Седи си на 11. Ништо битно ново нема 12-ка освен што повеќе троши батерија и побавно работи.Дечки, на татко ми Redmi 8 пишуваше дека има апдејт на MIUI 12.
Се симна и од коа кликнавме Install, се изгаси едноставно settings.
Сега кога и да проверам, вели No updates available. Ако одам на Get the latest package available, пак дава MIUI 11.
Чаре?
Како да го повлекоа за некои уреди. Пред недела дена имаше за Redmi Note 5 и не го инсталирав и после го снема и еве сè уште го нема.Дечки, на татко ми Redmi 8 пишуваше дека има апдејт на MIUI 12.
Се симна и од коа кликнавме Install, се изгаси едноставно settings.
Сега кога и да проверам, вели No updates available. Ако одам на Get the latest package available, пак дава MIUI 11.
Чаре?
Јас го инсталирав, што се конкретно проблемите? Има мали разлики (на подобро) во тастатурата, FPS и иконите се некако сменети. Кажи па да видам дали има проблем.Дали некој доби Андроид 11 апдејт на Mi Note 10 Lite Global stable? И дали апдејтира?
Читам лоши коментари и неодобрувања од корисниците.Погледнете го атачментот 96557
Sent from my MI A3 using Tapatalk
Има повеќе поплаки на en.miui.com нереспонзивност на touschscreen, фингерпринт, замрзнувања, грешка во notch, грешки во приказ на зафатена меморија со видеа и слики...Јас го инсталирав, што се конкретно проблемите? Има мали разлики (на подобро) во тастатурата, FPS и иконите се некако сменети. Кажи па да видам дали има проблем.
Го има фајлот, 21 декември 2020.Како да го повлекоа за некои уреди. Пред недела дена имаше за Redmi Note 5 и не го инсталирав и после го снема и еве сè уште го нема.
Не ги имам тие проблеми за сега. Приметив имаат подобрено search-от во Settings многу е брз скоро инстант. Пред ова беше бавен, пример пишам што ми треба и после 1-2 секунди излегуваше. Аку приметам некој проблем ќе пишам, ама јас пак и не го користам многу телефонов освен за јавување и сурфање на форум.Има повеќе поплаки на en.miui.com нереспонзивност на touschscreen, фингерпринт, замрзнувања, грешка во notch, грешки во приказ на зафатена меморија со видеа и слики...
Можеби сето ова би го немало ако се направи фактори ресет после апдејтот... корисниците што ги пишат овие поплаки сепак користат стабилен ром и не се многу вешти, па да знаат дека можеби се корегира лесно...
Не. Ми ремоте работи на принцип како и секое даљинско користејќи го IR портот на телефонот ако го имаш.Прашање:Мора ли да е смарт телевизорот за да се контролира преку Mi Remote?Ако да мора ли да бидат на исто Wifi?Што ако е Андроид телевизорот?
Можеби не е за тука прашањето ама сепак се работи за Ми програма.
Не го изгледав цело ама вчера кога читав мислам дека се однесува за Кина само и телефоните со чајна ром. За глобал ќе си оди по старо со сите сервиси. На 8 ми ќе видиме кога ќе го извадат Mi 11.
Ужасни вести....
Не го изгледав цело ама вчера кога читав мислам дека се однесува за Кина само и телефоните со чајна ром. За глобал ќе си оди по старо со сите сервиси. На 8 ми ќе видиме кога ќе го извадат Mi 11.
Sent from my Mi using Tapatalk
Го изгледав, човеков си е во паника највише заради неговиот канал и го кажува тоа што го пишав. Точно е дека нема да има веќе евтини телефони од Али кои во старт препродавачите ги добиваат со кинески Ром.Изгледај го.
en.xiaomitoday.it
Го изгледав, човеков си е во паника највише заради неговиот канал и го кажува тоа што го пишав. Точно е дека нема да има веќе евтини телефони од Али кои во старт препродавачите ги добиваат со кинески Ром.
So theoretically the smartphones that fall into the block by Xiaomi should be the following: Redmi K30 Ultra, 10X, 10X Pro, Note 9, Note 9 5G, Note 8 Pro, 9, 9A. Of course the news makes a certain uproar, but fortunately it is possible to bypass the block given by MIUI China, by installing an alternative ROM, such as the Global ones if they are available or directly those developed by Xiaomi.eu etc .. In short, nothing new compared to what we did in the past !!!
![]()
No more Google services for some Xiaomi / Redmi smartphones
Back to the past as geeks: Xiaomi blocks the installation of Google Mobile Services on Chinese smartphones.en.xiaomitoday.it
Не знам , не сум прочитал сеуште дека Гугл ги блокирал Xiaomi заради тоа што се на црна листа во Америка.Не си го приметил најважниот дел.
Истото се случи со Huawei по ист редослед.
Воипшто не е исто и не се случи воопшто исто вака кај Хјувеи. Хјувеи беше блокиран. Овде Шаоми сами бираат сега за сега на телефони со Медиатек наменети за Кинески пазар да нема ГМС. Толку.Не си го приметил најважниот дел.
Истото се случи со Huawei по ист редослед.
Да може. Коа ќе флешираш преку мифлеш ќе одбереш clean and lock најдоле. Најдобро првин еден флеш со само clean all да опнеш и ако се е ок набрзина провери, флешни уште еднаш со lock. А зошто да го заклучуваш ?Дали може да се заклучи bootloader? Сакам да го вратам телефонот од Миуи 12 со Андроид 11ка назад на Миуи 11 со Андроид 10. И препорака до другите уште е рано за апдејт. Пероформанс по старо, батерија иста ама колку багови си има скинот ужас.
Нема нигде џабе бараш!Каде во Македонија може да се купи Mi A3 на ново, на повеќето места нема?
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден