1020 е карпош .. 1005 е интерна за пре-распределување од главна пошта до останатите, нема подигање од таму опцијаКаде се наоѓа пошта 1005 , и дали некој подигнал пратка од таму ?
Знам дека е Карпош , која е точната локација.
1020 е карпош .. 1005 е интерна за пре-распределување од главна пошта до останатите, нема подигање од таму опцијаКаде се наоѓа пошта 1005 , и дали некој подигнал пратка од таму ?
не е тоа пошта за обични граѓаниКаде се наоѓа пошта 1005 , и дали некој подигнал пратка од таму ?
Сега замисли пратките од алиекспрес за колку брзо време стигнат кај нас....Па според ова на сликата испаѓа дека по 1-2-3 месеца дремат у вреќа на статус "вреќа(излез)" ..Само што се вратив од пошта. Никад полошо. Вреќи на сите страни, некои со месеци не им се отворени, под изговор нема луѓе.. во меѓувреме дојде еден од рамката и му вика на контролот имам работа јас ќе излезам. Контролоров го погледна и ништо не му одговори.. си отиде бацето. После се сврте накај мене и ми вика само што дојде на работа, си оди.. Можам да заклучам дека овде сите, освен матичните, имаат бенефиции.. да не го тупам, ионака се' оди у ***...Сакав да ве прашам што правите со пратките што се чекаат по неколку месеци, да не' речам 5+ месеци? Што алтернативи постојат? Ми се смачи више од ова молење, чекање, отворена вреќа, затворена вреќа, остај број и слично.
Пс. После три години едвај најдоа поштар за мојот реон, ништо лично за дечкото, али е мутав ко тиква. Место да се фокусира на битни работи (нови сметки, пратки и слично) тој ми носи месеци стари сметки. Не можам да разберам. Не памтам последниве неколку години да ми донеле пратка, се' јас морам да одам до главна пошта.
Пс2. ми беше незгодно да сликам во просторијата каде што баравме пратки, али имаше дупло вреќи од овие што се пред шалтер, плус во делот што им е наменет за седење.. Епа Urime.
Кога ќе нема место да поминат и они , тоги шо праеме. А за тие сеа шо стоат ги видов и јас , мислам дека за нова година како подарок ќе ги разнесатСамо што се вратив од пошта. Никад полошо. Вреќи на сите страни, некои со месеци не им се отворени, под изговор нема луѓе.. во меѓувреме дојде еден од рамката и му вика на контролот имам работа јас ќе излезам. Контролоров го погледна и ништо не му одговори.. си отиде бацето. После се сврте накај мене и ми вика само што дојде на работа, си оди.. Можам да заклучам дека овде сите, освен матичните, имаат бенефиции.. да не го тупам, ионака се' оди у ***...Сакав да ве прашам што правите со пратките што се чекаат по неколку месеци, да не' речам 5+ месеци? Што алтернативи постојат? Ми се смачи више од ова молење, чекање, отворена вреќа, затворена вреќа, остај број и слично.
Пс. После три години едвај најдоа поштар за мојот реон, ништо лично за дечкото, али е мутав ко тиква. Место да се фокусира на битни работи (нови сметки, пратки и слично) тој ми носи месеци стари сметки. Не можам да разберам. Не памтам последниве неколку години да ми донеле пратка, се' јас морам да одам до главна пошта.
Пс2. ми беше незгодно да сликам во просторијата каде што баравме пратки, али имаше дупло вреќи од овие што се пред шалтер, плус во делот што им е наменет за седење.. Епа Urime.
Инфо од Маџариан Пост. Јавно објавено на нивниот веб сајт.Сега замисли пратките од алиекспрес за колку брзо време стигнат кај нас....Па според ова на сликата испаѓа дека по 1-2-3 месеца дремат у вреќа на статус "вреќа(излез)" ..
Што дека е супер економи? Они во вреќи на големо ги носат..не ти ја носат поединечно пратката. Така да и за UB и за RR сигурно овде во вреќи истоварани од маџарите на куп дремат ...Па додека нашите партиски мравки да отворат вреќите, да скенират секоја поединечно дека е стигната...Помине 90 дена...Инфо од Маџариан Пост. Јавно објавено на нивниот веб сајт.
Important informations! When your tracking number starts UB you received a Super- Economy parcel tracking service. This means you will be able to track your parcel until it arrives to the Hungarian logistic center. With this conditions, orders from China take longer time to be delivered. This possibly be 6- 8 weeks from the time it arrives to Hungary!
Се собира и од ваму и од таму. Него да прашам за Центар, се случило да носи некој помали RR пратки по дома? Или исклучиво од Железничка се земаат? Мислам кога (ако) се појават.Што дека е супер економи? Они во вреќи на големо ги носат..не ти ја носат поединечно пратката. Така да и за UB и за RR сигурно овде во вреќи истоварани од маџарите на куп дремат ...Па додека нашите партиски мравки да отворат вреќите, да скенират секоја поединечно дека е стигната...Помине 90 дена...
Тешко. Беше тоа once upon a time in центар. Тие вреќите не ги обработуваат, а не па дома пратка ќе ти донесат. Инцидентно можеби, ако имаш врски кај поштарчето... Ако си му битен па да смета дека ќе му потребаш некад да му свршиш работа за нешто, слично као и све како што оди кај нас...Се собира и од ваму и од таму. Него да прашам за Центар, се случило да носи некој помали RR пратки по дома? Или исклучиво од Железничка се земаат? Мислам кога (ако) се појават.
Центар има поштари, кај мене носат секакви пратки (ама не сум дома у работно време) па ги оставаат во пошта 14 (кај Нова Македонија) и си ги земам од таму... не од Железничка.Се собира и од ваму и од таму. Него да прашам за Центар, се случило да носи некој помали RR пратки по дома? Или исклучиво од Железничка се земаат? Мислам кога (ако) се појават.
Пратките за Центар се подигаат во поштата кај Нова МакеднијаСе собира и од ваму и од таму. Него да прашам за Центар, се случило да носи некој помали RR пратки по дома? Или исклучиво од Железничка се земаат? Мислам кога (ако) се појават.
Пинтија но сме под 1050 ( Драчево ). Штом се појави на влез утредента ми е дома. Ретко добар човек и поштар, Мики.Во кој реон или адреса..редовно ги носат пратките низ Скопјево?
17 дена вака стои. Има ли надеж да стигне месецов?Погледнете го атачментот 138309
17 дена вака стои. Има ли надеж да стигне месецов?Погледнете го атачментот 138309
Јас имам вакви пратки со RR, кај Унгарците дремат.Дали случајно има некој со идентичен застој пред да се појави RR пратката во Унгарија?
Arrived at linehaul office, Carrier note:
Arrived at linehual office
June 13, 2024 20:58
Sync Time: June 18, 2024 06:35:21 (GMT+02:00)
До сега статусов се менувал за 24 часа ама еве веќе пет дена абер нема. Почна застој или јас сум баксуз?![]()
Ме зачуди малку. Сите претходни пратки последниве месеци во рок од 24 часа добиваа следен статус "Arrive at transit country or facility". Вклучувајќи и една од 11.06. Таман решив нешто поскапо да нарачам и викам фати кривина.Јас имам вакви пратки со RR, кај Унгарците дремат.
Значи има надеж и за моите од 11.11Од 12ти февруари пратка, стигна денес со регуларна пошта и картонче.
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден