Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

MaxTV на компјутер?

тотето

lurker
4 октомври 2011
694
674
Битола/Скопје
Не се разбирам многу во мрежи но ми изгледа возможно. Дома имам пакет со MaxTV. Сигналот од рутерот до ресиверот си оди со crossover кабел па не гледам причина оти да не можам тој истиот сигнал да го фатам на компјутер. Истиот сигнал ресиверот можи да го прима и преки wifi но со посебно стикче, па така да возможно ќе да е и за на лаптоп.

Пробвав нешто со VLC да најдам, ама дека појма немам мрежи, не знам ни преку кој протокол да почнам.

Ај ако некој има некаква идеа нека сподели.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Мислам дека неможе. Сите канали се енкриптирани, а key за декриптирање уредите(MaxTv) добиваат на некој краток временски период.

Не сум сигурен за ова, поправете ме ако грешам.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Би сакал да го споделиш тоа со нас :)

Ондак како би можел да го изведам истото со BoomTV?(доколку е возможно)

smdprint

hello world
6 март 2010
378
172
Струга
smdprint's setup  
Processor & Cooler
Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 4.00GHz
Motherboard
ASRock Z68 Pro3-M
Storage
Samsung 840 Evo 120GB & SAMSUNG SpinPoint F3 HD103SJ 1TB
PSU
COOLER MASTER Elite 500W
RAM
2 x Corsair CMX4GX3M2A1600C9 2GB, DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (9-9-9-24) 1.5V
Video card
Intel HD3000
Case
COOLER MASTER Elite 371
Mouse
LG 3D Optical Mouse 3D820U
Keyboard
DeLux K1000
Audio
Realtek HD Audio ALC892
Monitor
SAMSUNG BX2231
OS
Microsoft Windows XP Professional

Pinceta

lurker
16 март 2011
570
184
Скопје
Кога сакав (се глупирав) да го “хакнам“ ресиверот на т-хоум, да управувам со него преку компјутерот, и да пробам да го користам како нешто друго, истражував како би се извело тоа и дали е возможно, наидов на германска страна на која имаше безброј решениа (но со кои изгледа и ќе јадев пенали од телеком).
А и една од многуте теми беше и за ова, во која беше спомната виртуелка со тој дрвениот оперативен систем кој е на моторолите(ресиверите).

smdprint

hello world
6 март 2010
378
172
Струга
smdprint's setup  
Processor & Cooler
Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 4.00GHz
Motherboard
ASRock Z68 Pro3-M
Storage
Samsung 840 Evo 120GB & SAMSUNG SpinPoint F3 HD103SJ 1TB
PSU
COOLER MASTER Elite 500W
RAM
2 x Corsair CMX4GX3M2A1600C9 2GB, DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (9-9-9-24) 1.5V
Video card
Intel HD3000
Case
COOLER MASTER Elite 371
Mouse
LG 3D Optical Mouse 3D820U
Keyboard
DeLux K1000
Audio
Realtek HD Audio ALC892
Monitor
SAMSUNG BX2231
OS
Microsoft Windows XP Professional
За кој оперативен систем станува збор? И што е финтата со него?

тотето

lurker
4 октомври 2011
694
674
Битола/Скопје
Оперативниот е Windows CE 5.0.14 и има ром верзија 2.1.4. Оперативниот лесно ќе се најди, ама ромот кој t-home му го шлакнато мислам дека ќе е малце потешко. Единствено според мене, да се извади хардот и ако не е енкриптиран да се извади оперативниот.

Ама не е финтата виртуелка. ресиверот зема стримојте од некоја адреса и користи некој клуч за декрипција. Мора да можи поеднсотавно од правење виртуелки и глупости.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
@pinceta според твоето пишување сфатив дека ти воопшто тој начин не си го пробал, па така да не го сметам за возможно.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Оперативниот е Windows CE 5.0.14 и има ром верзија 2.1.4. Оперативниот лесно ќе се најди, ама ромот кој t-home му го шлакнато мислам дека ќе е малце потешко. Единствено според мене, да се извади хардот и ако не е енкриптиран да се извади оперативниот.

Ама не е финтата виртуелка. ресиверот зема стримојте од некоја адреса и користи некој клуч за декрипција. Мора да можи поеднсотавно од правење виртуелки и глупости.

Само што ромот не е на хардот него во ром чипот, каде што се и клучевите за декриптирање. Ако знае некој како да направи неоштетен rom dump од ресиверите на т-хоум, би било добро за почеток.

Иначе не е еден него 3-4 типа на ресивери. Од кои два се cisco, еден е моторола итн. Они ги викаат М100, М300, ИСБ2001 и тој вториот малиот циско без хард диск во него не ми текиња името.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Да, тоа е најдобра варијанта ама има премногу работа за некој да се нафати чисто ентузијастички да го сработи.

За тоа ќе треба да се дизасемблира софтверот на т-хоме и да се превземе кодот кој врши енкрипција, да се испрограмира плеер со графички кориснички интерфејс, со менија кои се командуваат со даљинско, со сите можности на уредот на t-home (снимање, скорлање/шетање по сдоржина и сл.). За да се направи ваков соодветен софтвер потребна е спремна екипа која сериозно ќе треба да работи со месеци. Значи сето тоа е само теоретски возможно, ама практично за некој обичен корисник-поединец, какви што сме ние од форумов, не е.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Да не се навреди што ја спомнав можноста? : ))

Далеку од навредување, ама не верувам многу на теории и искуство од некои кинези.
Сакам конкретни примери од (да кажеме Македонци) кои успеале во тоа, па тогаш ќе верувам.

oliver-sk

read-only
13 јули 2010
24
10
Т-Хоме ресиверот работи на Windows CE 5.0.14,но меѓутоа по мое мислма дека најдобро да прочепкаш ресиверот и да ја видиш адреасата од која моеш да го апдејтуваш тој софтверот со на т-хоме модификациите па ваљда тогаш да проработи.

SimpliciTy.

read-only
17 јули 2013
20
2
Има шанси да се фати сигналот од ресиверот со ТВ карта? Имам MyCinema-P7131 па од кога се воведе дигитализацијата се прашвам дали може да ги фатам сите тие канали без антена или кабел?

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Има шанси да се фати сигналот од ресиверот со ТВ карта? Имам MyCinema-P7131 па од кога се воведе дигитализацијата се прашвам дали може да ги фатам сите тие канали без антена или кабел?

Би требало да можеш, само треба да се провери.

Првин ставаш ваков кабел во ТВ картата.

Shipped-by-ups-50-OFF-S-Video-7-Pin-to-3-RCA-Female-Cable-Adapter-7.jpg

Потоа го поврзуваш ресиверот и погоре прикажаниот кабел со овој.

scart_rca.jpg

Во софтверот за ТВ картата бараш Input влезови и си бираш Composite/S-Video (зависи како е дефинирано)

Стап

hello world
6 јули 2011
359
135
Можи со разделник ама ќе гледаш истиот канал и на тв и на компјутер

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда