Единствено со клонирање со Acronis и тоа ќе му кажеш sector by sectorПоздрав дечки, дали/како може да се замени hdd-то во старите уреди на Телеком? Многу стана бучен, имам вишок ссд и 2.5 хдд, па би се позмарал ако има начин.
ќе ти донесат (најверојатно) само друг тип од поновите/помали модели со потапа даљинскоМоже клуч, ќе го сменат.
Слободно смени, ресетирај, ќе повлече софтвер и ќе работиПоздрав дечки, дали/како може да се замени hdd-то во старите уреди на Телеком? Многу стана бучен, имам вишок ссд и 2.5 хдд, па би се позмарал ако има начин.
![]()
Кај мене едно 10 години еве го, уште како подмачкан работи дискот, плус одоздола му ставив гумени анти-вибрациски ногарки и не се слуша воопшто.@Molec не ми се веруе да изгоре тој ресиверхахахаха ти ќе бидеш првиот корисник во телеком кој има изгорено таков ресивер
![]()
Не ти работи линкот у потпис.Кај мене едно 10 години еве го, уште како подмачкан работи дискот, плус одоздола му ставив гумени анти-вибрациски ногарки и не се слуша воопшто.
Екстра ресивер, малце е спор во споредба со новиве, ама ништо страшно.
Избришана е страницата од фб.Не ти работи линкот у потпис.
Зошто клон, ставаш нов диск и почнува со преземање софтверИ кај мене тропа дискот, имам од оние Циско уредите. Брз е, нема никаков порблем, ама од такт ме вади дискот. Се мислев дали може да се замени со некое SSD или друг диск. Би можел да пробам со клон по предлогот на @FLEGMA, па ќе пишам исход.
А новово даљинско не можело да биде по бит-пазарско!
Донесе дечкото уште 3 од старите(видливо користени), ниеден не проработе, еден работеше кратко па заглави на boot loop, другите воопшто не се уклучуваа. Демек штекерот не чинеше, па кабелот за струја, па мрежниот.....на крај донесе нов рисивер, одма проработе, АПП полиса на компанијата.
Ќе работи така? Која е процедурата? Да го исклучам, расклопам, сменам диск и да го вклучам? Треба нешто да се ресетира низ чекориве?Зошто клон, ставаш нов диск и почнува со преземање софтвер
На постарите работеше баш такаЌе работи така? Која е процедурата? Да го исклучам, расклопам, сменам диск и да го вклучам? Треба нешто да се ресетира низ чекориве?
А зашто едноставно не побарате нов наместо да се малтретирате со дискови глупости? Па и Телеком нека ве награди за лојалноста, а не само сметки да наплаќа.Отвори вади стар диск стави нов, ако нејќе врати стар и чекај јас да пробам
Јас исто од првите имам. Тропа и кај мене. 160ГБ незнам дали е IDE или SATA.
Погледнете го атачментот 97183
А зашто едноставно не побарате нов наместо да се малтретирате со дискови глупости? Па и Телеком нека ве награди за лојалноста, а не само сметки да наплаќа.
Испратено од Redmi Note 9S преку IT.mk форум апликација