fuzzjaw
poweruser
- 13 јануари 2014
- 2.062
- 3.832
Некој да не продава pudding key caps ?
Мислам во Нексио дека имаш од Glorious, провери по ценовници.
Некој да не продава pudding key caps ?
има за нарачка од Hyper X -от во НексиоМислам во Нексио дека имаш од Glorious, провери по ценовници.
По можност алуминиумска, и да има блутут опција.
Кога сме кај глориус го меркам нивниот модел
Барам предлози за добра тастатура. Тотален нуб сум на оваа тема. До сега имам само ред свичеви користено, а моментално сум на MX Keys и ужасно ме нервира. Не сум ја сменил од проста причина што не знам што е тоа што ми треба.
Барам предлози докај 200 евра, ќе се купува од странство/амазон така што не ми е битна залихата во МК. Препорачливо е да има numpad но и немора, rgb воопшто не ми е битно дали има или не. По можност алуминиумска, и да има блутут опција.
Свичеви знам дека не сакам линеарни, ама бидејќи сум тотален лаик го гледам оној семпл на глориус да пробам неколку варијанти.Игри скоро и да не играм, повеќе ми е за куцање на работа.
Кога сме кај глориус го меркам нивниот модел и ми делува доста добро, но барам предлог можеби има нешто подобро?
Метална школка и блутут ретко одат заедно, има некои изработувачи сечат назад од металот колку да има добар прием блутут чипот, а таа на Glorious (GMMK Pro ако ја гледаше претпоставувам) нема блутут, но иако одлично изгледа.
Знам дека е тешка комбинација затоа реков по можност. Би сакал алуминиум пред блутут, побитна ми е изработката, кабел ко кабел ќе му најдам чарето. А, Kalih и други ми ги имаат зборено, дефинитивно ќе ги ѕирнам. За AKKO сега слушам ама многу дречливи ми се, нема да ми одговараат во амбиентот.Јас сум прво да си најдеш свич што ти одговара. Најголем дел од филингот ќе ти е од него.
После да одлучиш дали сакаш блутут или алуминиум. Алуминиум и блутут е тешка комбинација за наоѓање. А и 200 евра е малце за алуминиум комплетче со оглед на фактот што свичеви се 50 и 50 се кикапс.
Јас би ти препорачал или кикрон или idobao id80, или накоја од 75-96 DIY
Свичеви, најтопло ти ги препорачувам kailh box whites. Да, клики се ама не како што мислиш и се едни од најдобрите свичеви за работа и филинг. До сега нема некој што не ги бендисал. Ако не ти смета кликот, нема никад да ги смениш. И ефтини се, 90 свичеви 40 долари.
За кикапс ти препорачувам било кои од AKKO. Супер дизајн, квалитет пар екселанс, дабл шотс, чинат 60тина долари а слични такви одат по 300 евра.
Знам дека е тешка комбинација затоа реков по можност. Би сакал алуминиум пред блутут, побитна ми е изработката, кабел ко кабел ќе му најдам чарето. А, Kalih и други ми ги имаат зборено, дефинитивно ќе ги ѕирнам. За AKKO сега слушам ама многу дречливи ми се, нема да ми одговараат во амбиентот.
Keychron ми стои во букмаркс од пред некој ден ја видов на темава, к6 моделот конкретно. Од таму и идејата блутут и алуминиум...
Еј, @M.PixЗнам дека е тешка комбинација затоа реков по можност. Би сакал алуминиум пред блутут, побитна ми е изработката, кабел ко кабел ќе му најдам чарето. А, Kalih и други ми ги имаат зборено, дефинитивно ќе ги ѕирнам. За AKKO сега слушам ама многу дречливи ми се, нема да ми одговараат во амбиентот.
Keychron ми стои во букмаркс од пред некој ден ја видов на темава, к6 моделот конкретно. Од таму и идејата блутут и алуминиум...
Здраво дечки! Првпат пишувам на форумов. Гледам нема Search функција, така да извинете ако више го има одговорот негде закопан у threadов. Планирам да купам GMMK Pro. На страната нивна не ми дава да ја нарачам, а и не верувам дека ќе наговорам голема компанија да ја прати тастатурата со пониска декларирана цена (ради царина), така да и да може, ќе фати ѓавол и пол ради DHL.
Дали знаете кај можам да ја нарачам тастатурава? Дали онлајн дали у мк? У анхоч ми рекоа дека можно е да ја донесат у август ама не знам колку ми се верува тоа. Гледам нексио го зборите мн на форумов, али они викаат дека не ја носат таа (бар у моментов).
Фала!
Фала ти! Ја има на CandyKeys глеамНајдобро од Keygem, ако немаат кај нив ондак CandyKeys. И двете носат до кај нас ама нема да ти декларираат пониска цена (од Германија се двете). Во секој случај ќе чекаш за GMMK Pro, не е нешто што го има на лагер.
Како нема, има во горниот десен агол „Пребарување“.Гледам нема Search функција
GMMK Pro е наменета да биде in-stock DIY кит. Ја има и ќе ја има in stock (ја има на CandyKeys ја меркам месецовНајдобро од Keygem, ако немаат кај нив ондак CandyKeys. И двете носат до кај нас ама нема да ти декларираат пониска цена (од Германија се двете). Во секој случај ќе чекаш за GMMK Pro, не е нешто што го има на лагер.
Black Slate во ANSI е in stock, immediate shippingСо среќа купување ГММК од кендикис![]()
GMMK Pro е наменета да биде in-stock DIY кит. Ја има и ќе ја има in stock (ја има на CandyKeys ја меркам месецов)
Во теорија да, во пракса не. Повеќе рачунај дека е pre-order за следна пратка, а такви има на секои 2-3 месеци. Конкретно од discord на CandyKeys инфо: тие што нарачале (и платиле) и пред 2-3 месеци сеуште ги немаат добиено нивните тастатури.
Не е до тоа дали им се средени статусите. Типот од Кенди кис е шалабајзер. Има членови тука што ја чекаат ГММК со месеци да им ја пушти. Има многу ордери згрешено, мене лично после 2 недели спиење ми прати 2 исти ордери и така... Остај што пишува таму, искуството со кендикис ни е малце поинакво.Средени им се статусите, тоа што е за preorder е обележано со preorder, само Black Slate во ANSI ко што пишав е in stock, најверојатно се extras од откажани preorders.
Не е до тоа дали им се средени статусите. Типот од Кенди кис е шалабајзер. Има членови тука што ја чекаат ГММК со месеци да им ја пушти. Има многу ордери згрешено, мене лично после 2 недели спиење ми прати 2 исти ордери и така... Остај што пишува таму, искуството со кендикис ни е малце поинакво.
Не е до тоа дали им се средени статусите. Типот од Кенди кис е шалабајзер. Има членови тука што ја чекаат ГММК со месеци да им ја пушти. Има многу ордери згрешено, мене лично после 2 недели спиење ми прати 2 исти ордери и така... Остај што пишува таму, искуството со кендикис ни е малце поинакво.
Keygem имаат preorders за август шипинг за GMMK Pro, ама само во ИСО за црната за жал. Сепак ќе си ги чувам парите, GB за Werk Technica One треба да биде на есен.Не е до толку шалабајзер колку што нарачува преголеми количини, а работи сам и плус 1-2 луѓе што му помагаат. И нормално дека не може да постигне. Јас имам нарачано kbd67lite од него и уште ја чекам, а ако ја земав од keygem ќе ја имав пред месец дена. Типот (David) има нарачано преку 1000 kbd67 така да не е чудно што му треба месец дена само да ги испрати.
Тоа што има многу работа не му дава право да лаже. Од ДХЛ системот е паднат, до пратена е (а тоа само заведена во ДХЛ). Лаже, ерго, шалабајзерНе е до толку шалабајзер колку што нарачува преголеми количини, а работи сам и плус 1-2 луѓе што му помагаат. И нормално дека не може да постигне. Јас имам нарачано kbd67lite од него и уште ја чекам, а ако ја земав од keygem ќе ја имав пред месец дена. Типот (David) има нарачано преку 1000 kbd67 така да не е чудно што му треба месец дена само да ги испрати.
Тоа што има многу работа не му дава право да лаже. Од ДХЛ системот е паднат, до пратена е (а тоа само заведена во ДХЛ). Лаже, ерго, шалабајзер![]()
Се понаша ко административец на шалтер во македонска државна институција. Златен keygem, од сега само од нив нарачки.
Се понаша ко административец на шалтер во македонска државна институција. Златен keygem, од сега само од нив нарачки.