gokica
Модератор
- 13 јуни 2009
- 10.055
- 14.134
Ќе се читне.
Него тастатурава е или со ОЕМ или Чери, али не ми бркаат сега работа такви, ги надраснав хаха. Барам стриктно MOA, XDA или DSA. Помалку ради естетика, а повеќе ради тоа што површината каде што се буквите им е најголема на овие 3 типа на профили.
Мислењето е автоматски споено:
Сеа сакал нејќел и Јапански ќе научиш. Кој вика не е корисно хобиво.
Убаво си напишал ама јас не сум дочитал.
Мислев дека бараш да најдеш ист профил неколку капачиња во друга боја за да ја прошараш малку белата на тастатурата. Извини.
Чери се малку пониски па сум скоро (80%) сигурен дека сегашните ти се ОЕМ профил. Најчест пример на шајн тру капачиња по али, тему и сл. се чери профил. МОА, XDA и ними слични е многу тешко да најдеш шајн тру. Сите се без да прошуштаат светлина низ легендите зашто така бараат најголем број ентузијасти. Едноставно кинезите не инвестираат во калапи за лиење на такви профили да бидат шајн тру односно дабл шот.
Во нексио имаш CSA профил ако не се лажам. Тие се PBT дабл шот и мислам дека се провидни. Но се скапички. Некои 1600 денари и мислам дека не ти се исплати освен ако не го гледаш како инвестиција за во иднина и некоја друга тастатура.
Инаку обично шајн тру капачињата имаат помали легенди т.е карактери заради осветлувањето да не дречи многу навечер. Плус и мислам дека ентузијастите не сакаат легенди преку цело копче.