The_Man
poweruser
- 18 ноември 2009
- 2.341
- 2.044
^ This .Наместо продавање вакви ветер и магла клучот на привлекување муштерии е намалување на цените.
^ This .Наместо продавање вакви ветер и магла клучот на привлекување муштерии е намалување на цените.
Претерувате малце со цела негативна енергија, ајде малце лабаво. За крај телефон со изработка како Mi4, неможе да се продава помалце од 21-22.000 сепак има 801, па кој друг телефон со 801 може да се најде за таа цена? (поготово со таа изработка) или некој што кажа, 210 евра за Mi3, сериозно??? S800 за 210 евра?
...одговарај на сите мои прашања што колегите од техничкиот супорт се платени да одговараат..
Веќе се вклучени многу заедници во МК кои не се присутни на форумиве, а меѓу нив има и девелопери кои се гении, па вие тука кој како сака.
Прочитај погоре, и ич да не те боли стварно за тоа што јас и некој друг правиме. Тотално аматерски ти се резониве, а башка со @Gajche-X не се ни познаваме.Јас пак мислам базирано на споредба на активноста на членовите гајче и мејкер дека се работи за луѓе од иста фирма со иста агенда. Учеството само на оваа тема и онаа за кинески телефони е еден индикатор, друг е продажбата на Note 3 (надвор од форум нали), трет е меѓусебните допаѓања и поддршката, четврт датата на зачленување.
Да додадам, мене ме заболе дали Кинезите смеат да имаат гугл или смеат да имаат app-drawer. За кастрирани варијанти не плаќам. Ако треба да рутирам уред да добијам нормален андроид тогаш се губи целата поента.
И за крај, повеќе среќа ќе имате ако ја насочите енергијата на фејсбук и твитер каде што има неписмени лилипутанци. По неколку гага уреди за некоја популарна/популарен/влијателна/влијателен да се селфира и ете ви маркетинг тракција.
Само ќе ти пишамЈас пак мислам базирано на споредба на активноста на членовите гајче и мејкер дека се работи за луѓе од иста фирма со иста агенда. Учеството само на оваа тема и онаа за кинески телефони е еден индикатор, друг е продажбата на Note 3 (надвор од форум нали), трет е меѓусебните допаѓања и поддршката, четврт датата на зачленување.
Да додадам, мене ме заболе дали Кинезите смеат да имаат гугл или смеат да имаат app-drawer. За кастрирани варијанти не плаќам. Ако треба да рутирам уред да добијам нормален андроид тогаш се губи целата поента.
И за крај, повеќе среќа ќе имате ако ја насочите енергијата на фејсбук и твитер каде што има неписмени лилипутанци. По неколку гага уреди за некоја популарна/популарен/влијателна/влијателен да се селфира и ете ви маркетинг тракција.
MIUI вози андоид 4.4, како 70% од работите во L има имплементирано ? Нонсенс е тоа.2. Уште сега во MIUI 6 која е ОФИЦИЈАЛНА ВЕРЗИЈА, има 70% примеси на Android L. Вие ќе го добиете на другите телефони, кај нас е све битно имплементирано веќе.
Да одговорам на прашањето за маркетингот пак. Значи излегува S5 нов, се тепаат во МК по цена од 700 ЕУР. Mi 4 стига за 2 недели и цената е 420 ЕУР. Тоа е разликата во маркетингот.. А после 4 месеци пазарот диктира. Затоа Mi 3 е 17000 ден, и нема веќе да се намалува, ќе се намалува Mi 4..Тоа е life cycle на еден продукт, и тука ние може да дебатираме колку сакаме. Запомнете, не е све во хардверот, има многу други работи за што во 2015 ќе се користат телефоните..
Дел од тоа за што, можеби ќе се знае набргу
Поздрав
Само ќе ти пишам
дека си грешка и толку.
Поздрав.
3000 ден е разликата до најевтиниот, а за 15-20 дена ќе биде и повеќе... А ти си работел на Mi 3 или Mi 4? Сакаш да те поканам на кафе и презентација? Т.е. ај вака да направиме, ќе организираме брзо една хај-тек-гик презентација, сите од тука ќе ги поканам, на пивце-кафе кој како па ќе дебатираме.. Ако сакате пишете..MIUI вози андоид 4.4, како 70% од работите во L има имплементирано ? Нонсенс е тоа.
Околу цена. Таа цена на с5 е кајмак цена кога иде телефонот и кој прв го донесе лупа цена да собере кајмак. Со Mi4 што ќе собираш кајмак, никој во мк не слушнал за ж/шаоми ,а камо ли да дојде да купи за да го има прв.
Моментално разлика помеѓу с5 и ми4 е 500денари. Овие 500 денари се разлика во маркетинг ?
Па таа тема ја затворивме.. Нема да се купуваат за таа цена и готово, сите сте едногласниЗашо да не се дискутира за цени, темава е ксиаоми генерална дискусија...
3000 ден е разликата до најевтиниот, а за 15-20 дена ќе биде и повеќе... А ти си работел на Mi 3 или Mi 4? Сакаш да те поканам на кафе и презентација? Т.е. ај вака да направиме, ќе организираме брзо една хај-тек-гик презентација, сите од тука ќе ги поканам, на пивце-кафе кој како па ќе дебатираме.. Ако сакате пишете..
В
Добро, заклучивме дека цената е фејл пошо е неконкурентна овде кај нас.Па таа тема ја затворивме.. Нема да се купуваат за таа цена и готово, сите сте едногласни
Сега одиме на тоа што е мој фах, развој и инфо... За тоа слободно пишете, а за цени прашувајте на ФБ, во мобилари, на [email protected] или на www.hi.mk
Не зборевме на Nexus 5 btw, но таму си лимитиран на едно те исто, немаш опција за друго на ист хардвер.. Имаш AOSP, AOKP, CM, SLIM, MAKEE, AOGP, Liqudsmooth итн итн.. , све на иста база, па ти турај теми и друг launcher![]()
Зашо да не се дискутира за цени, темава е ксиаоми генерална дискусија... Кај сите се дискутира за цени.