакате, затоа има избор.

Се зачленив на форумов после 4 години читање без акаунт,
со цел да разменам мислења и да научам нешто,
без его трипови и предрасуди.
Се каам што се зачленив.

Толку од мене.
Се надевам некоаш ќе се сретнеме со некој од кориснициве на форумов да си размениме искуства.

До тогаш, од мене имате поздрав
и permanent sign out.

Убав помин,
Поздрав.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
2. Уште сега во MIUI 6 која е ОФИЦИЈАЛНА ВЕРЗИЈА, има 70% примеси на Android L. Вие ќе го добиете на другите телефони, кај нас е све битно имплементирано веќе.

Да одговорам на прашањето за маркетингот пак. Значи излегува S5 нов, се тепаат во МК по цена од 700 ЕУР. Mi 4 стига за 2 недели и цената е 420 ЕУР. Тоа е разликата во маркетингот.. А после 4 месеци пазарот диктира. Затоа Mi 3 е 17000 ден, и нема веќе да се намалува, ќе се намалува Mi 4..Тоа е life cycle на еден продукт, и тука ние може да дебатираме колку сакаме. Запомнете, не е све во хардверот, има многу други работи за што во 2015 ќе се користат телефоните..

Дел од тоа за што, можеби ќе се знае набргу :)
Поздрав
MIUI вози андоид 4.4, како 70% од работите во L има имплементирано ? Нонсенс е тоа.

Околу цена. Таа цена на с5 е кајмак цена кога иде телефонот и кој прв го донесе лупа цена да собере кајмак. Со Mi4 што ќе собираш кајмак, никој во мк не слушнал за ж/шаоми ,а камо ли да дојде да купи за да го има прв.

Моментално разлика помеѓу с5 и ми4 е 500денари. Овие 500 денари се разлика во маркетинг ?

Само ќе ти пишам
дека си грешка и толку.

Поздрав.

Не е гајче од хај бе што вие, оладете малку.

Гајче откако дојде ти на форумов мислењето за кинескиве телефони е сменето, но во ниската класа каде има бест бај телефони. Немаше некој да сподели искуство зошто сите сме скептици. Ти дури и видео снимаше.

Башка одличен си во дискусии,објективен што е реткост денес. Седи си не прави sing out , нема да најдеш бољи форум од ит.
:)
Башка не си ги научил членовите уште, xenon(a и 90% од форумов верувам) мразиме некој промотор да продава празна слама .

На темата:
Еве ти не мислиш дека mi4 цената се коси со она "немаме маркетинг поефтини цени"?
За Redmi Note одамна заклучивме дека е бест бај за парите, ама mi 4.:eek:ffended:

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
@Gajche-X џабе се навреди.. Членот погоре убаво ви кажа, за таа цена Хајоми се неконкурентни ви МК, и затоа уште долго ке тапкаат во место. Цената е таа што ја диктира продажбата, а со цени од 22к и повеќе, се overkill. Секој би избрал проверено (Nexus5) пред било кој Хајоми. Логиката е таа, и немаме потреба повеќе да се расправаме дали вреди или невреди за парите. Имајте убав ден. :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
MIUI вози андоид 4.4, како 70% од работите во L има имплементирано ? Нонсенс е тоа.

Околу цена. Таа цена на с5 е кајмак цена кога иде телефонот и кој прв го донесе лупа цена да собере кајмак. Со Mi4 што ќе собираш кајмак, никој во мк не слушнал за ж/шаоми ,а камо ли да дојде да купи за да го има прв.

Моментално разлика помеѓу с5 и ми4 е 500денари. Овие 500 денари се разлика во маркетинг ?
3000 ден е разликата до најевтиниот, а за 15-20 дена ќе биде и повеќе... А ти си работел на Mi 3 или Mi 4? Сакаш да те поканам на кафе и презентација? Т.е. ај вака да направиме, ќе организираме брзо една хај-тек-гик презентација, сите од тука ќе ги поканам, на пивце-кафе кој како па ќе дебатираме.. Ако сакате пишете..

Вака или нема да одговарам или форумот ќе се претвори во мобилара. Можеби некои од вас тоа и работат, но јас ти пуштам новости горе, ти тресеш пак за цени.. Купи си бе бате S5 и терај... Ладно, и така нема веќе телефони на лагер... Или можеби нема толку стручни лица па јас упорно се трудам да објаснам и да заинтересирам некого за некоја нова тема. На XDA те банираат на прво спомнување на цена.. И за повторување на истото прашање исто така..

ЕДИТ:
@Gajche-X бате ич не се замарај, ќе стигне сега и MX 4 Pro, ќе пробам да ги наговорам да ти нарачаат еден ;) остај хејтери.. Покрај сите, се мешаат и туѓите :) или како беше она: Покрај дивото питомото венее :)

Јас сум поминал многу, можеби и највеќе од сите тука па пак не потклекнувам на провокации :)

ЕДИТ 2:
Зашо да не се дискутира за цени, темава е ксиаоми генерална дискусија...
Па таа тема ја затворивме.. Нема да се купуваат за таа цена и готово, сите сте едногласни :)
Сега одиме на тоа што е мој фах, развој и инфо... За тоа слободно пишете, а за цени прашувајте на ФБ, во мобилари, на [email protected] или на www.hi.mk

Последна промена:

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
3000 ден е разликата до најевтиниот, а за 15-20 дена ќе биде и повеќе... А ти си работел на Mi 3 или Mi 4? Сакаш да те поканам на кафе и презентација? Т.е. ај вака да направиме, ќе организираме брзо една хај-тек-гик презентација, сите од тука ќе ги поканам, на пивце-кафе кој како па ќе дебатираме.. Ако сакате пишете..

В

Сум згрешил,. 1700 била разликата во цена . :)

1000 со г3, со z2 иста, Нокиите поефтини се некоја стотка . Тука јас не го гледам она "нема маркетинг, има цена подобра".

За презентација не ми треба,одличен е хардверот .

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Па таа тема ја затворивме.. Нема да се купуваат за таа цена и готово, сите сте едногласни :)
Сега одиме на тоа што е мој фах, развој и инфо... За тоа слободно пишете, а за цени прашувајте на ФБ, во мобилари, на [email protected] или на www.hi.mk
Добро, заклучивме дека цената е фејл пошо е неконкурентна овде кај нас.
Ај сеа за друго, ОС-от

Не зборевме на Nexus 5 btw, но таму си лимитиран на едно те исто, немаш опција за друго на ист хардвер.. Имаш AOSP, AOKP, CM, SLIM, MAKEE, AOGP, Liqudsmooth итн итн.. , све на иста база, па ти турај теми и друг launcher :)

Пак со лаги се глорифицира едно, а се минимизира друго. Не е точно ова дека си лимитиран на AOSP. Има и сенс, lg, oneplus one, па дури и MIUI 5 и MIUI 6 ромови. За скинови да не правиме муабет.
Хардверот е тој, снапдрагон.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Не се дискутира за цена кога се работи за премиум/ексклузивен/елитен бренд тука од рангот на Leica, Rolex, Patek Philippe, Lamborghini, Bentley, Ferrari, Cartier, Chanel, Perrier...

Киа се проби на пазарот:
а) заради цената
б) заради гаранцијата (7 год мислам?)

Не се проби затоа што се рекламираа дека се подобри и поквалитетни од BMW, Mercedes, Audi итн. - нешто во кое ОП се труди да не убеди.

П.с. 13mp камера е тиња. Доколку е истиот чип од оригиналната Z, се работи за многу лош, субстандарден и одамна напуштен обид на Сони (мејд ин Чајна) кои веќе со Z1/Z2/Z3 преминаа на друг, многу подобар 20mp 1/2.3" сензор. Ја имам тестирано на времето поприлично доста, заедно со екранот во тоа време кај Z серијалот, беше главна причина да купам Note наместо Z.

Зашо да не се дискутира за цени, темава е ксиаоми генерална дискусија... Кај сите се дискутира за цени.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Да се надоврзам пошто ме банираа не ме оставија да се доискажам, се додека имаат апдејти во спакувана форма за мене тоа не е апдејт туку кастим тракатранции а такви апдејти и не се баш најдобро решение :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно