Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
IMG_20210126_205644.jpg

Како да го сокријам ова прикажување на контактите на Вајбер, Вацап со долг клик што се појавуваат. Иако имам ставено protection на нив со пасворд, на овој начин пак може да се влезе во четот и нема никаква заштита.

За миуи 12 се работи...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Дечки, на татко ми Redmi 8 пишуваше дека има апдејт на MIUI 12.
Се симна и од коа кликнавме Install, се изгаси едноставно settings.
Сега кога и да проверам, вели No updates available. Ако одам на Get the latest package available, пак дава MIUI 11.

Чаре?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Сега кога и да проверам, вели No updates available. Ако одам на Get the latest package available, пак дава MIUI 11.

Чаре?
Седи си на 11. Ништо битно ново нема 12-ка освен што повеќе троши батерија и побавно работи.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.489
Скопје

Чаре?
Како да го повлекоа за некои уреди. Пред недела дена имаше за Redmi Note 5 и не го инсталирав и после го снема и еве сè уште го нема.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Дали некој доби Андроид 11 апдејт на Mi Note 10 Lite Global stable? И дали апдејтира?
Читам лоши коментари и неодобрувања од корисниците.Погледнете го атачментот 96557

Sent from my MI A3 using Tapatalk
Јас го инсталирав, што се конкретно проблемите? Има мали разлики (на подобро) во тастатурата, FPS и иконите се некако сменети. Кажи па да видам дали има проблем.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Јас го инсталирав, што се конкретно проблемите? Има мали разлики (на подобро) во тастатурата, FPS и иконите се некако сменети. Кажи па да видам дали има проблем.
Има повеќе поплаки на en.miui.com нереспонзивност на touschscreen, фингерпринт, замрзнувања, грешка во notch, грешки во приказ на зафатена меморија со видеа и слики...
Можеби сето ова би го немало ако се направи фактори ресет после апдејтот... корисниците што ги пишат овие поплаки сепак користат стабилен ром и не се многу вешти, па да знаат дека можеби се корегира лесно...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Како да го повлекоа за некои уреди. Пред недела дена имаше за Redmi Note 5 и не го инсталирав и после го снема и еве сè уште го нема.
Го има фајлот, 21 декември 2020.
Ама ќе си седам ајде, на татко ми и онака не му е битно. Јас си имам MIUI 12.5 на мојот.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Има повеќе поплаки на en.miui.com нереспонзивност на touschscreen, фингерпринт, замрзнувања, грешка во notch, грешки во приказ на зафатена меморија со видеа и слики...
Можеби сето ова би го немало ако се направи фактори ресет после апдејтот... корисниците што ги пишат овие поплаки сепак користат стабилен ром и не се многу вешти, па да знаат дека можеби се корегира лесно...
Не ги имам тие проблеми за сега. Приметив имаат подобрено search-от во Settings многу е брз скоро инстант. Пред ова беше бавен, пример пишам што ми треба и после 1-2 секунди излегуваше. Аку приметам некој проблем ќе пишам, ама јас пак и не го користам многу телефонов освен за јавување и сурфање на форум.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Прашање:Мора ли да е смарт телевизорот за да се контролира преку Mi Remote?Ако да мора ли да бидат на исто Wifi?Што ако е Андроид телевизорот?
Можеби не е за тука прашањето ама сепак се работи за Ми програма.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Прашање:Мора ли да е смарт телевизорот за да се контролира преку Mi Remote?Ако да мора ли да бидат на исто Wifi?Што ако е Андроид телевизорот?
Можеби не е за тука прашањето ама сепак се работи за Ми програма.
Не. Ми ремоте работи на принцип како и секое даљинско користејќи го IR портот на телефонот ако го имаш.

Sent from Телефон using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ужасни вести....

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
имаше муабет за ова,после Хуавеј и Шаоими ќе има забрана за Гугл.
ама сега преминале на дело.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Не го изгледав цело ама вчера кога читав мислам дека се однесува за Кина само и телефоните со чајна ром. За глобал ќе си оди по старо со сите сервиси. На 8 ми ќе видиме кога ќе го извадат Mi 11.

Sent from my Mi using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не го изгледав цело ама вчера кога читав мислам дека се однесува за Кина само и телефоните со чајна ром. За глобал ќе си оди по старо со сите сервиси. На 8 ми ќе видиме кога ќе го извадат Mi 11.

Sent from my Mi using Tapatalk

Изгледај го.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Го изгледав, човеков си е во паника највише заради неговиот канал и го кажува тоа што го пишав. Точно е дека нема да има веќе евтини телефони од Али кои во старт препродавачите ги добиваат со кинески Ром.
So theoretically the smartphones that fall into the block by Xiaomi should be the following: Redmi K30 Ultra, 10X, 10X Pro, Note 9, Note 9 5G, Note 8 Pro, 9, 9A. Of course the news makes a certain uproar, but fortunately it is possible to bypass the block given by MIUI China, by installing an alternative ROM, such as the Global ones if they are available or directly those developed by Xiaomi.eu etc .. In short, nothing new compared to what we did in the past !!!

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Го изгледав, човеков си е во паника највише заради неговиот канал и го кажува тоа што го пишав. Точно е дека нема да има веќе евтини телефони од Али кои во старт препродавачите ги добиваат со кинески Ром.
So theoretically the smartphones that fall into the block by Xiaomi should be the following: Redmi K30 Ultra, 10X, 10X Pro, Note 9, Note 9 5G, Note 8 Pro, 9, 9A. Of course the news makes a certain uproar, but fortunately it is possible to bypass the block given by MIUI China, by installing an alternative ROM, such as the Global ones if they are available or directly those developed by Xiaomi.eu etc .. In short, nothing new compared to what we did in the past !!!

Не си го приметил најважниот дел.

Истото се случи со Huawei по ист редослед.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Не си го приметил најважниот дел.

Истото се случи со Huawei по ист редослед.
Воипшто не е исто и не се случи воопшто исто вака кај Хјувеи. Хјувеи беше блокиран. Овде Шаоми сами бираат сега за сега на телефони со Медиатек наменети за Кинески пазар да нема ГМС. Толку.
Ниту некој однадвор Кина му забранил, а најмалце Гугл. Кина е таа која забранува званична употреба на Гугл сервиси во Кина.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Дали може да се заклучи bootloader? Сакам да го вратам телефонот од Миуи 12 со Андроид 11ка назад на Миуи 11 со Андроид 10. И препорака до другите уште е рано за апдејт. Пероформанс по старо, батерија иста ама колку багови си има скинот ужас.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Дали може да се заклучи bootloader? Сакам да го вратам телефонот од Миуи 12 со Андроид 11ка назад на Миуи 11 со Андроид 10. И препорака до другите уште е рано за апдејт. Пероформанс по старо, батерија иста ама колку багови си има скинот ужас.
Да може. Коа ќе флешираш преку мифлеш ќе одбереш clean and lock најдоле. Најдобро првин еден флеш со само clean all да опнеш и ако се е ок набрзина провери, флешни уште еднаш со lock. А зошто да го заклучуваш ?

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0